Over Torvet

Et samarbejde mellem Aarhus Teater og Aarhus Domkirke

Sammen med Aarhus Domkirke inviterer Aarhus Teater på en helt speciel dannelsesrejse mellem scenen og kirken. Det sker med en række fælles kulturelle, kunstneriske og musikalske begivenheder i sæson 2020-21.

Livet er på spil i begge huse, der med hver deres udtryk og udgangspunkt berører de samme eksistentielle fællesnævnere. Den røde tråd i arrangementerne bliver de krydsfelter, hvor tankerne i teatrets forestillinger og i kirkens tematikker mødes og spejler hinanden.

Arrangementerne vil hver gang foregå både på Aarhus Teater og i Aarhus Domkirke.

OVER TORVET er støttet af

STIBOFONDEN
NORDEAFONDEN
Aarhus Kommunes Kulturudvalg

 

  • C.V. Jørgensen i ord og toner (er afholdt)
  • Om juleeventyret
  • Det danske liv
  • Shakespeare!
  • Bag facaderne
  • Kongedatter og korsdragerske
  • Grundlovsfejring

Om juleeventyret

Tag dine børn eller børnebørn med til en ekstraordinær oplevelse på teatret og i domkirken og lær både Dickens og julens budskab at kende i et anderledes perspektiv.

I kan blandt andet opleve dr.phil. fra Robert Rix fortælle om Dickens, mens en af domkirkens præster gør os klogere på jesusbarnets betydning for Et Juleeventyr. Hele Skt. Clemens Drengekor vil synge for og med os, og endelig folder domorganisten sig ud på Domkirkens nyrenoverede kirkeorgel. Over det hele vogter selveste Ebenezer Scrooge.

Arrangementet begynder på Aarhus Teater, og i pausen får alle en småkage og en kop kaffe eller en juicebrik, som man tager med sig Over Torvet til anden del i Domkirken.

Store SceneAarhus Domkirke

Store Scene &
Aarhus Domkirke

Dato

14. nov kl. 13

Varighed

75 min

Pris

80,- 


Det danske liv

De seneste år har spørgsmålet om danskhed, det nationale og det folkelige været til debat. Danskheden er noget, vi alle instinktivt ved hvad er, men som vi har svært ved at konkretisere.

Med afsæt i den danske sangskat vil vi prøve at definere de fodspor, som danskheden har sat i vores selvforståelse.

Pernille Rosendahl vil synge et par danske sange, både på scenen og i kirken og lektor Hans Hauge giver os et skarpt overblik over danskhedens historie.

ScalaAarhus Domkirke

Scala & 
Aarhus Domkirke

Dato

16. jan kl. 13

Varighed

Ca. 2 timer

Pris

175,-


Shakespeare!

To af den vestlige kulturhistories vigtigste institutioner bliver spejlet, når du i forbindelse med Kong Lear kan lære mere om Shakespeares relation til Bibelen.

På Aarhus Teater kan du høre skuespiller Jens-Jørn Spottag, der er aktuel i rollen som Kong Lear, fortælle om at spille Shakespeare-roller og svare på de spørgsmål, du brænder inde med. Der kommer også en teolog og fortæller hvordan Shakespeare brugte bibelen i sin dramatik.

I kirken fremfører skuespiller Mette Døssing en Shakespeare-monolog med underlægningsmusik af domorganist Kristian Krogsøe.

Kampmann SalenAarhus Domkirke

Kampmann Salen & 
Aarhus Teater

Dato

24. feb kl. 16

Varighed

Ca. 1,5 time

Pris

175,-


Bag facaderne 

Kom med bag kulisserne på Aarhus Teaters Store Scene og om bag alteret i Aarhus Domkirke og få et indblik i de arbejdsprocesser, du normalt ikke ser, når forestillingen spiller og gudstjenesten foregår.

På Aarhus Teater kommer du med bag kulisserne på musikforestillingen Charlie og Chokoladefabrikken, og i kirken kan du komme nærmere præstens forberedelser og påskens  traditioner.

Lær om liturgi, regi, præsteværelse, træk, alba, bagscene, messehagel, sidescene, nadver, drejescene og jordkasse - og hør nærmere om alle de mennesker der indgår i arbejdet før, under og efter en forestilling og en gudstjeneste.

Rundvisere er Tina Brixtofte Andersen, præst i Aarhus Domkirke og Marianne Philipsen, historiker og arkivar på Aarhus Teater

Store SceneAarhus Domkirke

Aarhus Teater &
Aarhus Domkirke

Dato

10. april kl. 10

Varighed

2 timer

Pris

80,- 


Kongedatter og korsdragerske

Leonora Christina Ulfeldts skæbne trodser næsten vores fantasi. Hendes sjæls styrke har fået nærmest mytiske dimensioner i historien om hendes liv.

Efter en kort introduktion til hendes liv og tid vil vi komme ind på hvordan hun fandt styrke til at overleve flugt og fangenskaber mentalt og historiker Marianna Philipsen og dramatiker Christian Lollike drøfter hvordan man dramatiserer en historisk person, hvis virkelighed langt overgik selv den vildeste digtning – og hvordan man gør hende til et menneske af kød og blod.

I Domkirken læser skuespiller Nanna Bøttcher op fra Leonora Christinas Jammers Minde og domorganist Kristian Krogsøe opfører sammen med Domkirkens Kantori de salmer, hun selv skrev i Blåtårn.

ScalaAarhus Domkirke

Scala og Aarhus Domkirke

Dato

18. april kl. 13

Varighed

Ca. 1,5 time

Pris

175,- 


Grundlovsfejring

Programmet for dagen udarbejdes løbende. Hold øje her på siden

Aarhus Domkirke og Aarhus Teater runder sæsonen af med sammen at indtage Bispetorv og invitere hele byen til at fejre Grundlovsdag med to aktuelle og markante talere.

Derudover medvirker Skt. Clemens Drengekor, Domkirkens Kantori og Aarhus Teaters Kor, der vil synge værker, som reflekterer både vores fællesskaber, sæsonen der rinder ud og sommeren som står for døren.

Ude i byen

Bispetorv

Dato

5. juni kl. 16

Varighed

1 time

Pris

Gratis


er afholdt

C.V. Jørgensen i ord og toner

Eksklusivt fyraftensarrangement med begrænset antal pladser.

Musikjournalist Henrik Queitsch vil til denne intime fyraftens-event fortælle om C.V. Jørgensens betydning for den danske musikscene, og præst og forfatter Anders Kjærsig vil se på de perspektiver i C.V. Jørgensens sangtekster, der flugter med kristendommens tankegods.

Bagefter går vi over i Domkirken, hvor domorganist Kristian Krogsøe akkompagnerer Tue West der synger C.V. Jørgensen.


Teaterkoncert C.V. Jørgensen
Store Scene
Vita Danica
Scala
Kong Lear
Store Scene
Leonora Christina - Sandhedens Dronning
Scala

Vi bruger Cookies! Ved køb af billetter accepterer du automatisk cookies. Læs mere