Brug boksene her til at navigere på siden eller klik tilbage til hovedmenuen

Skoleegnede forestillinger

60,- billet

video intro til teater

Oversigt over tilbud

 • Skoleegnede forestillinger
  Vi har udvalgt en række forestillinger , som vi skønner har særlig relevans for skoleelever.
 • Teaterværksted
  Med en kombination af fysiske og mentale øvelser, der sætter krop og hoved i spil, oplever eleverne et både personligt og aktuelt møde med Aarhus Teaters forestillinger.
 • Skriveværksted
  Eleverne arbejder med kreative skrivestrategier og skaber deres egne dramatiske universer, karakterer og dialoger. Eleverne oplever et skrivende møde med teatret.
 • Undervisningsmaterialer
  Hent gratis fagrelevante undervisningsmaterialer. Udarbejdet af  fagpersoner med specifikt kendskab til den mål- og aldersgruppe, som materialet henvender sig til. 
 • Lærerkurser
  Få inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med aktuelle skoleegnede forestillinger fra dramaturger, forfattere, kritikere etc.
 • Skuespillermøde
  bliv klogere på, hvordan en skuespiller arbejder eller hør skuespilleren fortælle om vejen ind i Aarhus Teaters forestillinger.
 • Rundvisning
  Du og dine elever får en enestående mulighed for at gå teatret efter i krogene. En rundviser fortæller om husets historie, om arkitekturen og udsmykningen.
 • Sommerskole
  Sommerskole til 6. – 8. klasse, hvor vi sammen sætter rammerne for en mordgåde, som vores publikum skal løse. Vi har både et skuespillerhold og et teknikhold. 
 • Virksomhedsbesøg
  Eleverne vil få en introduktion til teatrets afdelinger samt en rundvisning med stop ved 2-3 forskellige rollemodeller, der vil fortælle om deres uddannelses- og erhvervsmæssige baggrund.
 • C:NTACT - Ekstremt demokratisk
  Debatteater der giver dine elever indsigt i ekstremisme og radikalisering i mødet med en gruppe mennesker, der har haft ekstremisme og radikalisering tæt inde på livet.
 • Opgang 2 Teaterværksted
  Som noget nyt udvikler Opgang2 og Aarhus Teater Læring et teaterværksted skræddersyet til unge fra 14 år og op. 
 • Workshop om præsentation og mundtlig formidling 
  Med skuespillerens værktøjer og gennem forskellige teaterøvelser får eleverne styrket deres kropsbevidsthed og kropssprog samt redskaber til at udtrykke sig dramatisk og fysisk

Forestilling for skoler

Vi har udvalgt en række forestillinger, som vi skønner har særlig relevans for skoler, men der kan selvfølgelig være andre forestillinger, som også kan have jeres interesse.

Til flere af vores forestillinger udarbejder vi fagrelevante undervisningsmaterialer, som du kan bruge i din undervisning i forskellige fag. Materialerne er gratis og kan løbende downloades på vores site med lærermaterialer

Til udvalgte forestillinger udvikles der også skrive- og teaterværksteder, arrangeres lærerkurser og andet ekstra materiale - læs mere her

Duh O

DEN UENDELIGE HISTORIE

Spilleperiode 16. november - 21. dec
Scene Store Scene

Aldersgruppe fra 7 år
Undervisningsmateriale Klar primo november
Lærerkursus 15. november
Fag Dansk, Kristendomskundskab og Drama

SKOLEFORESTILLINGER KL. 12
Tirsdag 20. november
Onsdag 21. november
Torsdag 22. november
Tirsdag 27. november
Onsdag 28. november
Torsdag 29. november
Tirsdag 4. december
Onsdag 5. december
Tirsdag 11. december
Onsdag 12. december
Torsdag 13. december

UNDERVISNINGSMATERIALE
Vi udarbejder vanen tro et fagrelevant undervisningsmateriale til forestillingern, som du kan finde på vores skolesite primo november.

LÆRERKURSUS OG TEATERFORESTILLING
Onsdag 14. november fra kl. 13.30 inviterer vi til et fagligt lærerarrangement, som afsluttes med spisning og forpremiere på Den uendelige historie kl. 19.00. Prisen er 300 kr. og dækker kursus, forplejning og teaterforestilling. Du kan reservere plads allerede nu på billet@aarhusteater.dk

BILLETBESTILLING
Billetpris 60 kr. (billetterne er ikke refusionsberettigede).
Billetterne til skoleforestillingerne skal bestilles på billet@aarhusteater.dk. Så vender vi tilbage til dig med en bekræftelse.
Oplys gerne i mailen følgende:

 • forestillingsdato
 • skolens navn
 • kontaktperson
 • mail og telefonnummer

Derudover anbefaler vi følgende forestillinger til udskolingen og ungdomsuddannelser:

Kongensf O

Erasmus O

Rev Gods O

Rocky O


Teaterværksted (mere info)
Skriveværksted (mere info
Mød en skuespiller (mere info)
Rundvisning (mere info)

 

60,- billet

Billigereendbiffen

Mange tror, at det er dyrt at gå i teatret. Det er det ikke! En tur i Aarhus Teater mandag – torsdag koster nemlig kun 60 kr. for børn og unge under 25 år samt studerende.

Vil man se Den Uendelige Historie kan man endda købe 60,- billetter alle dage og på alle pladser til børn og unge under 25 år. 

Dét er MEGET billigere end biffen!

Og rabatten gælder vel at mærke ALLE vores forestillinger på ALLE scener.*

* På Store Scene gælder rabatten ikke O- og A-pladser til de
ordinære forestilinger. 

Snak med eleverne før teaterbesøget

At gå i teatret kan minde lidt om at gå i biografen. Der er bløde sæder, mørket sænker sig, og du er kommet for at blive underholdt – men: I modsætning til biografen, så sker alt i teatret her og nu, altså live.

For at I alle sammen får en god oplevelse, har vi et par regler, som vi håber I vil være opmærksomme på før teaterbesøget:

RO
Forestillingen foregår her og nu, så når lyset dæmpes, skal du sidde på din plads og bruge dine øjne og ører. Det fungerer bedst, hvis mobiltelefonen er slukket under forestillingen. Også fordi lyset fra din skærm forstyrrer andre. Husk, at selvom du selv skulle ske at kede dig, betyder det ikke, at andre gør.

Derudover skal du være opmærksom på, at det ikke er tilladt at tage billeder, filme og optage lyd fra forestilling.

RESPEKT
Så længe forestillingen er i gang, er det vigtigt, at du viser skuespillerne på scenen og de andre publikummer i salen respekt. På scenen mærker skuespillerne alt, hvad der foregår i salen, og derfor kan det være svært at koncentrere sig, hvis der er larm. Husk, at skuespillerne faktisk optræder for jeres skyld.

Uro i salen går desuden også ud over de andre publikummer. Du må gerne grine og græde og reagere på forestillingen, men du skal vente med privatsnak til efter forestillingen.

UD UNDER FORESTILLINGEN
Prøv om du kan nå på toilettet inden forestillingen starter. Man må godt forlade salen under forestillingen, men det forstyrrer ofte både skuespillere og andre publikummer rigtig meget. Hvis du alligevel går ud af salen, vil det derfor også være kontrolløren, som efterfølgende vil vurdere, hvornår det forstyrrer mindst muligt at lukke dig ind igen.

Vi håber, at I inden jeres besøg på Aarhus Teater vil tage en god snak om selve forestillingen og om disse retningslinjer. På den måde får alle en fed oplevelse! 

Gode råd til teateroplevelsen - Se filmen med dine elever