Ude i byen

IKEA, Aarhus

Spilleperiode

Forestillingen spillede i sæson 20/21


Kærlighed efter lukketid

Kom helt tæt på de ægteskabelige dramaer i de nordiske klassikere af Ibsen, Strindberg og Bergman, når vi tager dig med gennem IKEAs butiksudstilling efter lukketid

I generationer har IKEAs stuer, køkkener, soveværelser og børnehuler været den foretrukne ramme om mange familiers liv. ”Når modsætninger mødes”, ”Design til en bedre nattesøvn”, ”Et nyt og enkelt liv” lyder et par slogans fra IKEAs katalog. I nem og praktisk ånd har vi monteret og samlet vores hjem på tværs af alder, sociale, økonomiske og etniske skel, for IKEA er demokratisk design til enhver livssituation.

Med Kærlighed efter lukketid rykker Aarhus Teater i samarbejde med IKEA ind i butikkens velkendte udstillingsmøblement efter fyraften. Her bringer vi de glødende dramatiske og familiære højdepunkter helt tæt på dig og din hverdag i møbler som dem, du har derhjemme. Mød Ibsens Nora og andre af de passionerede skæbner fra den eviggyldige, klassiske dramatik.

Line Paulsen, der instruerede Pagten på Aarhus Teater og Friheden i Tivoli Friheden, sætter i scene i IKEAs scenografi, mens husscenograf David Gehrt kreerer kostumer til Aarhus Teaters skuespillere og sørger for, at mødet mellem udstilling og scenerum går op i en højere enhed.

Brillant karakterskuespil
Århus Stiftstidende
En både sjov og velfungerende idé
Iscene
Trailer for forestillingen

Holdet bag

med tekster af

August Strindberg, Henrik Ibsen, Ingmar Bergman, Lars Norén

Oversættelser Af
 Sven Holm, Benny Andersen, Niels Barfoed, Ejnar Plesner, Claus Lembourn, Mikkel Thykier, Tine Voss Ilum
Line Paulsen, Tine Voss Ilum
idé og koncept
Line Paulsen
Iscenesættelse
David Gehrt
Scenografi & kostumer
Medvirkende
Mette Døssing, Anne Plauborg, Christian Hetland, Simon Kongsted, Micas Lyngsø Møller / Otto Wind

Præsenteres i samarbejde med

Uddrag fra "Scener fra et ægteskab" af Ingmar Bergman præsenteres efter aftale med Josef Weinberger Limited, London, på vegne af Ingmar Bergman Foundation

Uddrag fra "Hævnarie" af Lars Norén efter aftale med Lars Natten Norén AB


udflugten Aarhus Teaetr

UDFLUGTEN

Kærlighed efter lukketid er en del af UDFLUGTEN. Her giver vi dig scenekunst på overraskende steder i Aarhus og omegn. Med UDFLUGTEN får du helt særlige oplevelser og nye øjne på steder, du ikke normalt har adgang til. Her møder du mennesker, du måske sjældent eller aldrig løber på.

I UDFLUGTEN har vi for eksempel tidligere spillet Fragt på en lukket del af Aarhus Havn. Med Techno blendede vi ind i rave-miljøet på GBAR, og vi fulgte i sporene fra hjemløse i Jeg er her!