Presse-
meddelelser

Information, tilmelding til pressemøder og premierer (anmeldere) og aftale om interviews:

Kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

Pressemedarbejder Mathias Wissing /
mail: mathias.wissing@aarhusteater.dk

Omstilling til andre afdelinger
Tlf. 8933 2300 / info@aarhusteater.dk

Charlie & Chokoladefabrikken
Store Scene

CHARLIE & CHOKOLADEFABRIKKEN

For første gang nogensinde kan et dansk teaterpublikum opleve Charlie & Chokoladefabrikken, når Aarhus Teater og Østre Gasværk Teater i samarbejde præsenterer Roald Dahls politisk ukorrekte hyldest til fantasien i en musical til hele familien. Samtidig går eftersøgningen ind på Aarhus Teater: hvem skal spille Charlie?

Charlie & Chokoladefabrikken får dansk premiere i maj 2021 

Ordet

ordet

Spiller ikke længere

ORDET

TVIVL, TRO, MIRAKEL

I ORDET er miraklernes tid ikke forbi. Kaj Munks intense drama fra 1925 er fortællingen om, at det umulige er muligt: hvis troen er stærk nok kan den overkomme selv døden. Munks overspændte univers er en kærkommen påmindelse om, at der er mere mellem himmel og jord. ORDET prædiker vanvid, kropslighed og rå natur i Anja Behrens moderne og fysiske iscenesættelse.

Stykket får premiere på Scala 13. februar.

LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ

Reumertvinderen vender tilbage

Hvordan rimer autotune og elektroniske trommer på “Dejlig er Jorden” og “Danmark nu blunder den lyse nat”? Det satte Simon Kvamm og Marie Hojlund sig for at undersøge med LYDEN AF DE SKULDRE vi står på, der er en hyldest til fællesskabet og vores danske sangskat.

Forestillingen havde urpremiere i 2017, spillede for ud-solgte huse og modtog Reumert-priserne Årets Musical/Musikteater 2018 og Scene-design 2018.

Nu kan publikum (gen)opleve successen på Aarhus Teaters Store Scene fra 31. januar.

denungewertherslidelser

denungewerthers­lidelser

Spiller ikke længere

DENUNGEWERTHERSLIDELSER

HVIS WERTHER VAR PÅ YOUTUBE VILLE HAN DRUKNE I FØLGERE

Da Goethe skabte Werther, var det som oprørsfigur mod oplysningstidens fornuftsregime. Kampen mellem fornuft og følelse er evigt aktuel, og i dag kommer den blandt andet til syne på de sociale medier, hvor Youtube er ungdommens fødselskanal for at udtrykke sine følelser. Werther elsker Lotte elsker Albert ...

Premiere på Studio fra 13. december og Teater S/H i København d. 30. januar.

Teaterkoncert C.V. Jørgensen
Store Scene

TEATERKONCERT CV JØRGENSEN - SKYGGER OG MAGI

Vi gi’r publikum lidt til og meget mere
- C.V. Jørgensens sange bliver til teaterkoncert

Det er helt ekstraordinært lykkedes Aveny-T og Aarhus Teater at få lov til at skabe en teaterkoncert over C.V. Jørgensens ikoniske sange. Som en af de største sangskrivere i nyere tid har C.V. en kolossal betydning, også for en ung generation. Sangene fremføres af et kollektiv med blandt andre musikeren Tue West, der får teaterdebut, den grønlandske musik- og skuespilstjerne Nive Nielsen og sangeren og skuespilleren Mark Linn, der vender tilbage til teatret efter flere års pause. TEATERKONCERT C.V. JØRGENSEN - SKYGGER & MAGI får urpremiere 1. maj i København og i Aarhus 14. august 2020 – samme år som C.V. Jørgensen bliver 70 år. Det fejrer vi med en magisk aften i C.V.’s tegn.

Urpremiere
Aveny-T 1. maj – 20. juni 2020
Aarhus Teater 14. august – 19. september 2020

Lazarus
Spiller ikke længere

LAZARUS

DAVID BOWIES MESTERLIGE OG MEDRIVENDE MUSICAL

Kom med ind i en verden som byder på en spektakulær og surrealistisk billedstrøm, vævet ind i en perlerække af Bowie-hits som ”Changes”, ”Heroes”, ”This Is Not America”, ”Life on Mars” og svanesangen ”Lazarus”. Anmelderne i New York og London var enige: Det er magisk og hypnotiserende, overvældende og rørende, vildt poetisk og forførende.

Forestillingen havde sin Danmarkspremiere på Aarhus Teater d. 29. august og kan opleves på Det kongelige Teater i foråret 2020

Produceres i samarbejde med: 

  • Det Kongelige Teater
  • Aarhus Festuge
  • Mikkel Rønnow efter aftale med Robert Fox og Jones/Tintoretto Entertainment og The New York Theatre Workshop
Se dagens lys

Se dagens lys

Spiller ikke længere

SE DAGENS LYS

”En god dag efter en god dag efter en god dag. Hvad mere kan du ønske?”

Ville det ikke være fantastisk at vågne op til et nyt og dugfriskt liv hver eneste morgen? Kigge en ny partner i øjnene og mærke lyst? En ny dag i en ny bolig, hvor du ikke aner, om du har børn, og hvis du har, sender du dem videre til nogle andre i morgen. Så finder du ud af, om du i dag er skolelærer, buschauffør eller måske borgmester.

Stykket er baseret på Svend Åge Madsens bevægende, lattermilde og tankevækkende roman ”Se dagens lys” fra 1980. En syret fantasi om systemets hensigtsmæssige harmoni, der pludselig rystes, da Elef og Maya bliver forelskede og gør oprør. En historie om det dyrebareste af alt: den menneskelige frihed.

Premiere på Aarhus Teater 13. sept. 2019 

Dracula

GYSENDE SMUK MUSIKALSK FORESTILLING OM DEN LEGENDARISKE VAMPYR

Når grev Dracula lægger sin mund mod den blege kvindehals, skælver vi af fryd. Sådan har det været, siden Dracula-myten fik liv i Bram Stokers berømte roman fra 1897. I et væld af bøger, på film og teaterscener har den karismatiske legende suget til sig af det varme blod. Nu får du den stormfulde historie om Dracula i en storslået musikalsk forestilling, skabt af Aarhus Teater i samarbejde med Den Jyske Opera.

Det er første gang, Aarhus Teater og Den Jyske Opera går sammen om at skabe et fælles værk. Med Dracula præsenterer vi det blændende operakor side om side med et skarpt hold af skuespillere i en gysende smuk musikalsk forestilling.

Premiere på Aarhus Teater 29. april 

Pressemeddelelser om huset: 

Udsendt 10/5-19: Ny huskunstner

Udsendt 2/5-19: Sæson 2019/20 offentliggjort

Udsendt 21/8-19 : Billetsalg 2018/19: Hver 3. af Aarhus Teaters publikum er børn og unge 

Vi bruger Cookies! Ved køb af billetter accepterer du automatisk cookies. Læs mere