samtale og fællesspisning

Scala Foyer

Scala Foyer

Dato

8. okt kl.17-19

Pris inkl. gebyr

120 kr. inkl. et let måltid


torsdag den 8. okt

Hvor går man hen,
når alt går ned?

Sådan lyder det i åbningssangen på Teaterkoncert C.V. Jørgensen. Men det er også en aktuel overskrift på vores samtid. For vi står i en tid fuld af kriser, klimakrise, flygtningekrise, corona-pandemi, men hvad betyder det for vores verdensopfattelse, at hele verden kan bryde sammen? Står vi med en mulighed, hvor utopier kan give os håb om, at vi kan gøre det bedre? Sjældent er det set, at så mange mennesker ændrer deres adfærd så hurtigt og i så stort et omfang, som under lockdown.

I en håbefuld samtale med journalist og litteraturhistoriker Mathias Wissing sætter historiker Bertel Nygaard fokus på utopiens vilkår i krisetider og hvad håb betyder for os.

Aftenen byder som altid i Forsamlingshuset på levende samtaler, samt et let måltid mad, som er inkluderet i prisen. Endvidere vil teatrets nye medlem af ensemblet Andrea Øst Birkkjær gæste Forsamlingshuset og oplæse digtet ”Vi overlever kun fordi vi bruger ord” fra DET af Inger Christensen.

Inger Christensen fik sit store gennembrud med DET i 1969. DET udtrykker og skildrer skabelsen af verden, en drøm om frihed, en forbundethed med naturen og samvær mellem mennesker. Det er samfundskritiks tænkning som poesi, der kredser om vækstens og den teknologiske udviklings indvirkning på mennesket, og er med de stadig mere truende globale kriser stadig højaktuel i dag. Bogen blev et højdepunkt i 1960'ernes opbrudslitteratur og sproglige nytænkning.

 

Forsamlingshuset Aarhus Teater samtale

Forsamlingshuset

Aarhus Teaters mødested for levende samtale

Danmark er de tusind forsamlingshuses land. Her samles vi om kultur, debatter, koncerter, konfirmationer, bankospil, bryllupper og begravelser. Den folkelige tradition for inspirerende samvær lever; også i Aarhus Teaters Forsamlingshuset. Her byder vi på fællesspisning, samtaler og kunstneriske indslag. Vi har holdt Teater Bingo Banko, en inspirerende aften i selskab med skuespillere fra Aarhus Teaters ensemble og en række arrangementer, hvor eksperter indbyder til samtale om forskellige emner. Også i denne sæson holder vi den levende samtale varm i Forsamlingshuset. Om filosofi, videnskab, historie, etik og aktuelle tendenser – alt sammen sat i relation til Aarhus Teater og vores repertoire. Forsamlingshuset er et mødested, hvor vi sammen kan hente ny inspiration og blive klogere på kunsten og dens rolle i samfundet.

Præsenteres i samarbejde med FO-Aarhus


Trine Holm Thomsen
Trine Holm Thomsen
Vi vil gerne give folk en oplevelse af, at vi er borgernes hus, og at de kan føle sig velkomne.

Aarhus Teater er mere end teater. Vi åbner huset for arrangementer af meget forskellig karakter for at skabe rum for fordybelse, samtale eller fællessang. Som i vores samarbejde med Aarhus Domkirke, Over Torvet, med særlige STUDIO saloner eller i vores samarbejde med Nørrebro Teaters Tænkepauser Live.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Forsamlingshuset.

Følg med på aarhusteater.dk eller TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, hvor vi løbende annoncerer aftenerne.

Rum for fællesskaber

I teatrets rum møder vi os selv og hinanden. Her er vi sammen med andre om noget særligt. På Aarhus Teater ønsker vi at dyrke dette fællesskab, både når vi sidder sammen i salen og oplever forestillingerne, og når vi for eksempel mødes til en samtale i Forsamlingshuset eller synger sammen med Aarhus Teaters Kor. I løbet af sæsonen vil vi præsentere en lang række arrangementer, hvor fællesskabet står i centrum.

FIND LIGNENDE arrangementer

Over Torvet

Over Torvet

Store Scene
Tænkepauser Live
Scala

Vi bruger Cookies! Ved køb af billetter accepterer du automatisk cookies. Læs mere