Værksteder

Hvad får du og dine elever ud af et teaterværksted? Arbejdet i teaterværkstedet kan bidrage til, at eleverne får et mere varieret og nuanceret forhold til kunst og kultur ved at prøve scenekunsten på egen krop. At de faglige kompetencer som fx bedre sprogforståelse, mundtlig fremstilling og fortolkning styrkes. Og ikke mindst at elevernes selvværd og fællesskabsfølelse øges.

AT Lærings værksteder er målrettet alle klassetrin

Klar tale 

KLAR TALE - MED KROPPEN FORREST

Bliv bedre til at arbejde målrettet med sammenhængen mellem det, du siger og det, du gør. 

Skal dine elever præsentere og formidle fagligt stof for klassen? Skal de til mundtlig eksamen? Eller skal de inden længe holde en tale? Så er dette kursus relevant for jer!

På kurset får eleverne redskaber fra skuespillerens værktøjskasse til at fremstå autentiske og formidlingsbevidste. De bliver kærligt og præcist guidet igennem forskellige teaterøvelser og får derigennem bevidsthed om, hvordan de rent kropsligt kan fremstå klare, tydelige og troværdige.

Vi undersøger og eksperimenterer med, hvordan den enkelte elev bliver den bedste version af sig selv i forhold til at bruge kroppen i en fremlæggelsessituation. Eleverne styrkes i at bruge deres kropssprog og få større kropsbevidsthed. Præsentation og formidling er et kursus, der med udgangspunkt i enkle teaterøvelser har fokus på den formidlingsbevidste krop - ikke det talte ord.

Vidste du, at de første 20 sekunder i mødet med et andet menneske er afgørende for det aftryk, du sætter og det indtryk, du gør? 

Værkstedet er støttet af ULF i Aarhus – Undervisnings- og læringsforløb, Børnekulturhuset, Aarhus Kommune

"Det var ikke blot sjovt, man lærte også en masse om at stå foran andre mennesker, mens de alle sammen kigger på en. I starten syntes jeg, at det var en smule akavet og lidt pinligt, men da vi havde været igennem hele forløbet, føltes dét at stå foran hele klassen mere normalt og afslappende end nogensinde før. Udfordrende, men også megasjovt og en meget lærerig dag!"
- Ida, elev i 8. klasse på Elise Smiths Skole, Aarhus


"Mine gymnasieelever har virkelig fået øjnene op for, hvor givende det er at arbejde med og fokusere på samarbejdet mellem krop og stemme. De har fået mange gode værktøjer med sig til fremtidige præsentationer og mundtlige (eksamens)situationer og en øget bevidsthed om, hvor meget vi faktisk fortæller om os selv, når vi møder hinanden. En spændende, lærerig og ikke mindst sjov eftermiddag med mange gode grin og meget stof til eftertanke."
- Karianne Eggen, lektor i dansk og religion, Favrskov Gymnasium

Praktisk info

TIDSPUNKT 
Aftales med teatret

ANTAL
Max 28 elever

PERIODE 
Hele året

VARIGHED 
3 (klokke)timer

MÅLGRUPPE 
Elever i grunduddannelsernes udskoling og ungdomsuddannelserne

STED 
På Aarhus Teater (ATLs lokaler) eller ude på skolen. Workshoppen kræver et lokale, hvor der er plads til, at alle eleverne kan arbejde fysisk på gulvet samtidigt.

PRIS 
1.000 kr. pr. klasse (skoler i Aarhus Kommune kan søge refusion hos hos ULF). Øvrige skoler 2.000 kr. pr. klasse

BESTILLING 
atl@aarhusteater.dk

Teaterværksted

I teaterværkstedet arbejder eleverne kropsligt med tematikker og æstetiske greb fra en af Aarhus Teaters aktuelle forestillinger.

Gennem forskellige teaterøvelser klædes eleverne gradvist på til den afsluttende visningsopgave, der skaber forløbets røde tråd. På den måde får eleverne en unik mulighed for at forstå sig selv i forhold til den relevante forestilling.

Teaterværkstedet tilrettelægges specifikt efter det pågældende klassetrin og henvender sig derfor både til elever og lærere i grundskolen og ungdomsuddannelserne.

Værkstederne foregår på Aarhus Teater og varetages af en professionel teaterpædagog. Der kræves ingen forkundskaber hos eleverne.

Hvad får du og dine elever ud af et teaterværksted? Arbejdet i teaterværkstedet kan bidrage til, at eleverne får et mere varieret og nuanceret forhold til kunst og kultur ved at prøve scenekunsten på egen krop. At de faglige kompetencer som fx bedre sprogforståelse, mundtlig fremstilling og fortolkning styrkes. Og ikke mindst at elevernes selvværd og fællesskabsfølelse øges.

