Her på siden finder du:

Information om AT Læring og praktisk omkring deltagelse i tilbud

Aarhus Teater Læring

– SÆTTER KROP OG SIND I BEVÆGELSE

Fortæl mig noget, og jeg vil glemme det. Vis mig en ting, og jeg husker det måske. Giv mig en oplevelse, og jeg glemmer det aldrig.

Sådan sagde Søren Kierkegaard. Og det gør vi også. For giver du, som lærer, børn og unge en oplevelse, hvor du engagerer dem og lader eleverne investere sig selv, åbner du porten til en verden, hvor læring, fællesskab og dannelse går hånd i hånd. Og de glemmer det aldrig.

Det er grundtanken i Aarhus Teater Læring (ATL), der siden 2015 har fungeret som Aarhus Teaters professionelle læringsafdeling. I ATL er scenen sat – bogstaveligt talt – for en række unikke teatertilbud til lærere og elever i folke- og gymnasieskolen. For vores aktiviteter udspiller sig altid i mødet med teatrets forestillinger.
Det gælder for eksempel, hvis du som dansklærer i folkeskolen følger vores efteruddannelse (Ej Blot Til Lyst) – og det gælder vores teater- og skriveværksteder, vores kurser i præsentation og formidling samt de forskellige fritidstilbud, hvor børn og unge selv laver teater.

Her på sitet kan du læse om alle vores tilbud til lærere og elever i grund- og ungdomsuddannelserne. Ønsker du at være up to date med ATLs aktiviteter og nye tiltag, så kan du tilmelde dig vores skolenyhedsbrev.

Rigtig god fornøjelse med Aarhus Teater Læring
Morten Daugbjerg
— Leder af Aarhus Teater Læring

Gå i teatret for kun 65,-

- billigere end biffen

Mange tror, at det er dyrt at gå i teatret. Det er det ikke!

En tur i Aarhus Teater mandag – torsdag koster nemlig kun 65 kr. (inkl. gebyr) for børn og unge under 25 år samt studerende fra SU-berettigede uddannelser med gyldigt studiekort.

Rabatten gælder ALLE vores forestillinger på ALLE scener.

På Store Scene omfatter rabatten B-, C- og D-pladser, mens den på de øvrige scener gælder alle pladser i salen.*
* Til Pagten gælder rabatten dog alle pladser og alle dage.

Skolebrochure 2019/20

Skolebrochuren for 2019/20 er lige på trapperne. Forventet levering ved online bestilling: uge 31

Du kan også læse kataloget som en pdf her
Tilmeld dig vores særlige nyhedsbrev for skoler
Ved tilmelding er jeg indforstået med, at Aarhus Teater registrerer de oplysninger, jeg afgiver i forbindelse med min tilmelding, og at teatret anvender oplysningerne til at sende mig relevante informationer og tilbud.  Læs Aarhus Teaters datapolitik. Ønsker du senere at afmelde nyhedsbrevet igen, kan du gøre det via afmeld linket, der findes i bunden af alle nyhedsbreve.

Hvad er Aarhus Teater Læring

Aarhus Teater Læring (ATL) så dagens lys i 2015 og har i løbet af de seneste tre år opbygget et varieret teaterpædagogisk program til lærere og elever i grund- og ungdomsuddannelserne.

Vi ser det som vores fornemmeste opgave at kombinere læring, trivsel og dannelse i vores forløb, hvad enten der er tale om et teaterværksted, en sommerskole eller et lærerkursus. Afdelingen består af dygtige teaterpædagoger og dramaturger, der alle arbejder i rummet mellem skole og teater og har fokus på at tilpasse de forskellige forløb til den enkelte skoles hverdag.

ATL har desuden en fagligt bredt funderet styregruppe, der bidrager til udvikling og kvalitetssikring af det teaterpædagogiske arbejde. 

Udover at tilbyde teaterpædagogiske tilbud til skoler udarbejder vi også en lang række pædagogiske materialer til undervisningsbrug (undervisningsmaterialer, plakater, øvelser til før og efter teateroplevelsen, teaterkort, refleksionskort, piktogrammer), som alle kan downloades frit. 

ATL finansieres i sæson 19/20 af en donation fra Spar Nord Fonden, støtte fra Aarhus Kommune (Børn og Unge), ULF i Aarhus, en delvis egenfinansiering fra Ej blot til lysts Partnerskabsskoler og ikke mindst en betragtelig egenfinansiering fra Aarhus Teaters side. Tak til alle bidragsydere!

Mød holdet bag

Hvadenten du er skoleleder, underviser, elev eller journalist med interesse for området kan du møde følgende: 

Fastansatte

Stinne Guldberg 100X100

Stine Guldborg Lærer og teaterpædagog
Jeg er uddannet lærer fra VIA University College, læreruddannelsen i Aarhus og har derudover en MA i teaterpædagogik fra Universität der Künste, Berlin. Jeg har altid haft en særlig interesse for scenekunsten og det teaterpædagogiske felt. I mit arbejde som lærer har jeg altid været optaget af at tage afsæt i de æstetiske læreprocesser og anvende den skabende krop. Desuden har jeg en lang erfaring med den teaterpædagogiske praksis. 

Jette Riise

Jette Riise Lærer og teaterpædagog
Jeg er uddannet folkeskolelærer med en diplomuddannelse i drama/teater fra Aarhus Fælles Seminarium. Jeg har mange års erfaring som teaterunderviser i forskellige  sammenhænge lige fra Aarhus Ungdomsskole, Sabro Korsvejs Skole og ikke mindst Filurens Teaterskole; alle steder både som teaterunderviser og iscenesætter.  Derudover har jeg stået for og deltaget i en lang række projekter som Krammeskolen på Smuk Fest, MC Music – et koncept der på kreativ vis bidrager til sundhedsdebatten, passioneret deltager i ”BurningMan” festivalen i Nevada Ørkenen, udvikler af teambuilding projekter med teater og drama som ramme og senest som tovholder/skuespiller på Vovemods happenings. 

