Scala

Scala

Spilledato

6. okt + 3. nov + 2. feb + 4. maj + 8. jun

 

Varighed

2 timer inkl. pause

Pausen afholdes i salen

Pris

160,-  inkl. bog


Tænkepauser LIVE 

Videnskab, teater og talkshow

Vær med, når videnskaben indtager teatret i et anderledes talkshow. Mød førende forskere, bliv klogere på deres nyeste bøger, og lad dig underholde, når bøgerne forvandles til monologer på scenen.

Tænkepauser Live bliver til i et unikt samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Nørrebro Teater. Hver måned udgiver forlaget en ny bog i den populære serie ”Tænkepauser”. Heri formidler topforskere fra Aarhus Universitet deres viden om alt fra tro, håb og kærlighed til kød og karma. Tænkepauser Live går tæt på månedens aktuelle bog.

Journalist og komiker Sebastian Dorset er vært, dog ikke 6. okt hvor Oliver Zahle vikarierer, og præsenterer publikum for en skuespiller, der opfører en videnskabsmonolog baseret på bogen. Efter monologen møder forskeren bag bogen værten i et interview, og publikum har mulighed for at stille spørgsmål.

Månedens Bog: RYTME
Tirsdag 6. okt. kl.19 
Af Birgitte Stougaard Pedersen, Ph.d, Lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur - Æstetik og Kultur
Vikarvært: Oliver Zahle
Skuespiller: Anders Budde Christensen

Månedens Bog: FANTASI
Tirsdag 3. nov. kl.17 
Af Andreas Lieberoth, Adjunkt ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse - Pædagogisk Psykologi, Aarhus Universitet

Månedens Bog: Oplyses senere
Tirsdag 2. feb. 2021

Månedens Bog: Oplyses senere
Tirsdag 4. maj 2021

Månedens Bog: Oplyses senere
Tirsdag 8. juni 2021

tænkepauser live

rytme

Vi kender rytme fra musik og dans, men er der også rytme i bølgernes slag mod stranden og i præstens prædiken? Og hvad med vores døgnrytme når vi går fra vinter- til sommertid? Har vi en rytme, som følger naturens biologiske orden?

Vi kan høre rytmen i en rambuk, som piloterer med to sekunders mellemrum. Men de fleste af os kan også genkende, at rytme har at gøre med en særlig følelse eller energi. Det er noget, vi oplever, og alle kulturer har rytmiske vaner, som vi lærer at kende fra barnsben.

Tænkepauser LIVE d. 6. oktober handler om Rytme, baseret på bogen af Birgitte Stougaard Pedersen, lektor i æstetik og kultur på Aarhus Universitet.

Iscenesat Rytme

Traditionen tro starter aftenen med en monolog skabt ud fra fra bogens indhold. Denne aften er det skuespiller Anders Budde Christensen, der kommer og opfører monologen som er skrevet af ham selv og iscenesat af Malin Rømer Brolin-Tani.

Aftenens vært er denne aften Oliver Zahle som efterfølgende vil tage en snak med Birgitte Stougaard Pedersen. 

"Jeg ser mig selv som rytmisk" er en fængende romantitel af Marie Louise Tüxen. Men det kunne også være beskrivelsen af mig, der nok altid har hørt rytmer i lyde omkring mig. Gået i takt, når der var musik i supermarkedet, hørt rytmen i en hammer, der hamrer, eller i det hele taget måske haft svært ved at gå urytmisk til værks. Der er rytmer i de fleste dele af et menneskeliv, og med Tænkepausen om rytme har jeg forsøgt at åbne læserens ører for, hvilken rolle rytmer  spiller i kunst, liv og hverdag.

- Birgitte Stougaard Pedersen

Præsenteres i samarbejde med:

Nørrebro Teater

Aarhus Universitetsforlag

Konceptet bag

Udvalgte Tænkepauser Live vil i den kommende sæson også kunne opleves på Aarhus Teater. Med i billetprisen følger et eksemplar af den ”Tænkepause”-bog, som arrangementet omhandler.

Baren i vil Scala Foyer er åben, men vi anbefaler at du køber "køletasken for to" da pausen skal afholdes i salen. 


Kærlighedens forrykte former
Stiklingen
Vita Danica
Scala
Leonora Christina - Sandhedens Dronning
Scala
Kong Lear
Store Scene
Køb Pause køletaske til Tænkepause Live
Køb Pause-køletaske til Tænkepausen LIVE

Køb din pausedrink inden forestillingen

Grundet retningslinjerne for Covid-19 vil baren ikke være åben under og efter forestillingerne  og al aktivitet skal derfor så vidt muligt afholdes i salen, hvor folk helst skal blive siddende også i pausen. Cafe Hack tilbyder derfor i forbindelse med forestillinger at drikkevarer medbringes i salen i form af en lækker køletaske som udover en halv flaske rosé til 2 personer også indeholder lidt snacks og en flaske kildevand. Tasken udleveres når du ankommer til teatret og du får tasken med hjem efter forestillingen.

Køletasken indeholder:
- Iskold rosé (flaske med 37,5 cl. )
- 1 Kildevand
- 2 glas
- Lette snacks

Drikker du ikke rosé, kan flasken ombyttes til en flaske rød- eller hvid-vin. Ombytningen skal ske ved udlevering og skal således ikke bestilles i forvejen.

Tasken kan med fordel købes inden du ankommer til teatret.

Pris kun 175 kr. pr. taske

Vi bruger Cookies! Ved køb af billetter accepterer du automatisk cookies. Læs mere