Ude i byenScala

Rundt i byen + Scala

Dato

27. - 30. maj

Billetsalg

Fra 26. marts


Vi glæder os til maj 2021, hvor vi endnu engang fylder Aarhus med noget af det bedste og mest spektakulære scenekunst fra hele verden.

Oplev alt fra nycirkus til fysisk teater, installationer, virtual reality, klassisk drama, dans, dukke- og animationsteater, musik- og teaterkoncerter, og storslåede udendørs gadeforestillinger.

Kig desuden forbi ILT's Festival Square og oplev gratis pop up events, live koncerter, familieaktiviteter, workshops, artist-talks, mad, drikke og meget mere.

ILT Festival arrangeres af 

Aarhus Teater
Teatret Svalegangen
Teatret Gruppe 38
I samarbejde med

Bora-Bora, Teater Katapult, Teater Refleksion, Musikhuset Aarhus, Åbne Scene/Godsbanen, Teaterhuset Filuren og andre lokale samarbejdspartnere

Festivalens baggrund

Idéen om at skabe en international scenekunstbiennale i byen opstod i sin tid af ren passion i det aarhusianske teatermiljø, og i dag er festivalen indskrevet i kommunens kulturhandlingsplan.

Det overordnede formål med ILT Festivalen er at præsentere publikum for noget af tidens mest spændende internationale teater, dans og performance. Derudover er det festivalens vision at bygge bro til nye publikumsgrupper og i det hele taget at styrke publikums interesse for scenekunstens univers.

På Aarhus Teater
Chinchilla Arsehole, eyey

En forestilling om at tabe kontrollen…

”Det er ikke med vilje, det er bare Tourette,” gør Christian Hempel klart fra starten, når han møder nye mennesker. Han kan ikke kontrollere sine udbrud og tics - de er reaktioner på den verden, der omgiver ham.

Ved første øjekast virker det umuligt at skabe et teaterstykke om Tourette med mennesker, der er diagnosticeret med lidelsen på scenen: Man kan ikke holde sig til et manuskript, bevægelser kan ikke gentages, og der er store krav til diverse sikkerhedsforanstaltninger. Men i denne nye produktion fra det verdenskendte og udfordrende Rimini Protokoll går Christian Hempel på scenen sammen med musiker og geriatrisk sygeplejerske Benjamin Jürgens og politiker Bijan Kaffenberger. De har også Tourette.

Men Chinchilla Arsehole, eyey er meget mere end en forestilling om en diagnose. Efter klapsalverne forstummer, bliver det nemlig tydeligt for os, at forestillingen slet ikke handler om Tourettes syndrom. Den handler om os selv og vores alle sammens frygt for at tabe kontrollen…

Hvad kan jeg opleve?
Hvornår starter billetsalget?
Hvor skal jeg hen? 

Skriv dig op til Aarhus Teaters nyhedsbrev. Her giver vi dig løbende updates på bl.a. ILT Festivalen


Girls & Boys

Girls & Boys

Stiklingen
100 Sange

100 Sange

Stiklingen
Charlie & Chokoladefabrikken
Store Scene