Spillested
Event location

STORE SCENE

Spilledato
14. - 20. okt 2017
Spilletidspunkter
lør kl.16, søn kl.15
tir-fre kl.19.30
Priser
60 - 415 kr. inkl. gebyr
Varighed
2 timer og 30 min inkl. pause

Edda

AARHUS TEATERS STORE INTERNATIONALE BIDRAG TIL KULTURBYÅRET

Vi kender den nordiske mytologi med Odin og Thor, Loke og Balder, Midgårdsormen og Vølvens Spå­dom. Nu bringer en superliga af teaterbegavelser de 800 år gamle Edda-digte til live i en musikalsk billedstorm ud over det sædvanlige.

”Edda” er skabt af Robert Wilson, en af verdens største, nulevende, visuelle teatergenier. Kendt for sine samarbejder med prominente kunstnere som Tom Waits, Lou Reed og Lady Gaga og i Danmark for forestillinger som ”Woyzeck” og ”Black Rider”.

Teksten til ”Edda” er gendigtet af Jon Fosse, Norges mest toneangivende dramatiker siden Henrik Ibsen. Fosse vandt i 2015 Nordisk Råds Litteraturpris og nævnes som kandidat til Nobelprisen. Musikken er skabt af den amerikanske indie- og freak folk-duo CocoRosie og forestillingen har endvidere musik med af den klassiske komponist Arvo Pärt, der fik Sonningprisen i 2008.

Vi tøver ikke med at kalde denne sceniske sensation en ’once-in-a-lifetime totaloplevelse’. ”Edda” er gjort mulig med støtte fra Aarhus 2017, der beskriver ”Edda” som et af kulturhovedstads­årets absolutte højdepunkter.

Forestillingen spilles på nynorsk af 13 skuespillere og er tekstet på dansk.

Læs meget mere her

Præsenteres i samarbejde med Det Norske Teatret og Aarhus2017

Teaser 2017

anmeldelser

Dagbladet / “Endetiden er nær, og den er storslagen”

Dagsavisen / “Den norrøne mytologien slik du aldri har sett den framstilt før”

Aftenposten / “En visuell fest”

Klassekampen / “En uvanlig fascinerende opplevelse”

Vårt Land / “Teater av en annen verden”

NRK P2 Kulturnytt / “Det er store teateropplevelser”

Koncept Robert Wilson / Med tekster af Jon Fosse / Instruktør, scenograf og lysdesign Robert Wilson / Musik CocoRosie og Arvo Pärt / Kostumedesign Jacques Reynaud

Medvirkende Henrik Rafaelsen, Gjertrud Jynge, Sigve Bøe, Frode Winther, Eivin Nilsen Salthe, Marianne Krogh, Paul-Ottar Haga, Joachim Rafaelsen, Ola G. Furuseth, Renate Reinsve, Tiril Heide-Steen, Jon Bleiklie Devik, Wenche Elena Medbøe.

Har du styr på historien?

Hent en handy guide til myterne i EDDA

De 800 år gamle Edda-kvad er skrevet på vers og fremføres også i en poetisk billedstorm. 

Så hvordan er det nu lige med Thors Brudefærd? Og kan du helt huske historien om Balder og misteltenen? Hvad siger Vølvens Spådom og hvem er Hymer? 

Hent vores korte pdf med et oprids af de historier, der refereres til i forestillingen. Så er du sikker på at få det hele med. 

Guide til myterne

Mytologien i nye ramme

Med tekster af: Jon Fosse
Musik: CocoRosie og Arvo Pärt
Regissør, scenograf og lysdesigner: Robert Wilson
Kostumedesigner: Jacques Reynaud
Co-regissør: Ann-Christin Rommen
Co-scenograf: Serge von Arx
Co-lysdesigner: John Torres
Maskedesigner: Manu Halligan
Co-kostumedesigner: Alexander Djurkov Hotter
Dramaturg: Carl Morten Amundsen
Musikproducent: Valgeir Sigurdsson
Scenografiassistent: Mari LB Kamsvaag
Regiassistent: Desiree Vaksdal
Dramaturgiassistent: Kristoffer Spender

ARTIST TALK MED ROBERT WILSON

"ROBERT WILSON ER ET FYRTÅRN I DET EKSPERIMENTERENDE TEATER." 

THE NEW YORK TIMES

Som det store internationale bidrag fra Aarhus Teater til kulturhovedstadsåret er vi stolte over at kunne huse Robert Wilson og hans forestilling EDDA. Helt ekstraordinært har vi fået chancen for en samtale på Store Scene med Robert Wilson.

Umiddelbart efter forestillingen søndag d. 15. oktober er teaterkritiker Monna Dithmer vært på scenen i en dialog med den legendariske kunstner. Om man har set forestillingen eller ej er her en enestående mulighed for at høre mere om de tanker, visioner og arbejdsmåder den ikoniske teatermand benytter sig af.  

OM ROBERT WILSON

Robert Wilson spiller en uhyre stor international rolle indenfor eksperimenterende teater og er anerkendt af publikum og kritikere i hele verden.

I næsten fem årtier har Wilson været aktiv i avantgardeteatret. Han blev berømt gennem sin opsætning Einstein on the Beach, som han lavede sammen med musikeren og komponisten Phillip Glass i 1976.

Kendt for sine stiliserede og koncentrerede sceniske kunstværker, hvor lys, scenebillede og musik er vigtige komponenter for en totaloplevelse, arbejder han næsten skulpturelt med skuespillerne og placerer dem i billeder, hvor detaljerne er lige så afgørende som det store scenebillede.