Arkiv for pressemeddelelser

Find pressemeddelelser fra teatersæson 2019/20 på Aarhus Teater

Er du journalist og ønsker at komme på pressemailinglisten eller har du spørgsmål til materiale så kontakt pressechef Morten Daugbjerg på tlf. 4213 4700 eller presse@aarhusteater.dk 

ORDET

TVIVL, TRO, MIRAKEL

I ORDET er miraklernes tid ikke forbi. Kaj Munks intense drama fra 1925 er fortællingen om, at det umulige er muligt: hvis troen er stærk nok kan den overkomme selv døden. Munks overspændte univers er en kærkommen påmindelse om, at der er mere mellem himmel og jord. ORDET prædiker vanvid, kropslighed og rå natur i Anja Behrens moderne og fysiske iscenesættelse.

Stykket får premiere på Scala 13. februar.

LYDEN AF DE SKULDRE VI STÅR PÅ

Reumertvinderen vender tilbage

Hvordan rimer autotune og elektroniske trommer på “Dejlig er Jorden” og “Danmark nu blunder den lyse nat”? Det satte Simon Kvamm og Marie Hojlund sig for at undersøge med LYDEN AF DE SKULDRE vi står på, der er en hyldest til fællesskabet og vores danske sangskat.

Forestillingen havde urpremiere i 2017, spillede for ud-solgte huse og modtog Reumert-priserne Årets Musical/Musikteater 2018 og Scene-design 2018.

Nu kan publikum (gen)opleve successen på Aarhus Teaters Store Scene fra 31. januar.

DENUNGEWERTHERSLIDELSER

HVIS WERTHER VAR PÅ YOUTUBE VILLE HAN DRUKNE I FØLGERE

Da Goethe skabte Werther, var det som oprørsfigur mod oplysningstidens fornuftsregime. Kampen mellem fornuft og følelse er evigt aktuel, og i dag kommer den blandt andet til syne på de sociale medier, hvor Youtube er ungdommens fødselskanal for at udtrykke sine følelser. Werther elsker Lotte elsker Albert ...

Premiere på Studio fra 13. december og Teater S/H i København d. 30. januar.

SE DAGENS LYS

”En god dag efter en god dag efter en god dag. Hvad mere kan du ønske?”

Ville det ikke være fantastisk at vågne op til et nyt og dugfriskt liv hver eneste morgen? Kigge en ny partner i øjnene og mærke lyst? En ny dag i en ny bolig, hvor du ikke aner, om du har børn, og hvis du har, sender du dem videre til nogle andre i morgen. Så finder du ud af, om du i dag er skolelærer, buschauffør eller måske borgmester.

Stykket er baseret på Svend Åge Madsens bevægende, lattermilde og tankevækkende roman ”Se dagens lys” fra 1980. En syret fantasi om systemets hensigtsmæssige harmoni, der pludselig rystes, da Elef og Maya bliver forelskede og gør oprør. En historie om det dyrebareste af alt: den menneskelige frihed.

Premiere på Aarhus Teater 13. sept. 2019 

LAZARUS

DAVID BOWIES MESTERLIGE OG MEDRIVENDE MUSICAL

Kom med ind i en verden som byder på en spektakulær og surrealistisk billedstrøm, vævet ind i en perlerække af Bowie-hits som ”Changes”, ”Heroes”, ”This Is Not America”, ”Life on Mars” og svanesangen ”Lazarus”. Anmelderne i New York og London var enige: Det er magisk og hypnotiserende, overvældende og rørende, vildt poetisk og forførende.

Forestillingen havde sin Danmarkspremiere på Aarhus Teater d. 29. august og kan opleves på Det kongelige Teater i foråret 2020

Produceres i samarbejde med: 

  • Det Kongelige Teater
  • Aarhus Festuge
  • Mikkel Rønnow efter aftale med Robert Fox og Jones/Tintoretto Entertainment og The New York Theatre Workshop

Dracula

GYSENDE SMUK MUSIKALSK FORESTILLING OM DEN LEGENDARISKE VAMPYR

Når grev Dracula lægger sin mund mod den blege kvindehals, skælver vi af fryd. Sådan har det været, siden Dracula-myten fik liv i Bram Stokers berømte roman fra 1897. I et væld af bøger, på film og teaterscener har den karismatiske legende suget til sig af det varme blod. Nu får du den stormfulde historie om Dracula i en storslået musikalsk forestilling, skabt af Aarhus Teater i samarbejde med Den Jyske Opera.

Det er første gang, Aarhus Teater og Den Jyske Opera går sammen om at skabe et fælles værk. 

Forestillingen blev aflyst på grund af Covid-19 inden premieren