Brug boksene her til at navigere på siden eller klik tilbage til hovedmenuen

Skoleegnede forestillinger

60,- billet

video intro til teater

Oversigt over tilbud

 • Skoleegnede forestillinger
  Vi har udvalgt en række forestillinger , som vi skønner har særlig relevans for skoleelever.
 • Teaterværksted
  Med en kombination af fysiske og mentale øvelser, der sætter krop og hoved i spil, oplever eleverne et både personligt og aktuelt møde med Aarhus Teaters forestillinger.
 • Skriveværksted
  Eleverne arbejder med kreative skrivestrategier og skaber deres egne dramatiske universer, karakterer og dialoger. Eleverne oplever et skrivende møde med teatret.
 • Undervisningsmaterialer
  Hent gratis fagrelevante undervisningsmaterialer. Udarbejdet af  fagpersoner med specifikt kendskab til den mål- og aldersgruppe, som materialet henvender sig til. 
 • Lærerkurser
  Få inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med aktuelle skoleegnede forestillinger fra dramaturger, forfattere, kritikere etc.
 • Skuespillermøde
  bliv klogere på, hvordan en skuespiller arbejder eller hør skuespilleren fortælle om vejen ind i Aarhus Teaters forestillinger.
 • Rundvisning
  Du og dine elever får en enestående mulighed for at gå teatret efter i krogene. En rundviser fortæller om husets historie, om arkitekturen og udsmykningen.
 • Sommerskole
  Sommerskole til 6. – 8. klasse, hvor vi sammen sætter rammerne for en mordgåde, som vores publikum skal løse. Vi har både et skuespillerhold og et teknikhold. 
 • Virksomhedsbesøg
  Eleverne vil få en introduktion til teatrets afdelinger samt en rundvisning med stop ved 2-3 forskellige rollemodeller, der vil fortælle om deres uddannelses- og erhvervsmæssige baggrund.
 • C:NTACT - Ekstremt demokratisk
  Debatteater der giver dine elever indsigt i ekstremisme og radikalisering i mødet med en gruppe mennesker, der har haft ekstremisme og radikalisering tæt inde på livet.
 • Opgang 2 Teaterværksted
  Som noget nyt udvikler Opgang2 og Aarhus Teater Læring et teaterværksted skræddersyet til unge fra 14 år og op. 
 • Workshop om præsentation og mundtlig formidling 
  Med skuespillerens værktøjer og gennem forskellige teaterøvelser får eleverne styrket deres kropsbevidsthed og kropssprog samt redskaber til at udtrykke sig dramatisk og fysisk

Forestilling for skoler

Vi har udvalgt en række forestillinger, som vi skønner har særlig relevans for skoler, men der kan selvfølgelig være andre forestillinger, som også kan have jeres interesse.

Til flere af vores forestillinger udarbejder vi fagrelevante undervisningsmaterialer, som du kan bruge i din undervisning i forskellige fag. Materialerne er gratis og kan løbende downloades på vores site med lærermaterialer

Til udvalgte forestillinger udvikles der også skrive- og teaterværksteder, arrangeres lærerkurser og andet ekstra materiale - læs mere her

Pagten _100

PAGTEN

Spilleperiode 14. november - 21. dec 2019
Scene Store Scene

Aldersgruppe fra 6 år
Undervisningsmateriale Klar primo oktober
Om PAGTEN:
Pagten bygger på DRs tv-julekalender fra 2009. 
Historien følger den 12-årige dreng Malte, der har en temmelig livlig fantasi, og eleverne i 6.A. mobber ham og holder ham udenfor. Men en dag finder han ud af, at han er udvalgt.

Han skal sammen med nisserne kæmpe mod den uhyggelige isheks Iselin. Hun vil nemlig udrydde nisserne, fordi de ikke vil underkaste sig hendes herredømme over den magiske verden. Til det skal Iselin bruge Pagten. Den pagt, som præsten og salmedigteren Grundtvig og nissepigen Saia lavede i gamle dage, og som sikrer, at der er forbindelse mellem menneskenes verden og nissernes verden. Men Malte slår sig sammen med den modige nisse Lydia, og de må igennem tre svære magiske prøver for at finde Pagtens skjulested.