Trine Anja Petersen

Trine Anja Petersen Cand. mag. i dramaturgi og teaterpædagog
Jeg har studeret dramaturgi på Aarhus Universitet og blev færdig med kandidaten i 2017. Gennem min studietid har jeg været optaget af æstetiske læreprocesser og hvordan krop og iscenesættelse af læringssituationer kan være katalysatorer for læring, kreativitet og nysgerrighed – og ikke mindst, hvordan man så formidler det værktøj videre til virkelighedens lærere, som vi gør i Ej blot til lyst. Jeg har fulgt Ej blot til lyst tæt siden 2016 først som del af mit studie og siden som ansat. Jeg har en god portion teaterpædagogisk praksiserfaring fra teaterundervisning af børn og unge på Aarhus Teater og som instruktør på flere forestillinger.

Morten Daugbjerg 100X100

Morten Daugbjerg Pressechef og leder af Aarhus Teater Læring
Jeg er cand.mag. i dansk, fransk og kommunikation fra hhv. Aarhus Universitet, Stockholms Universitet og Université Stendhal i Grenoble, Frankrig. Mit arbejdsliv begyndte på børne- og ungdomsteatret BaggårdTeatret i Svendborg, hvor jeg var i 7 år. Først som kommunikationsansvarlig, siden som (administrativ) leder af teatret. På BaggårdTeatret opstod min interesse for teater for børn og unge og ikke mindst det teaterpædagogiske felt. 

Projektansatte

Anne Majgaard Basse
Tine Voss Ilum
Jonas Rasmussen
Katrine Weigelt
Louise Stein Brock
Isabella Marcussen
Connie Pilgaard

ATLS STYREGRUPPE 2019-20
Martin Appel Loft, skoleleder, Lisbjergskolen
Kirsten Sestoft, dansklærer, Skjoldhøjskolen
Jan Frydensbjerg, dansklærer, Lisbjergskolen
Sissel Worm Glass, lektor i Dansk og Dramatik, Favrskov Gymnasium
Ina Rathmann, cand. Pæd. Psych. og læringskonsulent, Teach
Lisbet Hastrup Clausen, lektor i Dansk, Læreruddannelsen i Aarhus, VIAUC
Ida Krøgholt, ph.d., lektor, Institut for Kommunikation og Kultur, Dramaturgi, AU
Allan Aagaard, Direktør Aarhus Teater

Sådan bestiller du

BILLETBESTILLING
Når du skal bestille teaterbilletter til vores ordinære forestillinger:
Aarhus Teater Billetservice, Teatergaden, 8000 Aarhus C
Billetkontoret er åbent hver torsdag kl. 14 – 19.30 samt alle dage man - fre, hvor der er forestillinger kl. 17 – 19.30.
Online: www.aarhusteater.dk
Tlf: 7021 3021 (kl. 10 – 16)
Mail: billet@aarhusteater.dk

BILLETPRISER
65 kr. til alle børn og unge under 25 år samt studerende med studiekort
Rabatten gælder mandag til torsdag på alle scener, dog ikke O- og A-pladser
på Store Scene* Alle øvrige normalpriser kan ses på aarhusteater.dk
* Til Pagten gælder rabatten alle dage og alle pladser i salen.

ONLINE SKOLEBOOKING – Aarhus Teaters online skoleportal
Når du skal bestille billetter til vores lærerkurser, Pagten-skoleforestillinger
kl. 12 og C:NTACT-forestillingen Det’ mit liv eller er det?: atskolebooking.billetten.dk

2 FRIBILLETTER TIL LÆREREN
Hvis du som lærer køber billetter til din klasse, tilbyder vi dig 2 fribilletter til den pågældende forestilling, så du kan nå at se den, inden du skal have din klasse med i teatret. 

BESTILLING AF TEATER- OG SKRIVEVÆRKSTEDER / PRÆSENTATION OG FORMIDLING

Pris Skoler i Aarhus Kommune: Gratis Andre skoler: 1.000 kr.
Bestilling af værksteder Bestilling af et teater- eller skriveværksted forudsætter, at du samtidig køber min. 20 billetter til en forestilling i sæsonen (dette gælder dog ikke Præsentation og formidling).
Vi anbefaler, at du kombinerer værkstedet med den forestilling, I skal se (der kan dog være tilfælde, hvor det ikke kan lade sig gøre at kombinere værksted og forestilling direkte; i de tilfælde bestiller du bare billetter til en anden forestilling).

Sådan gør du:
Vælg den forestilling, du ønsker at arbejde med på teater- eller skriveværkstedet 

Send en mail til Aarhus Teater Læring på atl@aarhusteater.dk (skriv venligst "Teaterværksted + skolens navn + klassetrin" eller "Skriveværksted + Skolens navn + klassetrin" i emnefeltet), og oplys:

  • Dato for det værksted, I ønsker
  • Bestilling af teaterbilletter (min. 20 billetter)
  • Skriv, hvilken skole, du kommer fra, antal elever, skolens og dine kontaktoplysninger (mail og telefon)

Vi sender en ordrebekræftelse til dig, når vi har modtaget din bestilling

Aflysning af værksteder
Du kan aflyse værksteder op til 14 dage inden den aftalte dato. Herefter vil der være et aflysningsgebyr på 1.000 kr.