Bestil fra baren
Dato

9. - 26. juni

Pris

320 kr

Varighed

ca. 90 min


Vita Danica 

Kom med til dansekoncert, når Pernille Rosendahl, det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni og Aarhus Teater sammen udforsker vores folkesjæl

Man taler meget om det fortabte Udkantsdanmark, om at Dannevang er knækket over og delt i land og by, folk og elite. Med Vita Danica og perler fra den danske sangskat favner sanger og komponist Pernille Rosendahl, Aarhus Teater og det anerkendte dansekompagni Holstebro Dansekompagni det, der samler os, fremfor det, der splitter os som folk og nation.

Pernille Rosendahl, kendt fra bandet Swan Lee, X-Factor og Toppen af Poppen, har de seneste år turneret og sunget i kirker over hele landet. Her har hun oplevet det fællesskab, der ligger i at mødes om de sange, som klinger så dybt i den danske folkesjæl.

Med Vita Danica fortsætter samarbejdet mellem Pernille Rosendahl og Holstebro Dansekompagni under visionær kunstnerisk ledelse af koreograf Marie Brolin-Tani. Sammen skabte de dansesuccesen Elsker dig for evigt over Susanne Biers film i anledning af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad. Aarhus Teater tog med den Reumert-vindende Lyden af de skuldre vi står på hul på en billedskabende rejse ind i vores sangskat, og nu får vi en helt ny oplevelse med Pernille Rosendahls musikalske inderlighed og dansernes kropslige fortolkninger.

Vores tidligere huskunstner, den prisbelønnede Sargun Oshana, sætter i scene, arkitekt og lysdesigner Sarah Fredelund skaber universet, og kostumerne er designet af den internationale modeskaber Mark Kenly Domino Tan, som stod bag de gudesmukke kostumer i Orestien på Aarhus Teater i sæson 18/19. 

Trailer for forestillingen

Fotos fra de afsluttende prøver af Christian Bang

Først en aflysning - nu er genopståen

Vita Danica blev aflyst i januar på grund af corona-restriktionerne for teatre - men takket være omfattende kalendergymnastik og støtte fra Salling Fondene er der lys i mørket.

Trine Holm Thomsen, teaterdirektør Aarhus Teater:

"Normalt arbejder vi med en planlægningshorisont på 2-3 år, hvor mange logistiske og kalendermæssige brikker skal falde på plads. Derfor er det et lille under, at det på meget kort tid er lykkedes at få alle ender til at mødes."

Marie Brolin-Tani, kunstnerisk leder Holstebro Dansekompagni:

"Vi havde virkelig forsøgt alt - men tabte til sidst kampen til coronaen. Derfor er det ekstra glædeligt, at det nu bliver muligt at præsentere forestillingen alligevel. Vita Danica er nemlig lige præcis det vi mener, publikum har brug for lige nu."

Karin Salling, næstformand i Salling-fondene:

"For Salling Fondene er det vigtigt, at vi får genstartet kulturlivet. Vi har nu i mere end et år været helt eller delvist afskåret fra kulturoplevelser, så det er med stor glæde, at vi kunne bidrage økonomisk til muligheden for at genopsætte Vita Danica"

Holdet bag

Pernille Rosendahl
Koncept, musik og sang
Marie Brolin-Tani
Koncept og koreografi
Sargun Oshana
Koncept og instruktion
Sarah Fredelund
Koncept, Scenografi og lysdesign
Mark Kenly Domino Tan
Kostumedesign
Søren Vestergaard
Dennis Ahlgren
Arrangement og musik
Mads Horsbøl
Lyddesign
Medvirkende
Pernille Rosendahl, Søren Vestergaard, Dennis Ahlgren
Dansere fra Holstebro Dansekompagni:
Giorgia Reitani, Jaume Luque Parellada, Jasmine Gordon,
Mikkel Alexander Tøttrup, Elena Nielsen, Jon Ipina
(Rosie Stebbing / Carl Hughes)

Bag konceptet står: 

Instruktør Sargun Oshana
Koncept og instruktion: Sargun Oshana
Sargun Oshana

Husinstruktør på Aarhus Teater 2017-19, Teaterdirektør på Teater Grob og dobbelt Reumertvinder for forestillingerne 4:48 Psychosis og denungewertherslidelser på vores Studio-scene. 

Koreograf Marie Brolin-Tani
Koncept og koreografi: Marie Brolin-Tani
Marie Brolin-Tani

Uddannet danser. Stiftede MBT Danseteater i 1992 med stor international succes. Sidenhen direktør i Skånes Dansteater og stifter af dansekompagnier for unge. Kunstnerisk leder af Holstebro Dansekompagni siden 2013. 

Koncept og musik: Pernille Rosendahl
Koncept og musik: Pernille Rosendahl
Pernille Rosendahl 

Sanger og musiker, som slog igennem med bandet Swan Lee omkring årtusindeskiftet. Medvirkede i tv-programmet Toppen af Poppen i 2018 og har turneret både solo og med store og små orkestre. 

Produceres i samarbejde med

Holstebro Dansekompagni

COVID-19 retningslinjer

Læs mere her

pause køletaske cafe hack
Pausetaske: Rosé til to
GØR EN GOD AFTEN BEDRE

Køb din drink til forestillingen

Grundet retningslinjerne for Covid-19 vil baren ikke være åben under og efter forestillingerne i denne sæson og publikum skal så vidt muligt blive siddende i salen, da publikumsområderne er forbeholdt kø til toilet mv.

Cafe Hack tilbyder derfor i forbindelse med forestillingen, at drikkevarer medbringes i salen i form af en lille taske som udover en halv flaske rosé til 2 personer også indeholder lidt snacks og en flaske kildevand. Tasken udleveres når du ankommer til teatret og du får tasken med hjem efter forestillingen.

Køletasken indeholder:
- Iskold rosé (flaske med 37,5 cl. )
- 1 Kildevand
- 2 glas
- Lette snacks

Drikker du ikke rosé, kan flasken ombyttes til en flaske rød- eller hvid-vin. Ombytningen skal ske ved udlevering og skal således ikke bestilles i forvejen.

Tasken kan med fordel købes inden du ankommer til teatret.

Pris kun 175 kr. pr. taske


Girls & Boys

Girls & Boys

StiklingenFRA 16. jun.
Charlie & Chokoladefabrikken
Store Scene
ILT Festival

ILT Festival

Ude i byen