Spillested

Bispetorvet

Spilledato
24. sept 2016
Spilletidspunkter
Forestillingen spiller ikke længere
Varighed
ca. 15 min

Når lyd danser

Er koreografi kun noget man oplever med synet?

UD->FLUGTEN ved Aarhus Teater samarbejder med WE GO om en unik og sanselig lydoplevelse på Bispetorvet lørdag d. 24. september.

We Go og Aarhus Teater udfordrer dine sanser, med et enestående værk, der skal høres, snarere end ses! ”Lydkrop” er en elektroakustisk koncert, der bevæger sig rundt om dig og sætter hele Bispetorv i bevægelse. Så sæt dig godt til rette og lad dig blive omringet og indhyllet.

OMGIVET AF LYD
I ”Lydkrop” sidder du omgivet af fire højtalere. Fra højtalerne spiller et lydværk, komponeret af musiker Niels Bjerg. I ”Lydkrop” bliver musikken selv hoveddanser – eller en ”krop af lyd” - i et værk, der leger med vores forventninger til, hvordan lyd kan opleves. For ud over de fire store højttalere, strømmer lyden også ud af en serie håndholdte højtalere, som performerne danser rundt imellem publikum med i en stram koreografi.

”Lydkrop” er en videreudvikling af WE GOs værk ”Blind”, hvor komponist Niels Bjerg og koreograf Kirstine Kyhl Andersen afprøver deres igangværende udviklingsarbejde med at koreografere musik med mobile lydkilder i en revideret, udendørs version.

”Lydkrop” / ”Blind” er en koreografi, der kan opleves uden synet. Titlen er samtidig et udtryk for, hvordan komponisten har ladet sig styre af naturlige forekomster af lydmateriale og rytmiske sekvenser i utilpassede optagede reallyde. Koreografien er udarbejdet i samarbejde mellem komponist Niels Bjerg, koreograf Kirstine Kyhl Andersen samt danserne Kasper Daugaard Poulsen og Ida Cæcilie Rasmussen.

OBS! Arrangementet er gratis, dog max 60 deltagere pr opførelse. I tilfælde af dårligt vejr flyttes forestillingen til en indendørs lokalitet. Hold dig opdateret på denne side og på Aarhus Teaters facebookside.

UDFLUGTEN er støttet af Bikubenfonden

 

Komponisten fortæller om værket