Pagten

Store Scene
Spilleperiode

Forestillingen spillede i sæson 19/20


PAGTEN 

Forheksende og magisk juleforestilling for hele familien.

Pagten er et fantasifuldt og fortættet juledrama, der handler om venskab, om at knytte bånd, stå sammen og hjælpe hinanden. Og om at tro på, at der er mere i verden, end vi umiddelbart kan se. Pagten bygger på DR’s meget populære julekalender fra 2009, og nu kan det medrivende eventyr for første gang opleves som teater.

Pagten Aarhus Teater

Den 12-årige dreng Malte har en temmelig livlig fantasi, og eleverne i 6.A. mobber ham og holder ham udenfor. Men en dag finder han ud af, at han er udvalgt. Han skal sammen med nisserne kæmpe mod den uhyggelige isheks Iselin. Hun vil nemlig udrydde nisserne, fordi de ikke vil underkaste sig hendes herredømme over den magiske verden. Til det skal Iselin bruge Pagten. Den pagt, som præsten og salmedigteren Grundtvig og nissepigen Saia lavede i gamle dage, og som sikrer, at der er forbindelse mellem menneskenes verden og nissernes verden. Malte slår sig sammen med den modige nisse Lyda, og de må igennem tre svære magiske prøver for at finde Pagtens skjulested.

Prisbelønnet historie

Pagten er skrevet af den prisbelønnede manuskriptforfatter Maya Ilsøe, som også står bag DR’s julekalender ”Absalons Hemmelighed” (2006) og de tre sæsoner af dramaserien ”Arvingerne” (2014-16). 

Mød et veloplagt hold af skuespillere fra Aarhus Teater, og i rollen som Malte kan du opleve Frederik Mansø, der er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus i 2019. Pagten er sat i scene af Line Paulsen, der i sidste sæson skabte totalteater-oplevelsen Friheden i Tivoli Friheden. Aarhus Teaters husscenograf, den Reumert-vindende David Gehrt, står for scenografien. Musikken er af Aslak Hartberg, som også står bag den velkendte titelsang til TV-serien.

KREATIVT TEAM
Maya Ilsøe
FORFATTER
Hanne Lund Joensen og Line Paulsen
DRAMATISERING
Line Paulsen
ISCENESÆTTELSE
David Gehrt
SCENOGRAFI OG KOSTUMEDESIGN
Aslak Hartberg
KOMPONIST
Anders Kjems
LYSDESIGN
Lars Gaarde
LYDDESIGN
Medvirkende
Frederik Mansø
Anne Plauborg
Marie Marschner
Mathilde Passer
Nanna Bøttcher
Anna-Sofie Fredslund
Anders Baggesen
Christian Hetland
Jacob Madsen Kvols
Hanin Georgis
Lasse Steen Jensen
Magnus Juhl Andersen
Clara Manley
Nanna Elisabeth Eide
Anne Laybourn

GODE RÅD TIL BØRNENE I SALEN

Snak om det hjemmefra

Forbered den unge teatergæst på at teatret er en levende oplevelse. Det kan også være en overraskende stærk oplevelse.

Man kan være i tvivl om faren og spændingen er ægte, når man mærker levende mennesker stå på scenen. Men lige sådan kan man blive oprigtig rørt, glad og lykkelig sammen med dem.

Snak også gerne om at man får mest ud af teaterforestillingen ved at være opmærksom og suge det til sig. Småsnak og kommentarer kan sagtens vente - man risikerer alt for nemt at gå glip af noget. Og vi kan ikke spole tilbage. 

Nærværet gælder begge veje - skuespillerne på scenen kan ikke blot mærke stemningen blandt publikum. De kan også sagtens se og høre jer! 

Få det hele med

Særligt på Store Scene er der meget at kigge på. Nye detaljer, mange mennesker og måske en scenografi der allerede pirrer nysgerrigheden. Kom i god tid, find jeres pladser og få det hele ind. Så er sanseapperatet også klar til selve forestillingen. 

I må gerne hygge med slik, men overvej om de søde sager distraherer fra teateroplevelsen og måske ville blive nydt mere før forestillingen eller i pausen. Slikposer har det også med at larme frygteligt når man ikke er omgivet af biografens surround-sound. 

Toilet

Gå hellere en gang for meget end for lidt, før forestillingens start. Man kan altid forlade salen - bare være diskret så de andre i salen ikke forstyrres i deres oplevelse. 

Men vær opmærksom på at det er op til vores kontrollører, hvornår I kan komme tilbage i salen til mindst mulig gene for det øvrige publikum.

Se videoen hjemmefra

Teaterpædagog Sissel Worm Glass og skuespiller Nanna Bøttcher giver et par gode råd, erfaringer og anbefalinger med til at få den bedste oplevelse under overskrifterne: 

  • Forbered barnet på besøget
  • Liveoplevelsen går tættere på
  • Følg anbefalingerne vedrørende alder
  • Ryk sammen om hyggen
  • Lad barnet opleve uforstyrret
  • Tal med barnet om teateroplevelsen
ANMELDELSER
Et fortryllende mesterværk!
XQ28.DK

ISCENE

“Når 24 tv-afsnit skal omskabes til teater, så må man uundgåeligt hakke en hæl og klippe en tå, men resultatet fungerer fuldt ud.”

SCENEKANTEN.COM

 “Et budskab og en forestilling som er nem at varme sig om på en kold novemberaften, hvad enten du er barn eller voksen.”

BØRN I BYEN

Pagten' et fint bud på en juleforestilling, der sammen med det eventyrlige og magiske rummer stærke budskaber som venskab, fællesskab og mod - både til at handle og turde skille sig ud. Alt dette sammen med de mange special effects gør, at der med garanti er underholdning og julestemning i vente for både store og små. 

AARHUS UPDATE

Isheksen raser, magien ruller og nisserne tryller i “Pagten"

JULESIDEN.DK

Intet mindre end fantastisk

KULTURNYT.NET

Den skønneste fortælling fortalt til både børn og voksne.

KRISTELIGT DAGBLAD

"Pagten" er skønt børneteater, der vil have os til langt mere end bare at jule. Det er historie og kultur formidlet driftigt og dristigt og sat i relation til det hverdagsliv, børnene selv kender. 

AARHUS STIFTIDENDE

"Pagten" byder på smukke scenebilleder, spændende musik og godt skuespil.

DEN 4. VÆG

(Der er) kød på historien og stof til eftertanke, og det tager undertegnede anmelder nissehuen af for.

HUSKER DU TITELSANGEN?