Værkstedet er støttet af ULF - Undervisnings- og læringsforløb, Børnekulturhuset, Aarhus Kommune

Praktisk info

TID
Udvalgte formiddage og eftermiddage i hverdage

ANTAL
Max 28 personer

VARIGHED 
3 (klokke)timer

MÅLGRUPPE 
Lærere og elever på grunduddannelserne og ungdomsuddannelserne

STED 
Aarhus Teater (ATLs egne lokaler el. teatrets prøvesale)

PRIS 
1.000 kr pr. klasse (skoler i Aarhus Kommune kan søge refusion hos hos ULF)
Øvrige skoler 2.000 kr. pr. klasse

Vi anbefaler at du kombinerer værkstedet med teaterbilletter til den aktuelle forestilling 


BESTILLING
 atl@aarhusteater.dk

"Jeg har de forløbne år benyttet mig årligt af Aarhus Teaters tilbud om værksteder. Hver gang vi er afsted, bliver jeg imponeret over undervisernes engagement og høje faglige niveau. Eleverne er vilde med forløbet, og hver gang kommer vi hjem med en god oplevelse og en bedre forståelse af krop og fantasi. Jeg får også som lærer flere redskaber til min undervisning, og jeg bruger jævnligt de øvelser, vi har prøvet af, ligesom jeg er blevet bedre til at bruge kroppen i undervisningen."
- Vivi Pedersen, lærer på Elise Smiths Skole, Aarhus

 

TEATERVÆRKSTED TIL BØRNEHAVER OG INDSKOLING

Teaterværksted til børn i børnehaver/indskoling

Som noget nyt tilbyder vi et skræddersyet teaterværksted til de ældste børn i børnehaven samt indskoling. Sammen går vi på opdagelse og leger med teatret og H.C. Andersens eventyr De vilde Svaner i trygge rammer. 

Jeres besøg består at en rundvisning i Aarhus Teaters snørklede gange, hvor vi blandt andet besøger kostumeafdelingen, malersalen, rekvisitkælderen og selvfølgelig skal vi også se Store Scene med det flotte Svaneloft. 

Efter rundvisningen går vi over til AT Lærings lokaler, hvor vi skal arbejde med De vilde Svaner. Vi laver teaterlege, som er med til at skabe tryghed blandt børnene, og vi arbejder kropsligt med H.C. Andersens eventyr.  Børnene mærker og sanser karaktererne helt tæt på og får derved en dybere forståelse af historien. Forløbet afsluttes med en lille visning for hinanden. 

Forberedelse: Som forberedelse til teaterværkstedet, kan I forud for jeres besøg læse H.C. Andersens De vilde svaner (fx Sigurd Barrets udgave i bogen "Sigurd fortæller H.C. Andersen) sammen med børnene.

Værkstedet er støttet af ULF - Undervisnings- og læringsforløb, Børnekulturhuset, Aarhus Kommune

Praktisk info

TIDSPUNKT 
Aftales med teatret

ANTAL
Max 20 - flere børnehaver kan evt. slå sig sammen om et teaterværksted

PERIODE 
Januar - juni 

VARIGHED
2,5 timer (inkl. rundvisning på teatret og tid til madpakkepause)

MÅLGRUPPE 
Ældste børn i børnehaven (5-6 år) samt indskoling

STED 
Aarhus Teater

PRIS 
Institutioner/skoler i Aarhus Kommune 1000 kr.
Øvrige 2.000 kr.

BESTILLING 
atl@aarhusteater.dk

Skriveværksted

I skriveværkstedet udforsker eleverne sprog og fantasi i arbejdet med at skabe dialoger, karakterer og gode historier. Ved hjælp af enkle skriveøvelser bliver dramatiske situationer til og ord og handling får liv. I skriveværkstedets kreative rum får den enkelte elev mulighed for at skrive sin egen dramatik og skabe sin egen fiktion.

Skriveværkstedet tilrettelægges specifikt efter det pågældende klassetrin og henvender sig derfor både til elever og lærere i både grundskolen og ungdomsuddannelserne. Værkstederne foregår ude på jeres skole og varetages af en professionel dramatiker eller teaterpædagog.

Der kræves ingen forkundskaber.

Værkstedet er støttet af ULF - Undervisnings- og læringsforløb, Børnekulturhuset, Aarhus Kommune

"Det er et fantastisk godt værksted, hvor eleverne får serveret nogle helt konkrete værktøjer gennem kreative benspænd. På den måde får de et godt indblik i, hvordan en dramatisk tekst skabes, og mange får mod på selv at kaste sig ud i videre tekstarbejde. De får et udgangspunkt til at skabe deres egen stemme og stil, ikke mindst fordi underviserne er rigtig dygtige. Stemningen er virkelig god og det smitter af på elevernes lyst til at tage hovedspring udi skrivekunsten."
- Bert Ernst, lektor i dramatik, tysk og historie, Favrskov Gymnasium

Praktisk info

TID
Udvalgte formiddage og eftermiddage i hverdage

ANTAL 
Max 28 personer

VARIGHED
3 (klokke)timer

MÅLGRUPPE
Lærere og elever på grunduddannelserne (fra 6. klasse) og ungdomsuddannelserne

STED 
Ude på skolerne


PRIS 
1.000 kr. pr klasse (skoler i Aarhus Kommune kan søge refusion hos hos ULF)
Øvrige skoler 2.000 kr. pr. klasse

BESTILLING 
atl@aarhusteater.dk

Modtag skole-relevante nyheder fra AT Læring

Aarhus Teater Lærings nyhedsbrev holder dig informeret om nye værksteder, undervisningsmaterialer og relevante skoleforestillinger.

Du kan til enhver tid framelde dig tjenesten igen via linket nederst i nyhedsbrevene.