Lærerkurser

Få inspiration og konkrete værktøjer til at arbejde med en given forestilling. 

AT Læring afholder løbende lærerkurser, hvor du får introduktion til det nyeste undervisningsmaterialer, oplæg fra eksperter, forfattere og teaterpædagoger.
Efter kurset er du klædt godt på til at tage øvelser og tanker direkte med ind i klasselokalet. 

Lærerkursus

Alice i Eventyrland

Onsdag d. 10. november 2021 kl. 14:00 - 18:00

Aarhus Teater inviterer til lærerkursus onsdag d. 10. november 2021, som afsluttes med spisning og forpremiere på forestillingen ALICE I EVENTYRLAND. Få inspiration og konkrete værktøjer til at arbejde med Lewis Carrolls vidunderlige fortælling om ALICE I EVENTYRLAND.

ALICE I EVENTYRLAND inviterer dig med ind i et forunderligt univers, der udfordrer dine sanser og dit perspektiv på verden. Lewis Carrolls legende fortælling har i mere end 150 år hensat  børn og voksne i åndeløs betagelse. Den er blevet fortolket i stribevis af bøger og på film, og nu ruller vi hele dens smittende galskab ud på Store Scene.

Måske kender du det, at andre gerne vil have dig til at være på en bestemt måde? Sådan er det for Alice. Men en dag falder hun ned i et kaninhul og ind i en verden, hvor hun møder de særeste dyr og væsner: Den hvide kanin, den gale hattemager, hertuginden, hjerterdame, kålormen, syvsovermusen og filihankatten. Alle kan de tale med Alice og i deres farvestrålende verden af gæk og gak ophører logikken.

Hvad får du som lærer ud af kurset?

Du vil møde to oplægsholdere, der begge har et inderligt og passioneret forhold til ALICE I EVENTYRLAND. De vil dele ud af deres begejstring fra to forskellige vinkler, Leonora Christina Skov vil tale om sin gendigtning af romanen og Bjarne Toft vil gennem en linse med lige dele matematik og nonsens åbne romanen for os.

Du vil få præsenteret vores undervisningsmateriale og komme til på egen krop at afprøve, hvordan du og dine elever kan arbejde kropsligt med tematikker og kunstneriske greb fra Aarhus Teaters opsætning af ALICE I EVENTYRLAND. Lige til at tage med hjem i din egen undervisning.

Dem kan du møde:

  • "Nonsens, matematik og Alice" v Bjarne Toft, Lektor Emeritus, Institut for Matematik og Datalogi / SDU

  • "Om at gendigte en klassiker" v Leonora Christina Skov, forfatter, gendigtede i 2006 Alice i Eventyrland

  • "Undervisningsmaterialet" v Sissel Worm Glass, teaterpædagog og underviser, ATL

  • "Praktisk teaterworkshop" v ATL-teamet

PRAKTISK INFO

tID

Onsdag d. 10. november 2021 kl. 14 - 18.
Herefter spisning og teaterforestilling kl. 19:30 på Store Scene

målgruppe

Lærere med bl.a. Dansk og Drama i indskoling og mellemtrin

forplejning 

Der vil være kaffe, te og vand samt en let ret og en øl, vand eller vin kl. 18.
Det er en god ide at spise frokost inden kurset.

forestilling

Deltagerne får en billet til Alice i Eventyrland
onsdag d. 10. november kl. 19:30

pris

350 kr. pr. deltager. I prisen indgår oplæg, forplejning og teaterforestilling 

Online tilmelding

Køb din billet via www.atskolebooking.billetten.dk/

Lærerkursus

Romeo & Julie

Onsdag d. 2. februar 2022 kl. 14:00 - 18:00

Shakespeares mesterlige kærlighedstragedie for fuld udblæsning

En balkon i den italienske by Verona har i generationer tiltrukket unge forelskede sjæle med magnetisk kraft. Det var nemlig her, Shakespeare for over 400 år siden lod alle tiders mest ikoniske kærlighedshistorie udspille sig.

Romeo og Julie er de to unge, som ved et storslået maskebal forelsker sig stormfuldt i hinanden. Det er kærlighed ved første blik – et afsindigt hormonsus. Men det er samtidig en umulig kærlighed, for deres to familier, Montague og Capulet, har i årevis ligget i uforsonlig fejde med hinanden. Og nu står forelskelsens rene og ufordærvede uskyld overfor slægternes håndfaste kurs.

Hvad får du som lærer ud af kurset?

Få inspiration og konkrete redskaber til at arbejde med dette store værk i verdens-litteraturhistorien. Du vil få præsenteret undervisningsmaterialet og du vil opleve oplæg af to litterære mennesker, der på hver sin måde har beskæftiget sig med Shakespeare, kærligheden i litteraturen og ikke mindst ROMEO & JULIE.

Forfatteren Merete Pryds Helle har boet mange år i Italien og fortæller: ”Jeg læste derfra forundret nyhederne fra Danmark, hvor unge mænd der sloges i gaderne. Der blev sagt, at det var på grund af deres kultur; men jeg tænkte på min far, og alle de slåskampe han havde deltaget i, da han var ung på Langeland; og tænkte måske handler det om noget andet, om en måde at få identitet på, om tilhørsforhold og passion. Samtidig så jeg en elendig opførelse af Romeo og Julie på et italiensk provinsteater; og fordi den var så dårlig, så jeg pludselig det samme i stykket; at det handler om de unge mænd, der får identitet gennem deres familiers ellers stivnede fejde. Derfra kom ideen til at spørge; hvordan ser en moderne Romeo og Julie ud?

