Teaterværksted

 

 

 

Teatervaerksted

Det var meget intenst for mig som underviser at få lov at se eleverne fra sidelinjen, da de til slut i workshoppen skulle lave deres egne små scener. At se dem agere hvor det ikke var mig, der skulle sætte dem i gang, gjorde, at jeg fik et helt rent billede på, hvordan de arbejdede. De var meget koncentrerede, nærværende og fordybede og der opstod en masse små fine impulsive øjeblikke.”
— Tina Houmand, Gudenåskolen, Ry

I teaterværkstedet er dine elever i centrum.

Med en kombination af fysiske og mentale øvelser, der sætter krop og hoved i spil, oplever eleverne et både personligt og aktuelt møde med Aarhus Teaters forestillinger.

Eleverne bearbejder forestillingens tematik og æstetiske greb, og får en unik mulighed for at forstå sig selv i forhold til forestillingen.

Teaterværkstedet tilrettelægges specifikt efter det pågældende klassetrin og henvender sig derfor både til elever og lærere i grundskolen og ungdomsuddannelserne. 

Værkstederne foregår på Aarhus Teater og varetages af en professionel teaterpædagog. Der kræves ingen forkundskaber hos eleverne.

Forestillingsspecifikke teaterværksteder:
Teaterværksteder koblet til en af teatrets forestillinger behandler forestillingens tematik eller sceniske greb i en fysisk skuespilworkshop, hvor eleverne bruger deres kroppe og arbejder på gulv. Det er valgfrit om eleverne ser forestillingen før eller efter teaterværkstedet. Vi har dog gode erfaringer med at lade eleverne opleve teaterværkstedet før forestillingen, idet deres blikke på forestillingen skærpes.

Generelle teaterværksteder:
Teaterværksteder, der ikke kobler sig til en af teatrets forestillinger tematiserer bl.a. klassens gruppedynamik, samarbejde, kommunikation og værdisæt i en fysisk skuespilworkshop, hvor eleverne bruger deres kroppe og arbejder på gulv.

Lærerens rolle:
Læreren forventes at være til stede som aktiv observatør under både skrive- og teaterværksteder således at læreren har mulighed for at bringe læring fra værkstederne ind i sit daglige arbejde med eleverne.


HVAD FÅR DU OG DINE ELEVER UD AF ET TEATERVÆRKSTED?

Arbejdet i teaterværkstedet kan bidrage til, at eleverne får et mere varieret og nuanceret forhold til kunst og kultur ved at prøve scenekunsten på egen krop. At de faglige kompetencer som fx bedre sprogforståelse, mundtlig fremstilling og fortolkning styrkes. Og ikke mindst at elevernes selvværd kan øges.

I sidste sæson kunne vi allerede i august melde om udsolgt til alle teaterværksteder i hele sæsonen. Vi anbefaler derfor, at du er hurtigt ude med din bestilling, så du og dine elever er sikre på at få et teaterværksted.

PRIS Selve teaterværkstedet er gratis for skoler i Aarhus Kommune eller koster 1.000 kr. for skoler udenfor Aarhus Kommune. Deltagelse i teaterværkstedet forudsætter samtidigt, at du køber minimum 20 teaterbilletter til en forestilling (ungdomspris 50 kr.)
VARIGHED
3 (klokke)timer
TID Udvalgte formiddage og eftermiddage i hverdage.
MÅLGRUPPE Lærere og elever, grunduddannelserne (fra 1. klasse) og ungdomsuddannelserne
ANTAL Max 1 klasse (op til 30 elever)
PRAKTISK PÅKLÆDNING MM Vi anbefaler, at eleverne har tøj på, de kan bevæge
sig i samt medbringer vand og frugt til korte pauser.
PRAKTISK INFO OG BESTILLING Sådan gør du 

Aflysning af værksteder
Du kan aflyse værksteder op til 14 dage inden den aftalte dato. Herefter vil der være et aflysningsgebyr på 1.000 kr. - glælder alle skoler

HVORNÅR KAN JEG FÅ ET TEATERVÆRKSTED? Se datoer for teaterværksteder

Teaterværkstederne er støttet af ULF i Aarhus – Undervisnings- og læringsforløb, Børnekulturhuset, Aarhus Kommune

