Spillested
Event location

Scala

Spilledato
16. sep - 21. okt
Spilletidspunkter
man-fre kl.19.30
lør kl.16
Priser
Fre - lør 270 kr
Man - tors 230 kr
(Løssalgspris inkl. gebyr)
Varighed
3 timer og 15 min inkl. pause

anmeldelser

Kulturkupeen / “Imponerende samspil i et stilfærdigt, musikalsk, velkomponeret kammerspil uden nemme løsninger. r det simple svar. ... i Emmet Feigenbergs instruktion får alle skuespillere så meget styrke og opbakning, at det er en glæde minut for minut at følge den stilfærdige udvikling ... Skuespilleren Mathias Flint gør det eminent og mere end det ... Og ligeså Anne Plauborg, som spiller den unge Anna så rent og nuanceret uden spor af den snærende borgerklasse. Imponerende af de unge.”

Jyllands-Posten / “Glimrende opsætning ... Lun og livsklog teaterudgave af Bergmans fortælling om sine forældres liv og kampe.”

Læs hvad anmelderkorpset mener om forestillingen på GENTÆNK TEATERANMELDELSEN

Den gode vilje

Mageløst mesterværk af Ingmar Bergman

Hvor meget vil du ofre for din elskede? Hvor langt vil vi gå for hinandens lykke?

”Den gode vilje” er et ætsende kærlighedsdrama i den stort anlagte Ingmar Bergman-tradition, vi kender fra ”Fanny og Alexander”.

Den fattige teolog Henrik falder for den forkælede overklassepige Anna. Det ulige par rejser til en lille udørk i Nordsverige, hvor Henrik får job som præst, og her gifter de sig. Men ægteskabet er fra starten fyldt med konflikter, og snart folder skæbnens blomst sine giftige blade ud.

”For det gode, som jeg vil, det gør jeg ikke, men det onde, som jeg ikke vil, det gør jeg.” Disse ord fra Det Nye Testamente lyser i de gnister, som Henrik og Annas stærke temperamenter får til at springe. Frit udfoldet i et felt af tro og trods, selvretfærdighed og forfængelighed, egoisme og skjulte dagsordener. 

”Den gode vilje” bygger på den verdensberømte Ingmar Bergmans romanbiografi om hans forældres møde, forelskelse og ægteskab. Den blev filmatiseret af Bille August i 1991 og indbragte ham året efter en Guldpalme i Cannes.

Mathias Flint og Anne Plauborg står som Henrik og Anna i spidsen for Aarhus Teaters ensemble, der sættes i scene af tidligere skuespilchef på Det Kongelige Teater Emmet Feigenberg.

Ætsende kærlighedsdrama

Af Ingmar Bergman/ Dramatiseret af Cecilie Ølveczky og Eirik Stubø / Iscenesættelse Emmet Feigenberg / Scenografi Steffen Aarfing / Pianist Pojken Flensborg / Lysdesign Mikael Sylvest / Lyddesign Kim Engelbredt

Medvirkende Mathias Flint, Anne Plauborg, Bue Wandahl, Inge Sofie Skovbo, Nanna Bøttcher, Kim Veisgaard, Christian Hetland, Maria Buch Cordsen* m.fl.

*Studerende ved Den Danske Scenekunstskole, Aarhus