Hvad er det Romeo og Julie lærer os om kærlighed, som ikke allerede på Shakespeares tid var sagt tusindvis af gange og siden da er blevet gentaget til bevidstløshed? Hvad er det særlige ved det stykke? Ifølge professor Dan Ringgaard er en måde at besvare det spørgsmål på ved at dykke ned i kærlighedens historie, dels den som gik forud, og som stykket er rundet af, dels den som kom efter og som kan hjælpe os til at forstå, hvorfor stykket stadig kan fortælle os noget vigtigt om kærligheden.

Teaterpædagog Sissel Worm Glass præsenterer undervisningsmaterialet til Romeo & Julie og giver en grundig introduktion til, hvordan du kan bruge forestillingen i undervisningen. Af coronamæssige hensyn sløjfer den praktiske workshop på gulv og opprioriterer fokus på konkrete værktøjer til undervisningsbrug.

Dem kan du møde:

  • "En kærlighedshistorie belyst gennem kærlighedens historie" v Dan Ringgaard, professor ved Institut for Nordisk Sprog og Litteratur / AU

  • "Oh Romeo" v Merete Pryds Helle, forfatter, gendigtede tilbage i 2006 kærlighedstragedien i romanform

  • "Undervisningsmateriale" og konkrete redskaber til at bruge Romeo & Julie i undervisningen v Sissel Worm Glass, teaterpædagog og underviser, ATL

 

OBS:
Som du måske har hørt, har vi ikke kunnet gennemføre vores produktioner planmæssigt på grund af corona. Derfor er vi nødsaget til at udskyde premiererne på blandt andet Romeo & Julie til 10. februar. Det betyder, at det ikke er muligt at se forestillingen i forlængelse af lærerkurset, som vi ellers plejer. MEN alle deltagere får en billet til Romeo & Julie på et senere tidspunkt i spilleperioden (vi spiller frem til og med 12. marts).

 

PRAKTISK INFO

tID

Onsdag d. 2. februar 2022 kl. 14-18.

målgruppe

Lærere med bl.a. Dansk og Engelsk i ungdomsuddannelserne samt udskolingen

forplejning 

Der vil være kaffe, te og vand samt en sandwich undervejs.
Det er en god ide at spise frokost inden kurset.

forestilling

Deltagerne får en billet til Romeo & Julie i spilleperioden 10. februar - 12. marts.

pris

350 kr. pr. deltager. I prisen indgår oplæg, forplejning og billet til Romeo & Julie

Online tilmelding

Køb din billet til kurset via https://atskolebooking.billetten.dk/

Praksisworkshop på engelsk
Romeo & Julie

Onsdag d. 9. februar kl. 15.30-18.30
(praksisworkshop 8. februar er aflyst)

O Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo? 

Et maskebal og en balkon i den italienske by Verona har i generationer tiltrukket unge forelskede sjæle med magnetisk kraft. Det var her, Shakespeare for over 400 år siden lod alle tiders mest ikoniske kærlighedstragedie udspille sig. Det er længe siden, men hormoner, forelskelse og fejder med dødelig udgang findes stadig og klassikeren er udødelig.

Som noget helt nyt, så udbyder vi i denne sæson en praksisworkshop for engelsklærere - på engelsk! Workshoppen er tilrettelagt, så teaterøvelserne kan tages direkte med ud i undervisningen bagefter. Det kropslige arbejde med Shakespeares gamle tekst vil styrke elevernes faglige kompetencer som fx bedre sprogforståelse, mundtlig fremstilling og analyse og fortolkning.

NB! Workshoppen vil primært foregå på engelsk

Hvad får du som engelsklærer ud af workshoppen?

Du vil komme til på egen krop at prøve af, hvordan du kan arbejde kropsligt med tematikker, replikker og kunstneriske greb fra Aarhus Teaters opsætning af ROMEO & JULIE.

Som noget helt nyt, så udbyder vi i denne sæson en praksisworkshop for engelsklærere - på engelsk! Workshoppen er tilrettelagt, så teaterøvelserne kan tages direkte med ud i undervisningen bagefter. Det kropslige arbejde med Shakespeares gamle tekst vil styrke elevernes faglige kompetencer som fx bedre sprogforståelse, mundtlig fremstilling og analyse og fortolkning.

Workshoppen vil give dig inspiration til at arbejde med Shakespeare og ROMEO & JULIE i en undervisningssituation, hvor krop og stemme går forrest i mødet med forestillingen.

Workshoppen foregår i Kampman-på Aarhus Teater og vil blive varetaget af teaterpædagog og underviser Sissel Worm Glass, der har en baggrund i den engelske teaterverden.

OBS til dig, der har tilmeldt dig den aflyste workshop 8. februar: 

Hvis du ønsker at deltage i workshoppen den 9. februar, skal du ikke foretage dig noget – vi flytter dig automatisk.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage d. 9. februar, så giv os venligst besked senest d. 1. februar på hanne.jochumsen@aarhusteater.dk Herefter er jeres bestilling bindende.

PRAKTISK INFO

tID

Onsdag d. 9. februar 2022 kl. 15:30-18:30
(workshop 8. februar er aflyst)
Let forplejning undervejs og teaterforestilling kl. 19.00 på Store Scene

målgruppe

Engelsklærere på ungdomsuddannelserne. Andre lærere er naturligvis også velkomne!
NB! Workshoppen vil primært foregå på engelsk

forplejning 

Vi holder undervejs en god pause, hvor I vil få serveret en sandwich, frugt, kaffe og vand. 
Det er en god ide at spise frokost inden kurset.

forestilling

Deltagerne får en billet til venneprøven på Romeo & Julie kl. 19:00 

pris

350 kr. pr. deltager. I prisen indgår oplæg, forplejning og teaterforestilling

Online tilmelding

Køb din billet til praksisworkshoppen her: https://atskolebooking.billetten.dk/