Store Scene

Store Scene

Dato

5. nov - 20. dec

Pris inkl. gebyr

145 – 355 kr
Børn: 80 kr

Aldersgruppe

Fra 6 år


Et Juleeventyr

Dickens’ vidunderlige familieklassiker tænder julelys i alle små og store hjerter

Med Et Juleeventyr bringer vi hele familien sammen om den søde juletid med alle de gaver, der hører sig stort teater til. Charles Dickens’ fabelagtige spøgelseshistorie om gnieren Ebenezer Scrooge er sammen med Oliver Twist hans mest kendte og elskede værk.

Scrooge vrisser med et hjerte, der er hårdt og koldt som sten, når folk ønsker ham glædelig jul. Indtil han får besøg af først sin afdøde kompagnon Jacob Marleys genfærd og så af tre ånder – alle med det budskab, at han må lære omsorg og menneskelighed for ikke at dø og vandre om i evig ensomhed. Det er historien om en mand, der har glemt at leve, men som juleaftensdag får en sidste chance for at åbne sit hjerte og ændre sit liv.

I spidsen for et forrygende hold af Aarhus Teaters skuespillere byder vi på karismatiske Jacob Madsen Kvols i den store hovedrolle som gnavpotten Scrooge. Kvols ledte an i sidste sæsons David Bowie-forestilling Lazarus og fik i 2019 teatermagasinet ISCENEs publikumspris for hovedrollen som Dr. Frank-N-Furter i The Rocky Horror Show.

Jacob Schjødt instruerer, og Benjamin La Cour står for scenografi – begge brillerede med stor succes i Den uendelige historie, som spillede på Aarhus Teater i 2018. Sammen med kostumedesigner Karin Betz skaber de en helt ny udgave af Dickens’ klassiker baseret på Harry Potter-dramatikeren Jack Thornes version, som har spillet i både London og på Broadway. Aarhus Teaters nye huskomponist, Marie Koldkjær Højlund, står for musikken sammen med Steffen Lundtoft og Anders Boll, som hun senest arbejdede sammen med på de musikalske arrangementer til Reumert-vinderen Lyden af de skuldre vi står på.

Baseret på romanen A Christmas Carol af Charles Dickens i en ny dramatisering af Jack Thorne, Colombine Teaterförlag.

Holdet bag
Charles Dickens
Af
Jack Thorne
Dramatiseret af
Julie Petrine Glargaard
oversættelse
Jacob Schjødt
Iscenesættelse
Benjamin La Cour
Scenografi
Karin Betz
kostumedesign
Mathias Hersland
Lysdesign
Lars Gaarde
Lyddesign
Musik af
Marie Koldkjær Højlund
Anders Boll
Steffen Lundtoft
Medvirkende
  Jacob Madsen Kvols
  Jacob Madsen Kvols
  Scrooge
  Christian Hetland
  Christian Hetland
  Anders Baggesen
  Anders Baggesen
  Kim Veisgaard
  Kim Veisgaard
  Emil Prenter
  Emil Prenter
  Isa Marie Henningsen
  Isa Marie Henningsen
  Mette Klakstein Wiberg
  Mette Klakstein Wiberg
  Viktor Pascoe Medom
  Viktor Pascoe Medom
  Andrea Øst Birkkjær
  Andrea Øst Birkkjær
  Anne Plauborg
  Anne Plauborg
Derudover medvirker: 
Ulrik Windfeldt-Schmidt*
Ludmilla Faber Striim*
Martin Ivan*
*Studerende ved DDSKS, Skuespil, Aarhus
Forestillingen er støttet af

CAC Fonden

Hvordan maler man julestemningen frem? 
Lyden af jul: hørt på ny og alligevel kendt

Er du rig? 

Et Juleeventyr er ikke blot er fortællingen om Scrooges forvandling fra julehader til juleelsker, men også fortællingen om, at grådighed og egoisme står for fald.

Scrooge er et symbol på grådighed og egoisme – og de andre karakterer i fortællingen symboliserer forskellige samfundsgrupper. Det er både de fattige, hvis overlevelse er afhængig af andres hjælp og de rige, der har muligheden for at hjælpe. Og på den måde bliver det også en fortælling, der viser os, hvordan vores samfund er sammensat – og på hvilken måde, vi kan hjælpe hinanden.

For nok er Scrooge rig - men er han rig på dét der virkelig tæller? 

Prøv at spørge dit barn før og efter teaterbesøget hvad rigdom er for dem. 

Måske bliver det en fin lille snak. Ordene her på siden er dem vi på teatret bruger til at beskrive det vi allerbedst kan lide. Måske de kan inspirere? 

 

 

I kan også hygge jer med et online puslespil, som opvarmning til teaterturen

Ekstraarrangement: Om juleeventyret

Tag dine børn eller børnebørn med til en ekstraordinær oplevelse på teatret og i domkirken og lær både Dickens og julens budskab at kende i et anderledes perspektiv.

Arrangementet er en del af Over Torvet, et samarbejde mellem Aarhus Teater og Aarhus Domkirke. 

I kan blandt andet opleve dr.phil. fra Robert Rix fortælle om Dickens, mens en af domkirkens præster gør os klogere på jesusbarnets betydning for Et Juleeventyr. Hele Skt. Clemens Drengekor vil synge for og med os, og endelig folder domorganisten sig ud på Domkirkens nyrenoverede kirkeorgel. Over det hele vogter selveste Ebenezer Scrooge.

Arrangementet begynder på Aarhus Teater, og i pausen får alle en småkage og en kop kaffe eller en juicebrik, som man tager med sig Over Torvet til anden del i Domkirken.

STED Store Scene og Aarhus Domkirke
DATO 14. nov kl. 13
VARIGHED 75 min
PRIS 80,- 

Vita Danica
Scala
Charlie & Chokoladefabrikken
Store Scene
Sommer i Tyrol
Store Scene
Kong Lear
Store Scene

Vi bruger Cookies! Ved køb af billetter accepterer du automatisk cookies. Læs mere