Spillested
Event location

STUDIO

Spilledato
3. feb - 4. mar
Spilletidspunkter
Forestillingen spiller ikke længere på Aarhus Teater
Varighed
2 timer og 15 min inkl. en pause

Anmeldelser

mortenhede.dk / “ Trolin og Preisler er begge humoristiske teaterskabere, og med et så dynamisk og charmerende hold af skuespillere bliver forestillingen både levende og energisk. Det er svært at tørre det glade smil af ansigtet, når man ser “En skilsmisse”. Ikke fordi det er sjovt hele tiden, men fordi det er knaldgodt teater.”

Aarhus Stiftstidende / “Kan man blive i godt humør af en skilsmisse? Ja, virkelig. I hvert fald når det bliver omsat til teater påden måde det sker på i Hassan Preislers nye stykke. ... Legende og veliscenesat.”

Den 4. væg / “Fængende forestilling med rigtig mange lag, hvor der hele tiden sker noget. ... Skynd dig ind og se den, hvis… … du gerne vil opleve en leg med metalag, der giver et ironisk, morsomt twist på dén triste begivenhed, som en skilsmisse er.”

Ungtteaterblod.dk / “"befriende og fascinerende øjeblikke...De små brud og opgør skuespillerne imellem fungerede [...] rigtig godt"”

En fiktionsleg af Hassan Preisler

Et tragikomisk virkelighedstjek

Hvad er sandt, og hvad er falsk? Det giver den knivskarpe forfatter Hassan Preisler sit bud på, når han udsætter skilsmissemanden for et tragikomisk virkelighedstjek.

For når en forfatter skriver, er det til egen fordel. Det er klart. Og når en mand bliver skilt, beretter han om krisen, så han selv står badet i et godt lys. Det er givet. Men hvad sker der, når forfatterens magt bliver taget fra ham? Når mandens fortælling ikke bliver taget for gode varer?

I EN SKILSMISSE gør karaktererne oprør mod dramatikerens overherredømme. De nægter at god tage hans udlægning af, hvad der er rigtigt og forkert, hvem der er helt og skurk. Karaktererne ved bedre, de ved mere. I modsætning til forfatteren er de ærlige og spotter de blinde vinkler og de rænker, han smeder.

Hassan Preisler kunne i 2014/15 opleves på Aarhus Teater i sin selvbiografiske forestilling ”Brun Mands Byrde”, baseret på bestsellerromanen af samme navn.

EN SKILSMISSE er lagt i munden på andre skuespillere, men det er stadig Preislers genkendelige og tempofyldte stil. Og her får du en enestående mulighed for at se Preisler pille mandens historie fra hinanden, så hans selvforherligelse og selvmedlidenhed står i fuldt flor.

Af Hassan Preisler / Iscenesættelse Moqi Simon Trolin /  Scenografi Siggi Óli Pálmason

Medvirkende Kjartan Hansen, Mathias Flint, Christian Hetland, Anna Nøhr, Kirsti Kærn

"Sandheden" om skilsmisser

Del din oplevelse på Instagram - brug:

#hassanpreisler  #aarhusteater