Pris inkl. gebyr

80 - 130 kr.

Dato

6. — 28. nov

Varighed

Ca. 2 timer inkl. pause
Køb taske for to til pausen


Kærlighedens forrykte former

Urpremiere på to dramatiseringer af mesteren Stefan Zweigs pirrende noveller

Den østrigske forfatter Stefan Zweig er mest kendt for sin erindringsklassiker Verden af i går fra 1942, men allerede i 1920’erne og 30’erne var han en litterær stjerne og en af verdens mest læste forfattere. Ikke mindst i kraft af sin skarpe sans for det fortættede novelleformat.

I Kærlighedens forrykte former dramatiserer vi nu i to enaktere to af Zweigs erotiske noveller: Brændende hemmelighed fra 1911 og Følelsernes forvirring fra 1927. Begge er følsomhedsdampende historier, der kan få et hjerte til at springe et par slag over i spænding.

De to noveller nydramatiseres af de unge talenter fra linjen for Dramatisk skrivekunst ved Den Danske Scenekunstskole i Aarhus – de to andetårsstuderende Johanne Petrine Reynberg og Josephine Eusebius. Aarhus Teaters skuespillere giver kød og blod til den sensuelle spænding , mens Aarhus Teaters Reumert-vindende husscenograf, David Gehrt, skaber rummet. Iscenesættelsen er lagt i hænderne på Anna Katrín Einarsdóttir og Sullivan Lloyd Nordrum, der begge er kandidatstuderende på Den Danske Scenekunstskole.

 

Dramatikerne har taget udgangspunkt i Judyta Preis og Jørgen Herman Monrads danske oversættelse af novellerne der udkom i novellesamlingen ”Amok: Kærlighedens forrykte former” på forlaget Rosinante i 2018.

 

Man forstår jo først rigtigt et fænomen eller et menneske, når man ser det i dets mest flammende form, når det er grebet af lidenskab
Stefan Zweig

Brændende hemmelighed

Den 12årige Edgar bliver en brik i et for ham uigennemskueligt spil, da hans mor forføres af en ung baron under et ferieophold.

Hvorfor føler han sig løjet for og hvad er det egentlig han får trang til at hævne? Sin mors ære? Eller hans egen rolle i noget han endnu er for ung til at forstå? 


Johanne Petrine Reynberg*
Dramatiseret af

Anna Katrín Einarsdóttir*
Iscenesat af

Følelsernes forvirring 

En ung universitetsstuderende forvilder sig i spændfeltet mellem beundring, begær og forelskelse, da han indlogerer sig hos en karismatisk professor. 

Han er den sidste til at opdage kompleksiteten i hans situation, men forvirres blot af omgivelsernes fordømmelse og intensiteten i sine egne følelser. 


Josephine Eusebius*
Dramatiseret af
Sullivan Lloyd Nordrum*
Iscenesat af
Holdet bag
Stefan Zweig
Af
David Gehrt
Scenografi
Kasper Daugberg
Lysdesign
Kim Engelbredt
Lyddesign
Medvirkende
Nanna Bøttcher
Frederik Mansø
Kjartan Hansen
Ane Stensgaard Juul*
* studerende ved DDSKS
  Nanna Bøttcher
  Mathilde / Udlejeren m.fl.
  Kjartan Hansen
  Baronen / Professoren
  Frederik Mansø
  Edgar / Roland
  Ane Stensgaard Juul

  Studerende ved DDSKS, Aarhus

  Ane Stensgaard Juul
  Lobby Boy / Charlie

Forestillingen præsenteres i samarbejde med

DEN DANSKE SCENEKUNSTSKOLE

 

* studerende ved Den Danske Scenekunstskole
Scala Foyer
17. nov. kl. 18.45
Gratis
Introduktion til forestillingen

Teatrets dramaturger inviterer til en kort introduktion på udvalgte dage før forestillingsstart. 

Introduktionerne er ganske gratis at overvære, hvadenten du allerede har set forestillingen, har billet til dagens visning eller blot er nysgerrig på hvorfor lige netop denne forestilling er sat på scenen. 

Scala Foyer
Scala Foyer
Køletaske cafe hack pause
Rose for to

Køb drikkelse til forestillingen

Grundet retningslinjerne for Covid-19 vil baren ikke være åben under og efter forestillingerne  og al aktivitet skal derfor så vidt muligt afholdes i salen, hvor folk helst skal blive siddende også i pausen. Cafe Hack tilbyder derfor i forbindelse med forestillinger at drikkevarer medbringes i salen i form af en lækker køletaske som udover en halv flaske rosé til 2 personer også indeholder lidt snacks og en flaske kildevand. Tasken udleveres når du ankommer til teatret og du får tasken med hjem efter forestillingen.

Køletasken indeholder:
- Iskold rosé (flaske med 37,5 cl. )
- 1 Kildevand
- 2 glas
- Lette snacks

Drikker du ikke rosé, kan flasken ombyttes til en flaske rød- eller hvid-vin. Ombytningen skal ske ved udlevering og skal således ikke bestilles i forvejen.

Tasken kan med fordel købes inden du ankommer til teatret.

Pris kun 175 kr. pr. taske


100 Sange

100 Sange

Stiklingen
Kærlighed efter lukketid
Ude i byen
You´ve Come a Long Way, Baby
Stiklingen
The Supreme Gentleman
Studio

Vi bruger Cookies! Ved køb af billetter accepterer du automatisk cookies. Læs mere