Presse-
meddelelser

Information, tilmelding til pressemøder og premierer (anmeldere) og aftale om interviews:


Kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

Pressemedarbejder Mathias Wissing /
mail: mathias.wissing@aarhusteater.dk

Omstilling til andre afdelinger
Tlf. 8933 2300 / info@aarhusteater.dk

Vita Danica
Scala

Vita Danica

Man taler meget om det fortabte Udkantsdanmark, om at Dannevang er knækket over og delt i land og by, folk og elite. Med Vita Danica og perler fra den danske sangskat favner sanger og komponist Pernille Rosendahl, Aarhus Teater og det anerkendte dansekompagni Black Box Dance Company det, der samler os, fremfor det, der splitter os som folk og nation.

Pernille Rosendahl, kendt fra bandet Swan Lee, X-Factor og Toppen af Poppen, har de seneste år turneret og sunget i kirker over hele landet. Her har hun oplevet det fællesskab, der ligger i at mødes om de sange, som klinger så dybt i den danske folkesjæl.

Med Vita Danica fortsætter samarbejdet mellem Pernille Rosendahl og Black Box Dance Company under visionær kunstnerisk ledelse af koreograf Marie Brolin-Tani. Vores tidligere huskunstner, den prisbelønnede Sargun Oshana, sætter i scene, arkitekt og lysdesigner Sarah Fredelund skaber universet, og kostumerne er designet af den internationale modeskaber Mark Kenly Domino Tan

Forestillingen spiller fra 9. - 26.juni 2021 på Scala, efter at være blevet aflyst i januar

Charlie & Chokoladefabrikken
Store Scene

CHARLIE & CHOKOLADEFABRIKKEN

For første gang nogensinde kan et dansk teaterpublikum opleve Charlie & Chokoladefabrikken, når Aarhus Teater og Østre Gasværk Teater i samarbejde præsenterer Roald Dahls politisk ukorrekte hyldest til fantasien i en musical til hele familien. 

Årets mest velsmagende musical er en af de største teaterproduktioner i nyere tid på Aarhus Teater. 

Charlie & Chokoladefabrikken får dansk premiere i maj 2021 

Y C L W B

Y C L W B

Spiller ikke længere

Y C L W B

I 1968, da der var fuld damp på kvindefrigørelsen, lancerede den amerikanske tobaksgigant Philip Morris en ny cigaret målrettet den frigjorte, selvstændige kvinde: Virginia Slims. Under reklamesloganet You’ve Come a Long Way, Baby (derfor YCLWB) blev den et stort hit hos kvinderne og samtidig et symbol på, hvordan fantasifulde finans- og reklamemænd slog aggressiv mønt på kvindekampen.

Stykket er nyskrevet af prisbelønnede Christina Hagen, en af dansk litteraturs mest formudfordrende og rebelske forfattere. På scenen kan du møde to af Aarhus Teaters unge, stærke kort, Viktor Pascoe Medom og Mette Klakstein. Husscenograf David Gehrt står for scenografien, og forestillingen er iscenesat af Emil Rostrup, der er en af dansk teaters mest lovende, unge instruktører.

Kong Lear
Spiller ikke længere

Kong Lear

Kong Lear er en af Shakespeares vildeste og stærkeste tragedier. En universel historie om en banal arvesag i en familie, som pludselig eksploderer i intriger og forræderi, magt, begær og grådighed. Det er ondskab og kærlighed på den store klinge – fortalt i et sprog, der dufter af rosenvand og drypper af slangegift.

Det er dansk teaters klassikerdronning, mesterinstruktør Katrine Wiedemann, der iscenesætter Shakespeares storværk. I hovedrollen som Kong Lear kan du opleve skuespiller fra Det Kongelige Teater Jens Jørn Spottag. Den yngste datter, Cordelia, spilles af Andrea Øst Birkkjær, der er ny i Aarhus Teaters ensemble, og hendes to søstre af Marie Marschner og Mette Døssing. Katrine Wiedemann bringer sin faste samarbejdspartner, den Reumert-belønnede scenograf Maja Ravn, med til Aarhus.