Skriveværksted

Skrivevaerksted

“Skriveværkstedet giver en fantastisk mulighed for at lade eleverne arbejde med danskfaget på en anderledes og koncentreret måde, der tilmed skaber nærvær og skriveglæde. Dialoger skal skrives, og scener sættes!Både det talte sprog og den skriftsproglige kompetence er i spil - og det er fx oplagt at anvende teknikkerne fra skriveværkstedet videre i arbejdet med essayet og kronikken.”
— Gitte Lautrup, Bestyrelsesformand i Dansklærerforeningens sektioner for hhx, htx, eux og eud og underviser på Tradium, Randers Tekniske Gymnasium

 

I skriveværkstederne arbejder eleverne med kreative skrivestrategier og skaber deres egne dramatiske universer, karakterer og dialoger. Skriveværkstederne kan, hvor underviseren finder det relevant, koble sig til teatrets forestillinger, men vil ellers hovedsageligt fokusere på dramatikken som genre i bred forstand. Eleverne oplever et skrivende møde med teatret.

Ved hjælp af enkle skriveøvelser bliver dramatiske situationer til og ord og handling får liv. I skriveværkstedets kreative rum får den enkelte elev mulighed for at skrive sin egen dramatik og skabe sin egen fiktion. 

Skriveværkstedet tilrettelægges specifikt efter det pågældende klassetrin og henvender sig derfor både til elever og lærere i grundskolen og ungdomsuddannelserne. 

Værkstederne foregår ude på jeres skole og varetages af en professionel dramatiker eller teaterpædagog.

Skriveværkstedet varer ca. 3 (klokke)timer. Der kræves ingen forkundskaber. Vi tilbyder typisk skriveværksteder til skoler inden for en radius af 30 km. Til skoler uden for Aarhus Kommune tillægges et transportgebyr. 

Lærerens rolle:
Læreren forventes at være til stede som aktiv observatør under både skrive- og teaterværksteder således at læreren har mulighed for at bringe læring fra værkstederne ind i sit daglige arbejde med eleverne.

PRIS Selve skriveværkstedet er gratis for skoler i Aarhus Kommune eller koster 1.000 kr. for skoler udenfor Aarhus Kommune. Deltagelse i skriveværkstedet forudsætter samtidigt, at du køber minimum 20 teaterbilletter til en forestilling (ungdomspris 50 kr.)
VARIGHED
3 klokketimer (ikke lektioner)
TID Udvalgte formiddage og eftermiddage i hverdage.
MÅLGRUPPE Lærere og elever, grunduddannelserne (fra 5. klasse) og ungdomsuddannelserne
ANTAL 1 klasse (op til 30 elever)
MATERIALER TIL SKRIVEVÆRKSTEDET Eleverne skal have rigeligt papir og skriveværktøj
klar. Underviseren skal have adgang til tavle.
HVORNÅR KAN JEG FÅ ET TEATERVÆRKSTED? Se datoer for skriveværksteder
PRAKTISK INFO og BESTILLING Sådan gør du

Aflysning af værksteder
Du kan aflyse værksteder op til 14 dage inden den aftalte dato. Herefter vil der være et aflysningsgebyr på 1.000 kr. - glælder alle skoler 

Skriveværkstederne er støttet af ULF i Aarhus – Undervisnings- og læringsforløb, Børnekulturhuset, Aarhus Kommune

Undervisningsmaterialer

Til flere af vores forestillinger udarbejder vi fagrelevante undervisningsmaterialer, som du kan bruge i din undervisning i forskellige fag. Vi allierer os altid med fagpersoner, som har et specifikt kendskab til den mål- og aldersgruppe, som materialet henvender sig til. Materialerne er gratis og kan løbende downloades herunder. 

