Aflysning

Forestillingen får desværre ingen spilleperiode grundet Covid-19 restriktioner.

Oprindelige premiere

Skulle have haft sin premiere 22. januar 2021


The Supreme Gentleman

Ny dansk dramatik om internettets kønskrigere

I 2020 oprullede politiet en international sag med mindst 145 ofre fra især USA og England. Kvinder og mindreårige piger, der på det mørke internet var blevet udsat for ydmygelser og mishandling af en gruppe mænd, der hader kvinder.

Mændene kalder sig ’incels’ – det betyder, at de lever i ufrivilligt cølibat. Vrede og frustrerede over, at ingen kvinder vil indgå i forhold eller have sex med dem, samles de i obskure online-fællesskaber. Her deler de billeder og videoer, hvor de skader og skænder kvinder og piger. Nogle af dem går endda skridtet videre og myrder kvinder i virkeligheden.

Men hvordan havner de i det følelsesmæssige dynd, og hvorfor handler de så ekstremt? Det undersøger dramatiker og tidligere huskunstner Nanna Cecilie Bang, der blandt andet stod bag de anmelderroste og hudløse Studio-forestillinger My Heartache Brings All the Boys to the Yard og Manifest for skrøbelige autoriteter. I The Supreme Gentleman giver hun den indebrændte mand en stemme i forsøget på at forstå, hvorfor han bliver kønsterrorist.

Glæd dig til et længe ventet gensyn på Studio med Aarhus Teaters mesterlige Jacob Madsen Kvols i Nanna Cecilie Bangs ætsende monolog. Aarhus Teaters nye huskunstner, Nathalie Mellbye, står for scenografien, og fremadstormende Liv Helm instruerer.

Præsenteres i samarbejde med

Betty Nansen Teatret

Ordliste

The Supreme Gentleman portrætterer en subkultur, som primært trives online og uanset hvor de involverede befinder sig geografisk, er kulturen primært engelsk-sproget. 

Platforme som Reddit og 4Chan, hvor kulturen trives, benytter sig ofte af forkortelser og interne referencer. Derfor denne ordbog til de mest basale termer og historier. 

involuntarily celibate eller på dansk ufrivilligt cølibat. Oprindeligt en betegnelse på tværs af køb formuleret af en kvindelige psykolog. I dag omfatter det primært mænd og bruges både inden og uden for subkulturen. 

22årig incel, der i 2014 myrdede 6 og sårede 14 i Santa Barbera. Forinden havde han mailet et manifest på 107.000 ord til bl.a. hans psykolog. Hans sidste video på Youtube beskrev i detaljer hans planer om blodig hævn på både kvinder og seksuelt aktive mænd. Elliot Rodger referede til sig selv som The supreme gentleman. 

Overbevisningen om at verden altid vil være imod ”genetisk underlegne” mænd og de derfor aldrig vil kunne opnå en kvindes affektion og generel succes i samfundet. Denne overbevisning kan føre til selvmord og voldelige hævnaktioner.

Det modsatte af en incel: En uintelligent, muskuløs mand der tilsyneladende ubesværet får kvinders opmærksomhed og generel succes i livet. Den kvindelige pendant kaldes Stacy. 

Betegnelsen for kvinder generelt. Ordet er en sammentrækning af feminine humanoid, og sætter dermed kvinder udenfor menneskeracen. Kvinder omtales også i intetkøn som den/det.

En nice guy er det modsatte af en Chad. Han en en incel der egentlig vil behandle kvinder godt, men bliver misforstået og derfor nødt til at bruge fysisk og verbal vold for at åbne kvinders øjne for hvilken type mand de BØR vælge. The supreme gentleman er den ypperste nice guy. 

The feeling with no girl/følelsen af ikke have en kvinde i sit liv. Følelsen af at være incel. 

Holdet bag
Jacob Madsen Kvols
Skuespiller
Nanna Cecilie Bang
Af
Liv Helm
Iscenesættelse
Nathalie Mellbye
Scenografi
Kim Glud
Lysdesign
Kim Engelbredt
Lyddesign
Podcast
At sætte mørke fællesskaber på scenen

I et afsnit af Aarhus Teaters podcast Kulissen handler det om dystre internetfællesskaber og om scenekunstens evne til at lære os at forstå.  Gæster: instruktør Liv Helm og dramatiker Nanna Cecilie Bang

Hør bl.a. Liv Helm om hvad der har overrasket hende mest i arbejdet med forestillingen om de såkaldte incels: "De ser de sig selv som nogen der skal rette op på og statuere, at samfundet er ved at gå i en forkert retning. Og det der med at de synes de har et progressivt projekt, og de ofrer sig for the greater good, det er en historie, som teatret og historiefortælling generelt kan bringe frem, som ikke dukker op i mediedækningen"

Vært og tilrettelægger på Kulissen er journalist og litteraturhistoriker Mathias Wissing.