Spillested
Event location

STIKLINGEN

Spilledato
14. - 25. mar
Spilletidspunkter
Man - fre kl. 19.30
Lør kl. 16.00
Priser
95 kr.
Varighed
Oplyses efter premieren

Anmeldelser

Teateravisen.dk / “(Opgang 2 Turné teaters forestillingers) kendemærke er, at de med bid, humor, nerve, sanselig, live musik og poesi tegner aspekter af det at leve og være ung i en multikulturel, kriseramt verden, hvor mennesket overlever på grund af medmenneskelighed.”

Habibi

en musikalsk teaterfortælling om fremmedangst og tilhørsforhold.

Sara er en dansk pige på 16 år. Hun bor sammen med sine forældre på en villavej og bruger sin tid på skole, veninder og kor. En helt almindelig onsdag vågner Sara op og kan kun tale arabisk. Hun tænker på dansk og forstår kun dansk – men ordene der kommer ud af hendes mund, de er arabiske. Det er ikke normalt! Det er uforklarligt. Hvad sker der? Alle dem hun elsker bliver bange for  hende.

For hvem er Sara? Er hun ved at blive radikaliseret? Er hun spion for CIA? Er hun blevet besat af en ond ånd? Konverteret? En wanna-be-araber? Vil hun bare have opmærksomhed?

Sara er med ét fremmed i sit eget liv. Alt er ude af kontrol, og hun har ikke længere noget at miste.

HABIBI er et eventyr om identitet, forskelle og frygt. Om hvad der sker, når angst og mistro rykker ind i samfundet, ind I familien, ind i individet.

Forestillingen henvender sig til unge og voksne - gerne sammen! 

OPGANG2 TURNÈTEATER spillede 149 forestillinger i 2016 og forestillingen SUNNY SIDE var i december 2016 på Informations liste over årets 10 bedste børne- og ungdomsforestillinger.

"(Opgang 2 Turnéteaters forestillingers) kendemærke er, at de med bid, humor, nerve, sanselig, livemusik og poesi tegner aspekter af det at leve og være ung i en multikulturel, kriseramt verden, hvor mennesket overlever på grund af medmenneskelighed."
— Anmelder Kirsten Dahl om SUNNY SIDE i Teateravisen

 

 

Instruktør og manuskript Pia Marcussen / Musik og medvirkende Mads Horsbøl / Medvirkende Bolette Engstrøm Bjerre og Chadi Abdul-Karim

 

Introduktion fra skuespillerne

Del din oplevelse på Instagram - brug:

#opgang2  #aarhusteater

OM OPGANG2

Aarhus Teater har indgået en samarbejdsaftale med Opgang2 Turnéteater, der for fjerde år i rap rykker ind med en helt ny forestilling skabt af Pia Marcussen. 

Pia Marcussen, der er kunstnerisk leder af Opgang2 Turnéteater, har en særlig evne til at ramme ned i tidens højaktuelle emner. 

I 2014 modtog teatret Reumert-prisen for bedste børne- og ungdomsforestilling med forestillingen 4 EVER, som lige siden har turneret rundt i Danmark. 

I forestillingen AR fra 2015 forudså hun flygtninge på danske motorveje, og i 2016 var skilsmisseliv og immigrationskrise omdrejningspunkter i den anmelderroste SUNNY SIDE.

I 2017 vil Pia Marcussen gentænke kulturhovedstadstemaet ”Rethink” i en dramatisk ramme – så dramatisk, at det bliver et spørgsmål om liv og død!