BILLETBESTILLING
Billetpris 65 kr. pr. person (billetterne er ikke refusionsberettigede).

Som noget nyt skal du reservere dine billetter til årets skoleforestilling online. Vær opmærksom på, at vi placerer din gruppe automatisk på de bedst mulige pladser. 

Billetterne til skoleforestillingerne skal bestilles på:

Er din mailadresse allerede i systemet, kan du på bestillingssiden bede om at få tilsendt ny kode. 

SKOLEFORESTILLINGER KL. 12

 • Tirsdag 19. november 
 • Onsdag 20. november 
 • Torsdag 21. november
 • Tirsdag 26. november   
 • Onsdag 27. november   
 • Torsdag 28. november 
 • Tirsdag 3. december    
 • Onsdag 4. december   
 • Torsdag 5. december   
 • Tirsdag 10. december 
 • Onsdag 11. december


UNDERVISNINGSMATERIALE
Vi udarbejder vanen tro et fagrelevant undervisningsmateriale til forestillingen, som du kan finde her på skolesitet primo oktober.

Derudover anbefaler vi følgende forestillinger til udskolingen og ungdomsuddannelser: 

 

Rocky O


Teaterværksted (mere info)
Skriveværksted (mere info
Mød en skuespiller (mere info)
Rundvisning (mere info)

 

Billige billetter

Billigereendbiffen

Mange tror, at det er dyrt at gå i teatret. Det er det ikke! En tur i Aarhus Teater mandag – torsdag koster i sæson 2018/19 nemlig kun 60 kr. for børn og unge under 25 år samt studerende.

Vil man se Pagten i sæson 19/20 kan man endda købe 65,- billetter alle dage og på alle pladser til børn og unge under 25 år. 

Dét er MEGET billigere end biffen!

Og rabatten gælder vel at mærke ALLE vores forestillinger på ALLE scener.*

* På Store Scene gælder rabatten ikke O- og A-pladser til de
ordinære forestilinger. 

Snak med eleverne før teaterbesøget

At gå i teatret kan minde lidt om at gå i biografen. Der er bløde sæder, mørket sænker sig, og du er kommet for at blive underholdt – men: I modsætning til biografen, så sker alt i teatret her og nu, altså live.

For at I alle sammen får en god oplevelse, har vi et par regler, som vi håber I vil være opmærksomme på før teaterbesøget:

RO
Forestillingen foregår her og nu, så når lyset dæmpes, skal du sidde på din plads og bruge dine øjne og ører. Det fungerer bedst, hvis mobiltelefonen er slukket under forestillingen. Også fordi lyset fra din skærm forstyrrer andre. Husk, at selvom du selv skulle ske at kede dig, betyder det ikke, at andre gør.

Derudover skal du være opmærksom på, at det ikke er tilladt at tage billeder, filme og optage lyd fra forestilling.

RESPEKT
Så længe forestillingen er i gang, er det vigtigt, at du viser skuespillerne på scenen og de andre publikummer i salen respekt. På scenen mærker skuespillerne alt, hvad der foregår i salen, og derfor kan det være svært at koncentrere sig, hvis der er larm. Husk, at skuespillerne faktisk optræder for jeres skyld.

Uro i salen går desuden også ud over de andre publikummer. Du må gerne grine og græde og reagere på forestillingen, men du skal vente med privatsnak til efter forestillingen.

UD UNDER FORESTILLINGEN
Prøv om du kan nå på toilettet inden forestillingen starter. Man må godt forlade salen under forestillingen, men det forstyrrer ofte både skuespillere og andre publikummer rigtig meget. Hvis du alligevel går ud af salen, vil det derfor også være kontrolløren, som efterfølgende vil vurdere, hvornår det forstyrrer mindst muligt at lukke dig ind igen.

Vi håber, at I inden jeres besøg på Aarhus Teater vil tage en god snak om selve forestillingen og om disse retningslinjer. På den måde får alle en fed oplevelse! 

Gode råd til teateroplevelsen - Se filmen med dine elever