Spillested
Event location

Store Scene

Spilledato
24. aug - 30. sept 2017

OBS! Der benyttes stroboskoplys under forestillingen
Spilletidspunkter
Man-fredag kl. 19.30
Lørdag kl. 16.00
Priser
man-tors 60 - 310 kr.
fre-lør 155 - 350 kr.
Varighed
oplyses senere

Lyden af de skuldre vi står på

Sangskatten remixet af Simon Kvamm

På Store Scene tager vi dig med ind i et betagende sanseligt og visuelt univers i en forestilling, der synger på tværs af generationer. Vi maler naturen og livets hjul op, så det hele funkler nyt og sprødt: sol og spirer, himmelblåt, havgrønt og blæsende rustrøde blade. Tågen og regnens tapet, den dalende sne. Hvor dejlig er jorden!

”Se nu stiger solen”
”I skovens dybe stille ro”
”Du danske sommer jeg elsker dig”

De sange og salmer, der har lydt gennem århundreder, er en skat, der er åben for alle. I de store fællesskaber og de nære, ved familiefester, i de lyse nætter om bålet, i kor, i kirken, foreninger og som det stille godnat til vores børn. Kom og oplev sangene på en ny måde, eller mød dem for første gang, når vi sætter strøm til.

Simon Kvamm har filtreret den danske sangskat gennem sit særegne digitale lydunivers. Og de mere end 20 vidunderlige sange får sceneliv af Marie Koldkjær Højlund – kendt fra den elektroniske musiktrio Marybell Katastrophy.

Det Reumertvindende makkerpar instruktør Nicolei Faber og scenograf Christian Albrechtsen står for den stærkt visuelle opsætning. På scenen kan man opleve 10 medvirkende bestående af skuespillere, en danser og to musikere samt Aarhus Teaters kor.

NB! Simon Kvamm vil ikke medvirke i selve forestillingen

Forestillingen får pressepremiere torsdag 24. august og åbner Aarhus Festuge fredag 25. august.

Aarhus Festuge _sort Logo

Temaet for Aarhus Festuge de kommende tre år er ’Bridging’, og når den officielle åbning af Aarhus Festuge i Kulturhovedstadsåret 2017 skydes i gang, sker det også i brobygningens tegn. Brobygning mellem to af byens
markante kulturinstitutioner – Aarhus Festuge og Aarhus Teater. De to kulturledere prøvede allerede samarbejdet af ved sidste års festuge i forbindelse med lanceringen af Oscar Wilde-forestillingen "En kvinde uden betydning". Nu udvides samarbejdet til at omfatte den officielle åbning på byens største teater og med sæsonåbningen og urpremieren på Aarhus Teaters nye musikforestilling LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ – den danske sangskat remixet af Simon Kvamm som aftenens kunstneriske hovedelement.

OBS! Der benyttes stroboskoplys under forestillingen

Remixet af Simon Kvamm / Musik arrangeret og produceret af Anders Boll & Marie Koldkjær Højlund / Iscenesættelse Nicolei Faber / Scenografi og Kostumedesign Christian Albrechtsen / Musikere Esben Inglev & Marie Koldkjær Højlund / Koreografi Marluze da Cruz / Lysdesign Mathias Hersland / Lyddesign Lars Gaarde

Medvirkende Mette Døssing, Marie Marschner, Jacob Madsen Kvols,
Anders Baggesen, Mikkel Becker Hilgart, Lisbeth Balslev, Marluze da Cruz
Arian Kashef*, Marie Koldkjær Højlund og Aarhus Teaters Kor

 

 

*Studerende ved Den Danske Scenekunstskole Aarhus

det gamle i det nye

Remixet af Simon Kvamm 
Produceret af Marie Koldkjær Højlund og Anders Boll

Højlund Kvamm _foto Isak Hoffmeye _600x 400 Px

Sangene i LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ taler ikke bare med sin nutidige klang til yngre generationer, men åbner sig også på ny for alle os andre, der gennem årtier har hørt og genhørt dem i mere traditionelle versioner.

Simon Kvamm fortæller om forestillingen:

"Ideen er at åbne sangene op og gøre dem lette at lytte til. Sangene er meget direkte og som store hits, man hører på Radio Nova, men de er tit pakket ind i en ramme, som er kirkelig og meget gammeldags rent musikalsk. Og det står måske lidt i vejen for at høre den inderste kerne i en sang. Vi gør det ikke forat voldtage sangskatten. Der er intet trodsigt eller oprørsk i projektet. Vi prøver blot at pudse ruden ind til det, der i forvejen ligger og skinner i sangene."

 

Single fra forestillingen

Sådan lyder holdets favoritter