Digital visning

Podcast

Lyt den her

Tilgængelig på Politikens Podcast 


Skarp og underholdende [...] De uklare skel mellem fiktion og dokumentarisme gør lytningen interessant
Iscene

Made in China

Skarpskåren doku-fiktion om vor tids nye stormagt

Mens EU i årevis har diskuteret rammer for nødhjælp, har Kina indgået nære samarbejder med lande, som Europa har tøvet med at hjælpe. I store dele af Afrika skyder for eksempel skoler, veje og kæmpe bygningsværker op med Kina som partner. I Danmark forsøgte den kinesiske teknologigigant Huawei at etablere et storstilet samarbejde med TDC om det nye 5G netværk. Og China Railway Tunnel Group holder møder med svenske embedsmænd om at anlægge en tunnelforbindelse mellem Helsingør og Helsingborg.

Kina passer ikke længere i rollen som den vestlige verdens fabrik. Med strategien ”Made in China 2025” træder supermagten for alvor i karakter som en nation drevet af fremtiden. Nu går Kina forrest og former verden i sit billede.

Made in China er en doku-fiktion om den europæiske kulturs krakelerende selvfortælling om overlegenhed i en tid, hvor den globale magtbalance er tiltet mod øst. Det er den vej, man skal kigge for at følge udviklingen af ny teknologi, robotter, kunstig intelligens og rumfart. Sigrid Johannesen har skrevet manuskript og instruerer Made in China. Hun har tidligere markeret sig som medskaber af de to roste Christian Lollike-forestillinger Revolution og Hospitalet på Aarhus Teater og Sort/Hvid.

 

 

Lyt til forestillingen her: 

Er vores system i den vestlige verden det eneste rigtige?
Sigrid Johannesen
KREATIVT TEAM
Sigrid Johannesen 
TEKST OG ISCENESÆTTELSE 
Nanna Bøttcher
Speak
Frederikke Dalum
SCENOGRAFI
Kim Engelbredt
Lydmontage
Tine Voss Ilum
DRAMATURGI
Søren Knud Christensen
Indspilning
Morten Kolbak
LYSDESIGN
Andreas Bøje Forsby
Kina-faglig konsulent 
Lila Nobel
Patrick Baurichter
Medvirkende

Teater Sort/hvid
Præsenteres i samarbejde med

Teatret Sort/Hvid

Made in China er en samproduktion mellem Sort/Hvid og Aarhus Teater. Den er desuden formet i tæt partnerskab med kinesiske organisationer. Læs mere på www.sort-hvid.dk 

Podcasten præsenteres i samarbejde med Politiken