For yderligere skoleaktiviteter til de enkelte forestillinger

 

 

Jesus Christ Superstar

JESUS CHRIST SUPERSTAR af Andrew Lloyd Webber og Tim Rice

Hent brochure om undervisningstilbud som pdf
Eller bestil den til postforsendelse via mail til nyheder@aarhusteater.dk 

Download af undervisningsmateriale

Introduktion til materialet målrettet præster og lærere 2. marts kl. 15-17. Book gratis plads på billet@aarhusteater.dk

 

 

Erasmus Montanus

ERASMUS MONTANUS 

RISSKOV GYMNASIUM anmelder Erasmus Montanus:
"Dino, diller og dramatik"
Eleverne fra 2c på Risskov Gymnasium har haft kløerne i Christian Lollikes gentænkning af Erasmus Montanus. Efter flere ugers arbejde er der udkommet en spændende Medium-side, som du kan se her. Og glemte vi at sige, at eleverne var glade for Erasmus? I hvert fald kvitterede 2c med 5,5 stjerner ud af 6! Besøg deres Medium-side her

Hent undervisningsmateriale som pdf
Læs undervisningsmaterialet online

Se video-interview med

Instruktør Christian Lollike
Scenografer David Gehrt og Ida Grarup
Skuespillere Lars Brygmann og Andreas Jebro

 

 

 

TIDLIGERE UNDERVISNINGSMATERIALER

Medea

MEDEA

Hent undervisningsmateriale som pdf
Læs undervisningsmaterialet online

Se video-interview med

Instruktør Rune David Grue
Scenograf Franciska Zahle
Skuespiller Mette Døssing

Læs interview i fagbladet for Oldtidskunskab Logos med instruktør Rune David Grue  

Fakiren Fra Bilbao

FAKIREN FRA BILBAO

Download undervisningsmateriale til Fakiren fra Bilbao 
- udarbejdet af børnebogsforfatter og dansklærer Annie Bahnson samt Astrid Guldhammer og Anne Kleberg fra Børnekulturhuset i Aarhus

 

Living Dead

LIVING DEAD
Download undervisningsmateriale her

En Kvinde Uden Betydning

Download 
Undervisningsmateriale til EN KVINDE UDEN BETYDNING

Lærerkurser

I sidste sæson deltog knap 200 undervisere i to udsolgte lærerkurser.


Vi fortsætter successen i sæson 2016-17 med Bjarne Reuters FAKIREN FRA BILBAO og Christian Lollikes gentænkning af ERASMUS MONTANUS.

 

Erasmus Montanus

ERASMUS MONTANUS
Onsdag 8. feb 2017 Kl. 14 – ca. 18
Herefter spisning og teaterforestilling

Lærerkurset til ERASMUS MONTANUS hjælper dig med at arbejde med Holbergs tekst og Christian Lollikes bearbejdelse og iscenesættelse.
På kurset, der primært vil bestå af oplæg og foredrag, får du inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med ERASMUS MONTANUS i din
undervisning. 

Vi vil på siden her løbende opdatere med navne på oplægsholdere og evt. forberedelse. 

MÅLGRUPPE Lærere med bl.a. Dansk, Drama, Historie i ungdomsuddannelserne og folkeskolens ældste klasser
FORESTILLING Deltagerne får hver en
billet til forpremieren på ERASMUS MONTANUS kl. 19.30 på Store Scene
FORPLEJNING Kaffe, te og vand samt en sandwich og 1 øl, vand eller vin kl. 18.
PRIS 250 kr. pr. deltager. I prisen indgår workshop, forplejning og teaterforestilling. (Bindende tilmelding senest 30. januar 2017)
TILMELDING Tlf. 7020 4292 billet@aarhusteater.dk

 

ER AFHOLDT

Fakiren Fra Bilbao

FAKIREN FRA BILBAO Torsdag 17. nov. 2016 kl. 14 – 18 Herefter spisning og teaterforestilling.

På lærerkurset til FAKIREN FRA BILBAO  får du inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med Bjarne Reuters bog og Aarhus Teaters forestilling i din undervisning i indskolingen og mellemtrinnet.

Lærerkurset er en praktisk introduktion til forestillingens undervisningsmateriale, hvor I gennem tre forskellige workshops bliver indført i dramapædagogiske og skrivetekniske indfaldsvinkler til at arbejde med Fakiren fra Bilbao. I vil på kurset få prøvet øvelserne i undervisningsmaterialet af, så I er klædt på til at arbejde øvelserne i klassen, inden I går ind at se forestillingen med jeres elever.

