Stiklingen

Stiklingen

Dato

25. feb  — 27. mar

Pris inkl. gebyr

130 kr.


You’ve Come a Long Way, Baby

Urpremiere på ny dansk dramatik om en ikonisk cigaret, feminisme og smørrede reklamesmil af den prisbelønnede forfatter Christina Hagen

I 1968, da der var fuld damp på kvindefrigørelsen, lancerede den amerikanske tobaksgigant Philip Morris en ny cigaret målrettet den frigjorte, selvstændige kvinde: Virginia Slims. En slank cigaret, designet til feminine fingre og pakket ind i imiteret guld. Under reklamesloganet You’ve Come a Long Way, Baby blev den et stort hit hos kvinderne og samtidig et symbol på, hvordan fantasifulde finans- og reklamemænd slog aggressiv mønt på kvindekampen.

Stykket er nyskrevet af prisbelønnede Christina Hagen, en af dansk litteraturs mest formudfordrende og rebelske forfattere. I bøger som White Girl, Jungle og senest Korrekthedsbibelen er hun på konstant kollisionskurs med tabuer inden for køn og kultur. Hendes tekster er ladet med spruttende overskud, skånselsløs vildskab og en original sans for undergravende humor, som både forlyster og forarger.

Med You’ve Come a Long Way, Baby, der har urpremiere på Aarhus Teater, har Christina Hagen skrevet et provokerende og performativt stykke om sammenhængen mellem kapitalisme, reklame og feminisme med inspiration i 60’ernes og 70’ernes catchy slogan for Virginia Slims.

På scenen kan du møde to af Aarhus Teaters unge, stærke kort, Viktor Pascoe Medom og Mette Klakstein Wiberg. Husscenograf David Gehrt står for scenografien, og forestillingen er iscenesat af Emil Rostrup, der er en af dansk teaters mest lovende, unge instruktører.

Holdet bag
Christina Hagen
Af
Emil Rostrup
Iscenesættelse
David Gehrt
Scenografi
Jim Falk
Lysdesign
Mads Horsbøl
Lyddesign
Medvirkende
Mette Klakstein Wiberg
Viktor Pascoe Medom
Scala Foyer
11. marts kl. 18.45
Gratis
Introduktion til forestillingen

Teatrets dramaturger inviterer til en kort introduktion på udvalgte dage før forestillingsstart. 

Introduktionerne er ganske gratis at overvære, hvadenten du allerede har set forestillingen, har billet til dagens visning eller blot er nysgerrig på hvorfor lige netop denne forestilling er sat på scenen. 

Scala Foyer
Scala Foyer

The Supreme Gentleman
Studio
Kærlighedens forrykte former
Stiklingen
100 Sange

100 Sange

Stiklingen
Leonora Christina - Sandhedens Dronning
Scala

Vi bruger Cookies! Ved køb af billetter accepterer du automatisk cookies. Læs mere