Dato

22. jan — 20. feb

Pris inkl. gebyr

130 kr.

Anbefales fra

15 år 


The Supreme Gentleman

Ny dansk dramatik om internettets kønskrigere

I 2020 oprullede politiet en international sag med mindst 145 ofre fra især USA og England. Kvinder og mindreårige piger, der på det mørke internet var blevet udsat for ydmygelser og mishandling af en gruppe mænd, der hader kvinder.

Mændene kalder sig ’incels’ – det betyder, at de lever i ufrivilligt cølibat. Vrede og frustrerede over, at ingen kvinder vil indgå i forhold eller have sex med dem, samles de i obskure online-fællesskaber. Her deler de billeder og videoer, hvor de skader og skænder kvinder og piger. Nogle af dem går endda skridtet videre og myrder kvinder i virkeligheden.

Men hvordan havner de i det følelsesmæssige dynd, og hvorfor handler de så ekstremt? Det undersøger dramatiker og tidligere huskunstner Nanna Cecilie Bang, der blandt andet stod bag de anmelderroste og hudløse Studio-forestillinger My Heartache Brings All the Boys to the Yard og Manifest for skrøbelige autoriteter. I The Supreme Gentleman giver hun den indebrændte mand en stemme i forsøget på at forstå, hvorfor han bliver kønsterrorist.

Glæd dig til et længe ventet gensyn på Studio med Aarhus Teaters mesterlige Jacob Madsen Kvols i Nanna Cecilie Bangs ætsende monolog. Aarhus Teaters nye huskunstner, Nathalie Mellbye, står for scenografien, og fremadstormende Liv Helm instruerer.

Præsenteres i samarbejde med

Betty Nansen Teatret

Ordliste

The Supreme Gentleman portrætterer en subkultur, som primært trives online og uanset hvor de involverede er geografisk er kulturen primært engelsk-sproget. 

Platforme som Reddit og 4Chan, hvor kulturen trives, benytter sig ofte af forkortelser og interne referencer. Derfor denne ordbog til de mest basale termer og historier. 

involuntarily celibate eller på dansk ufrivilligt cølibat. Oprindeligt en betegnelse på tværs af køb formuleret af en kvindelige psykolog. I dag omfatter det primært mænd og bruges både inden og uden for subkulturen. 

22årig incel, der i 2014 myrdede 6 og sårede 14 i Santa Barbera. Forinden havde han mailet et manifest på 107.000 ord til bl.a. hans psykolog. Hans sidste video på Youtube beskrev i detaljer hans planer om blodig hævn på både kvinder og seksuelt aktive mænd. Elliot Rodger referede til sig selv som The supreme gentleman. 

Overbevisningen om at verden altid vil være imod ”genetisk underlegne” mænd og de derfor aldrig vil kunne opnå en kvindes affektion og generel succes i samfundet. Denne overbevisning kan føre til selvmord og voldelige hævnaktioner.

Det modsatte af en incel: En uintelligent, muskuløs mand der tilsyneladende ubesværet får kvinders opmærksomhed og generel succes i livet. Den kvindelige pendant kaldes Stacy. 

Betegnelsen for kvinder generelt. Ordet er en sammentrækning af feminine humanoid, og sætter dermed kvinder udenfor menneskeracen. Kvinder omtales også i intetkøn som den/det.

En nice guy er det modsatte af en Chad. Han en en incel der egentlig vil behandle kvinder godt, men bliver misforstået og derfor nødt til at bruge fysisk og verbal vold for at åbne kvinders øjne for hvilken type mand de BØR vælge. The supreme gentleman er den ypperste nice guy. 

The feeling with no girl/følelsen af ikke have en kvinde i sit liv. Følelsen af at være incel. 

Holdet bag
Jacob Madsen Kvols
Skuespiller
Nanna Cecilie Bang
Af
Liv Helm
Iscenesættelse
Nathalie Mellbye
Scenografi
Kim Glud
Lysdesign
Kim Engelbredt
Lyddesign
Scala Foyer
9. feb. kl. 18.45
Gratis
Introduktion til forestillingen

Teatrets dramaturger inviterer til en kort introduktion på udvalgte dage før forestillingsstart. 

Introduktionerne er ganske gratis at overvære, hvadenten du allerede har set forestillingen, har billet til dagens visning eller blot er nysgerrig på hvorfor lige netop denne forestilling er sat på scenen. 

Scala Foyer
Scala Foyer

Studio rummer det nye

Studio er stedet, hvor vi helt tæt på publikum udvider rammerne for, hvad scenekunst er og kan være. Her eksperimenterer vi med nye talenter og tendenser. Her spiller rummet en afgørende rolle for nye og unikke oplevelser. Her vil vi dig med hud og hår.

Som skabende kraft vil Aarhus Teaters nye huskunstner, Nathalie Mellbye, sætte sit præg på Studio i sæson 20/21. Hun er uddannet scenograf og har senest slået gnister med scenografi og kostumedesign til denungewertherslidelser her på Aarhus Teater og Platons Symposium på Det Kongelige Teater.

Nathalie Mellbye bygger i denne sæson videre på Aarhus Teaters intention om at gøre rummet helt særegent på Studio. Et rum som et laboratorium for crossover af medier, genrer, formater og nye møder mellem scenekunst og publikum:

”En simultanscene, som rummer både helvedes mund og himmerige, med fortællinger om vor tids frygt og paradis,” siger Nathalie Mellbye.

I denne sæson har vi tre forestillinger på Studio, der alle tager fat om de grumme kræfter i mennesket og de mørke lag i samfundet. Hertil kommer aktuelle events, som alle er født ud af Nathalie Mellbyes visioner for Studio og scenekunsten. Her vil du i løbet af sæsonen kunne opleve forskellige saloner, der blander kunst og filosofiske perspektiver, og Cava & Croquis, hvor du kan lege med dit blik og din blyant.

Få besked i vores nyhedsbrev, når de nye arrangementer og events får en dato:


A Clockwork Orange
Studio
Kærlighedens forrykte former
Spiller ikke længere
You´ve Come a Long Way, Baby
Stiklingen