The Supreme Gentleman
Spiller ikke længere

The Supreme Gentleman

Mændene kalder sig ’incels’ – det betyder, at de lever i ufrivilligt cølibat. Vrede og frustrerede over, at ingen kvinder vil indgå i forhold eller have sex med dem, samles de i obskure online-fællesskaber. Her deler de billeder og videoer, hvor de skader og skænder kvinder og piger. Nogle af dem går endda skridtet videre og myrder kvinder i virkeligheden.

Men hvordan havner de i det følelsesmæssige dynd, og hvorfor handler de så ekstremt? Det undersøger dramatiker og tidligere huskunstner Nanna Cecilie Bang i en ætsende monolog fremført af Jacob Madsen Kvols. Aarhus Teaters nye huskunstner, Nathalie Mellbye, står for scenografien, og fremadstormende Liv Helm instruerer.

Forestillingen skabes i samarbejde med Betty Nansen. 

Kærlighedens forrykte former
Spiller ikke længere

Kærlighedens forrykte former

I Kærlighedens forrykte former dramatiserer vi nu i to enaktere to af Zweigs erotiske noveller.

De to noveller nydramatiseres af de unge talenter fra linjen for Dramatisk skrivekunst ved Den Danske Scenekunstskole i Aarhus – de to andetårsstuderende Johanne Petrine Reynberg og Josephine Eusebius. Aarhus Teaters skuespillere giver kød og blod til den sensuelle spænding , mens Aarhus Teaters Reumert-vindende husscenograf, David Gehrt, skaber rummet. Iscenesættelsen er lagt i hænderne på Anna Katrín Einarsdóttir og Sullivan Lloyd Nordrum, der begge er kandidatstuderende på Den Danske Scenekunstskole.

Forestillingen spiller på Stiklingen fra 6.-28. november.

Et Juleeventyr
Spiller ikke længere

Et Juleeventyr

Med Et Juleeventyr bringer vi hele familien sammen om den søde juletid med alle de gaver, der hører sig stort teater til. Charles Dickens’ fabelagtige spøgelseshistorie om gnieren Ebenezer Scrooge er sammen med Oliver Twist hans mest kendte og elskede værk.

Familieforestillingen får premiere på Aarhus Teater 5. nov. og spillede frem til 7. december, hvor teatrene lukkede ned grundet corona. 

Den Vægelsindede
Spiller ikke længere

DEN VÆGELSINDEDE

Når Ludvig Holbergs DEN VÆGELSINDEDE rykker ind på Scala er pudderparykker erstattet af cowboystøvler. Anne Plauborg spiller den karismatiske Lucretia, der udstilles for sit lunefulde sind, men som i virkeligheden mere end nogen anden fortæller os om tilværelsens vekslende væren.

Klichéerne pilles langsomt fra hinanden i stor ensembleforestilling på Scala fra 4. september

Download:
En fortælling om blindhed
Spiller ikke længere

EN FORTÆLLING OM BLINDHED

Publikum ligger på feltsenge i skræmmende aktuel epidemiforestilling af Christian Lollike. Der venter publikum en radikalt anderledes teateroplevelse, når Aarhus Teater i samarbejde med Sort/Hvid og Teater Momentum blænder op for teaterversionen af Nobelpristageren José Saramagos epidemiroman En fortælling om blindhed.

Urpremiere Aarhus Teater Studio 29. august kl. 19.30
- spiller i Aarhus til og med 26. september. Obs anderledes spilletidspunkter - se hjemmesiden

Odense: Teater Momentum 2.-24. oktober

København: Sort/Hvid 31. oktober - 21. november

Teaterkoncert C.V. Jørgensen
Spiller ikke længere

TEATERKONCERT CV JØRGENSEN

Vi gi’r publikum lidt til og meget mere
- C.V. Jørgensens sange bliver til teaterkoncert

Det er helt ekstraordinært lykkedes Aveny-T og Aarhus Teater at få lov til at skabe en teaterkoncert over C.V. Jørgensens ikoniske sange. Som en af de største sangskrivere i nyere tid har C.V. en kolossal betydning, også for en ung generation. Sangene fremføres af et kollektiv med blandt andre musikeren Tue West, der får teaterdebut, den grønlandske musik- og skuespilstjerne Nive Nielsen og sangeren og skuespilleren Mark Linn, der vender tilbage til teatret efter flere års pause. T


Aarhus Teater 14. august – 19. september 2020

Urpremieren på Aveny-T blev aflyst på grund af Covid-19. Nye spilledatoer på Aveny-T offentliggøres snarest