Brug boksene her til at navigere på siden eller klik tilbage til hovedmenuen

Kontakt os

Praktisk

Nyhedsbrev

Hvad er Aarhus Teater Læring?

— en ’lille ny’ i teaterfamilien

ATL-logo

Aarhus Teater har et væld af forskellige afdelinger og faggrupper lige fra de kunstneriske og tekniske til de administrative og kommunikative afdelinger. Aarhus Teater har barslet med en helt ny afdeling – nemlig Aarhus Teater Læring (AT Læring) – der ser det som sin fornemmeste opgave at knytte tættere bånd mellem teater og skole. Afdelingen består af professionelle teaterpædagoger, der bevæger sig i mellemrummet mellem den pædagogisk-didaktiske og den teateræstetiske verden med henblik på at tilbyde lærere og elever i folke- og gymnasieskolen teaterpædagogiske oplevelser, der kan bidrage til netop øget trivsel OG læring.

Faglig trivsel og lyst til læring
En tur i teatret kan være med til at skabe øget trivsel i klassen. Ud af de vante rammer, en fælles oplevelse i teatermørket og den efterfølgende snak om det, der foregik på scenen. Det kan i sig selv være vældig værdifuldt for den enkelte og for hele klassen.

”Jeg ser store muligheder i scenekunsten, som kan øge elevernes mulighed for læring.”
— Ina Rathman, skoleudvikler i virksomheden Teach og medlem af styregruppen for Ej blot til lyst på Aarhus Teater

Flere forskningsprojekter viser desuden også, at inddragelse af scenekunst i undervisningen kan være med til at skabe øget læring, og at æstetiske læreprocesser har en klar effekt på børn og unges læring – og får dem til at blomstre. Både menneskeligt og fagligt. En tur i teatret kan altså være mere end ’flødeskum’ i en travl skolehverdag.

Det får du under AT Læring …
Udover vores forestillinger kan du benytte dig af vores mange teaterpædagogiske tilbud, såsom skrive- og teaterværksteder, rundvisninger mv. som enten er gratis eller har en mindre egenbetaling.

Skolebrochuren for 2018/19 er på trapperne!

Tilmeld dig vores særlige nyhedsbrev for skoler
Ved tilmelding er jeg indforstået med, at Aarhus Teater registrerer de oplysninger, jeg afgiver i forbindelse med min tilmelding, og at teatret anvender oplysningerne til at sende mig relevante informationer og tilbud.  Læs Aarhus Teaters datapolitik. Ønsker du senere at afmelde nyhedsbrevet igen, kan du gøre det via afmeld linket, der findes i bunden af alle nyhedsbreve.

Kontakt os

Bestilling af teaterbilletter, tilmelding til lærerkurser o.lign.
Mail: billet@aarhusteater.dk

Bestilling til teater- og skriveværksteder 
Mail: atl@aarhusteater.dk

Se vejledning til bestilling af værksteder

 

Praktisk

BILLETPRISER
60 kr. til børn og unge under 25 år samt studerende med studiekort
Rabatten gælder mandag til torsdag på alle scener, dog ikke O- og A-pladser på Store Scene*

Booking af billetter samt øvrige rabatter

* Til Den uendelige historie koster børn/unge-billet 60,- alle dage og alle pladser i salen.

REFUSION
Aarhus Teater modtager formidlingstilskud fra Slots- og Kulturstyrelsen, hvilket muliggør at vi kan sælge billetter til 60,-
Der kan derfor ikke opnås yderligere refusion på disse billetter.

2 FRIBILLETTER TIL LÆREREN
Hvis du som lærer køber billetter til din klasse, tilbyder vi dig 2 fribilletter til den pågældende forestilling, så du kan nå at se den, inden du skal have din klasse med i teatret.

TEATER- OG SKRIVEVÆRKSTEDER
Pris: 
Skoler i Aarhus Kommune: Gratis
Andre skoler: 1.000 kr.

Forudsætning for værkstedsbestilling
Bestilling af et teater- eller skriveværksted forudsætter, at du samtidig køber min. 20 billetter til en forestilling i sæsonen. Vi anbefaler, at du kombinerer værkstedet med den forestilling, I skal se (der kan dog være tilfælde, hvor det ikke kan lade sig gøre at kombinere værksted og forestilling direkte; i de tilfælde bestiller du bare billetter til en anden forestilling).

Sådan gør du:
1. Vælg den forestilling, du ønsker at arbejde med på teater- eller skriveværkstedet (se hvilke forestillinger der er udvalgt i denne sæson)
2. Send en mail til Aarhus Teater Læring på atl@aarhusteater.dk (skriv venligst ’Teaterværksted + skolens navn + klassetrin’ eller ’Skriveværksted + Skolens navn + klassetrin´ i emnefeltet), og oplys den dato eller periode I ønsker værksted. BEMÆRK: vi kan ikke garantere den ønskede dato, men vil imødekomme det efter bedste evne i dialog med dig. 
3. Bestil teaterbilletter (min. 20 billetter) på billet@aarhusteater.dk. Skriv hvilken skole, du kommer fra, skolens og dine kontaktoplysninger (mail og telefon)
4. Vi sender en ordrebekræftelse til dig, når vi har modtaget din bestilling

Aflysning af værksteder
Du kan aflyse værksteder op til 14 dage inden den aftalte dato. Herefter vil der være et aflysningsgebyr på 1.000 kr.
Aarhus Teaters værksteder er støttet af ULF i Aarhus –Undervisnings- og læringsforløb, Børnekulturhuset, Aarhus Kommune.

TRANSPORTRABAT MED MIDTTRAFIK
Der findes forskellige rabatmuligheder for skoler og unge.
Læs mere på www.midttrafik.dk

Gode råd til teateroplevelsen - Se filmen med dine elever