 

Oplægsholdere - Astrid Guldhammer, Børnekulturhuset i Aarhus - Anne Kleberg, Børnekulturhuset i Aarhus - Annie Bahnson, børnebogsforfatter og folkeskolelærer i Dansk og Idræt - Geir Sveaas, instruktør Fakiren fra Bilbao
Program Kl. 14-18 Lærerkursus Kl. 18-19 Vin og sandwich Kl. 19 - ca. 20.30 Fakiren fra Bilbao

Pris for lærerkurset: 250 kr. Prisen inkluderer oplæg, workshop, undervisningsmateriale, møde med instruktøren, et glas vin / en sandwich og billet til forpremieren på Fakiren fra Bilbao.

Tilmelding Skriv til billet@aarhusteater.dk eller ring til billetkontoret på tlf. 7020 4292 (man – fre kl. 12-16).

Læs mere om forestillingen her

 

MÅLGRUPPE Lærere med bl.a. Dansk og Drama folkeskolens indskoling og mellemtrin FORESTILLING Deltagerne får hver en billet til forpremieren på FAKIREN FRA BILBAO kl. 19.00 på Store Scene FORPLEJNING Kaffe, te og vand samt en sandwich og 1 øl, vand eller vin kl. 16. PRIS  250 kr. pr. deltager. I prisen indgår workshop, forplejning og teaterforestilling. Bindende tilmelding senest 1. november 2016 TILMELDING Tlf. 7020 4292 billet@aarhusteater.dk

Mød en skuespiller

Mød en af skuespillerne fra vores ensemble og bliv klogere på, hvordan en skuespiller arbejder eller hør skuespilleren fortælle om vejen ind i Aarhus Teaters forestillinger. Den hårfine balance mellem proces og produkt italesættes, når eleverne får et unikt indblik i skuespillerens følsomme og krævende arbejde.

Du må ikke forvente et færdigt oplæg af skuespilleren, og det er derfor vigtigt, at dine elever på forhånd har forberedt spørgsmål til skuespilleren, der i dialogform leverer et oplæg på baggrund heraf. Vi åbner dørene for jer på Aarhus Teater - eller skuespilleren kommer ud på jeres skole.

  • Periode: Hele sæson 2016/17. Dato og tid aftales individuelt.*
  • Målgruppe: 1.-10. Klasse og ungdomsuddannelserne
  • Varighed: Ca. 1 time
  • Antal: Max 25 elever
  • Pris: Gratis. Ved transport på over 50 km tillægger vi et gebyr på 2,10 kr. pr. kilometer.
  • Fag: Alle fag – dog særligt Dansk og Drama
  • Forarbejde: Forbered spørgsmål sammen med dine elever inden mødet med skuespilleren
  • Bestilling: Aarhus Teaters Billetservice, gruppetelefon 7020 4292 (man-fre kl. 12-18) eller billet@aarhusteater.dk

* Vi forsøger så vidt muligt at indfri dine ønsker om at møde en bestemt skuespiller. Men der kan være tilfælde, hvor det ikke kan lade sig gøre. 

Mød vores ensemble her

Rundvisning

Parykker

Vil du og dine elever med bag scenen?

Sæsonen igennem tilbyder vi rundvisninger, hvor du og dine elever får en enestående mulighed for at gå teatret efter i krogene. En rundviser fortæller om husets historie, om arkitekturen og udsmykningen. Turen går rundt i hele huset – til de forskellige scener, værksteder, rekvisitkælder mv. Rundvisningen starter typisk ved teatrets hovedtrappe i Teatergaden og varer ca. 1 - 1 1/2 time.

Rundvisninger på teatret sker under hensyntagen til kunsten. Der kan være prøver på scener eller i prøvesale samt travlhed på værksteder, der medfører, at vi ikke kan garantere, at turen går forbi alle scener og værksteder.

Prisen for en rundvisning er 40 kr. pr. skoleelev / studerende (normalt 50 kr.) - dog et minimumsbeløb på 800 kr. Max 25 deltagere.

Bestil en rundvisning på billet@aarhusteater.dk eller på tlf. 7020 4292, man-fre kl. 12-18.

 

Gode råd til teateroplevelsen - Se filmen med dine elever