Lærerkurser

Få inspiration og konkrete værktøjer til at arbejde med en given forestilling. 

AT Læring afholder løbende lærerkurser, hvor du får introduktion til det nyeste undervisningsmaterialer, oplæg fra eksperter, forfattere og teaterpædagoger.
Efter kurset er du klædt godt på til at tage øvelser og tanker direkte med ind i klasselokalet. 

Lærerkursus JULEFEBER

Onsdag d. 8. november 2023

Vil du ha’ ny inspiration og konkrete ideer til at arbejde med iscenesættelsen af DR’s julekalender JULEFEBER? Og vil du høre, hvorfor det giver mening at inddrage teateræstetiske læreprocesser i danskundervisningen? Så er dette lærerkursus noget for dig.

Årets juleforestilling er en sjov og hjertevarm fortælling om venskabets sande magi.

Bjørns største ønske er at være som alle andre. Men når han hører musik, går hans krop amok og får ham til at danse helt ustyrligt. Det er vildt pinligt! Men måske er der faktisk magiske kræfter på spil? For da Bjørn, hans lillesøster Gro og deres far Kalle af pengenød må flytte ind på et stort teater i nattens mulm og mørke, møder Bjørn balletpigen Frede, og en helt ny verden åbner sig.

Vi ved, at julen er hjerternes fest. For nogle er den også familien og sammenholdets test. Sådan er det for Bjørn, Gro og Kalle. For mens julen traditionelt pynter sig med glimmer, gran og guirlander, er ikke alt i Julefeber, som det ser ud til at være. Her næres den ægte magi ikke af ydre stråleglans, men vokser i det indre, når man er tro mod den, man er.

Julefeber er en dramatisering af DRs julekalender-succes fra 2020. Forestillingen byder på alt, hvad et lystent teaterhjerte kan begære og selvfølgelig får Oh Land og Jesper Mechlenburgs storhit "Julefeber" igen snefnuggene til at danse.

PRAKTISK INFO

tID
Onsdag d. 8. november 2023 kl. 14:00 -18:00 - herefter spisning og teaterforestilling på Store Scene kl. 19.30 .

målgruppe
Særligt relevant for lærere i dansk og drama i indskoling/mellemtrin

forplejning
Der vil være kaffe, te og vand undervejs samt en let ret og en øl, vand eller vin kl. 18. Det vil være en god idé at spise frokost inden kurset.

forestilling
Deltagerne får en billet til forpremieren på Julefeber
d. 8. november kl. 19:30

pris

500 kr. pr. deltager. I prisen indgår oplæg, forplejning og teaterforestilling

Online tilmelding

Din bestilling er bindende fra en uge inden kurset. Herefter er der et aflysningsgebyr på 500kr.

Dem kan du møde på Julefeber-lærerkurset
Line Paulsen, Instruktør, Julefeber
Line Paulsen, Instruktør

Instruktør på Julefeber, Line Paulsen
Line Paulsen er instruktør og dramaturg og står bag iscenesættelsen af Aarhus Teaters Julefeber. Publikum har de seneste år kunnet opleve en række af hendes forestillinger på Aarhus Teater, blandt andet Friheden, der udspillede sig i Tivoli Friheden, Kærlighed efter lukketid, der spillede i IKEA, familieforestillingen Pagten på teatrets Store Scene og senest Stuepigerne af Jean Genet på Studio. På lærerkurset vil Line Paulsen fortælle om sit arbejde med Julefeber og de tanker, der ligger bag iscenesættelsen.

Kjeld Fredens
Kjeld Fredens

Læge og hjerneforsker, Kjeld Fredens
På lærerkurset kan du blandt andet møde Kjeld Fredens, der en af de skarpeste fortalere for kunstfagenes betydning for børns udvikling og læring. Fredens hævder blandt andet, at læring med kroppen forrest (sådan som det fx sker i arbejdet med teater og drama), er den naturlige måde for børn at lære på, og som samtidigt styrker deres trivsel. Hans pointe er, at kunstfagene – herunder teaterpædagogikken – ikke blot er en dessert. Det er en nærende hovedret i et samfund, hvor den varme kartoffel lige nu er børns og unges trivsel.

ATL-teamet
ATL-teamet

De teaterpædagogiske undervisere fra Aarhus Teater Læring
Intet lærerkursus uden praksis ’på gulv’! Underviserne fra AT Læring laver en praksisworkshop med enkle teaterøvelser, du kan overføre direkte til din undervisning.

Ligeledes får du en indføring i vores gratis undervisningsmateriale, som kan anvendes i din undervisning.