Dato

6. - 15. maj

Pris

130 kr
Løssalgspris inkl. gebyr

Varighed

ca. 2 timer inkl. pause
OBS! Der anvendes stroboskoplys og Haze


A Clockwork Orange

En hårdtslående rejse ind i et univers af vold, stoffer og sex

Der er dyrisk drift i luften, når vi blænder op for kultklassikeren A Clockwork Orange, hvor en ung generations voldelige oprør mod samfundet skildres. Vi møder Alex – en umiddelbart handlekraftig, charmerende, vittig og intelligent ung mand, som finder nydelse i ondskab. Som leder af en ungdomsbande reagerer han mod tilværelsens bedøvende kedsomhed ved at dyrke sine store interesser: vold, stoffer, sex og Beethoven.

Det er råt og direkte, når Aarhus Teaters nye huskunstner, Nathalie Mellbye, iscenesætter og sender publikum ind i den vibrerende ondskab i A Clockwork Orange. Stykket er nydramatiseret af forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen, der skød de litterære teselskaber i smadder med sit gennembrudsbrag af en roman Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet. I selskab med Aarhus Teaters skuespillere, nyuddannede Lasse Steen og Aarhus Teaters Kor kan du glæde dig til en adrenalinpumpende, absurd og grotesk oplevelse.

Anthony Burgess’ elektriske sci-fi-roman A Clockwork Orange er fra 1962, og siden skabte Stanley Kubricks ikoniske og stærkt kontroversielle filmatisering af bogen tumult og ballade – især fordi han koreograferede afstumpet vold som blodig ballet. Fortællingen er dog på ingen måde en entydig historie om hæmningsløs vold. Da Alex bliver fanget og skal reformeres af den autoritære stat, viser systemet sig fra sin mest fæle side. Burgess’ historie dissekerer både grusomt og bevægende volden som alment undertrykkelsesmiddel.

Huskunstner Nathalie Mellbye om visionen

Skuespiller Lasse Steen om kostumerne

Holdet bag
Teaterforlag: Nordiska ApS – KBH
Anthony Burgess
af
Bjørn Rasmussen
Dramatiseret af
Nathalie Mellbye
Iscenesættelse
Nathalie Mellbye
ScenografI
Kim Glud
Lysdesign
Mads Horsbøl
Lyddesign
Medvirkende
Emil Prenter
Sofia Nolsøe
Lasse Steen 
Aarhus Teaters Kor

Studio rummer det nye

Studio er stedet, hvor vi helt tæt på publikum udvider rammerne for, hvad scenekunst er og kan være. Her eksperimenterer vi med nye talenter og tendenser. Her spiller rummet en afgørende rolle for nye og unikke oplevelser. Her vil vi dig med hud og hår.

Som skabende kraft vil Aarhus Teaters nye huskunstner, Nathalie Mellbye, sætte sit præg på Studio i sæson 20/21. Hun er uddannet scenograf og har senest slået gnister med scenografi og kostumedesign til denungewertherslidelser her på Aarhus Teater og Platons Symposium på Det Kongelige Teater.

Nathalie Mellbye bygger i denne sæson videre på Aarhus Teaters intention om at gøre rummet helt særegent på Studio. Et rum som et laboratorium for crossover af medier, genrer, formater og nye møder mellem scenekunst og publikum:

”En simultanscene, som rummer både helvedes mund og himmerige, med fortællinger om vor tids frygt og paradis,” siger Nathalie Mellbye.

I denne sæson har vi tre forestillinger på Studio, der alle tager fat om de grumme kræfter i mennesket og de mørke lag i samfundet. Hertil kommer aktuelle events, som alle er født ud af Nathalie Mellbyes visioner for Studio og scenekunsten. Her vil du i løbet af sæsonen kunne opleve forskellige saloner, der blander kunst og filosofiske perspektiver, og Cava & Croquis, hvor du kan lege med dit blik og din blyant.

Få besked i vores nyhedsbrev, når de nye arrangementer og events får en dato:

pause køletaske cafe hack
Pausetaske: Rosé til to
GØR EN GOD AFTEN BEDRE

Køb din drink til forestillingen

Grundet retningslinjerne for Covid-19 vil baren ikke være åben under og efter forestillingerne i denne sæson og publikum skal så vidt muligt blive siddende i salen, da publikumsområderne er forbeholdt kø til toilet mv.

Cafe Hack tilbyder derfor i forbindelse med forestillingen, at drikkevarer medbringes i salen i form af en lille taske som udover en halv flaske rosé til 2 personer også indeholder lidt snacks og en flaske kildevand. Tasken udleveres når du ankommer til teatret og du får tasken med hjem efter forestillingen.

Køletasken indeholder:
- Iskold rosé (flaske med 37,5 cl. )
- 1 Kildevand
- 2 glas
- Lette snacks

Drikker du ikke rosé, kan flasken ombyttes til en flaske rød- eller hvid-vin. Ombytningen skal ske ved udlevering og skal således ikke bestilles i forvejen.

Tasken kan med fordel købes inden du ankommer til teatret.

Pris kun 175 kr. pr. taske


ILT Festival

ILT Festival

Ude i byen
100 Sange

100 Sange

Stiklingen
Girls & Boys

Girls & Boys

Stiklingen