Velkommen til 

Åbent hus

Dato

Lørdag d. 24. september

Tidspunkt

kl.12-14

Pris

Gratis entre


Åbent hus på teatret

Velkommen til et par dejlige timer, hvor du får mulighed for at udforske byens smukke teater på egen hånd.

Oplev f.eks. hvordan Store Scene ser ud fra scenekanten. Se sminke/mask afdelingen i aktion, kom tæt på de unikke kostumer og hør skrædderen fortælle om sit arbejde. Dagens indhold bestemmer du selv, når vi slår dørene op til et par hyggelige timer. 

Vi kan ikke give dig fri leg i alle 576 rum i teaterbygningen og den labyrintiske rekvisitkælder vil heller ikke være åben. Men vi lover at give dig et indblik i teatermagien og dele de gode historier fra begge sider af scenetæppet. Det er helt op til den enkelte, hvilke eventyr han eller hun vil opleve. Aarhus Teater Læring laver skattejagt rundt i teatret for de mindste, der vil være guidede ture op under loftet og måske render du ind i en skuespiller til en uformel snak? 

Det hele er naturligvis gratis! Men tag pengepungen med; vi sælger også ud af bøger, plakater og souvenirs fra de seneste års opsætninger. 

Teatermaler Liva Wagner Hinnerfelt

Oplev: 

Når dørene er blevet åbnet er der fælles velkomst ved teaterdirektør Trine Holm Thomsen og direktør Allan Aagaard. Aarhus Teaters kor synger for til fællessang efter velkomsten

Resten af dagen er der mulighed for at komme op på scenen og opleve, hvordan der er at stå i Erasmus Montanus’ scenografi samt tale med nogle af de medvirkende for og bagved scenen

Hvor: Store Scene

Dagen igennem vil der løbende være mulighed for at komme på en lille rundtur til Malersalen og Kostumeafdelingen oppe under loftet. Turen varer ca. 20 min. og det er ikke muligt at reservere plads. Anbefales ikke til dårligt gående!

Hvor: Buegangen

Kom med ind i Et Juleeventyrs magiske verden med Aarhus Teaters Læringsafdeling. De erfarne teaterpædagoger hjælper med at komme på en skattejagt rundt på teatret, særlig velegnet for børn.

Hvor: Kampmannsalen

Besøg vores midlertidige udstillingsværksted, hvor du kan komme helt tæt på gamle og nye kostumer, billeder og rekvisitter.
Du kan også få stillet din historiske nysgerrighed hos teatrets historiker og arkivar, mens hun arbejder på den næste store teaterudstilling

Hvor: Otto Mønsted Salonen

Hvor flot ser det ud når Cafe Hack dækker op til gallamiddag i lokalet nær kongelogen? Måske du lader dig inspirere til din næste fest?

Hvor: Kongeværelset

Mød nogle af Aarhus Teaters ensemble skuespiller til en klassisk ’hatten rundt’, hvor publikum har mulighed for at stille spørgsmål til skuespillerne.
Teatrets dygtige lys- og lyd-teknikere vil også give live demonstrationer af betydningen af lys og lyd for en teaterforestilling.

Hvor: Scala

Scenen er denne dag lavet til arbejdende værksted for sminke- og maskeafdelingen og rekvisitøren. Kom tæt på det fascinerende arbejde, når der skal produceres dele til de kommende forestillinger.

Hvor: Stiklingen

Udover naturligvis råd og vejledning til vores forestillinger, finder du denne dag også spot-udsalg på teaterplakater, bøger og merchandise fra tidligere forestillinger.

Hvor: Billetservice

I anledning af Åbent Hus giver vi dig på dagen 10% rabat på alle løssalgs-billetter til sæson 22/23, når du  køber dem i teatrets fysiske billetkontor. 

 

Hvordan pudser man en lysekrone?
Hvordan laver man snyde-kager?
Evita på aarhus teater

Vind luksuspakke til EVITA

Aarhus Teaters gamle bygning er smuk, særligt omkring Store Scene med de buede gange og snoede trapper. Men den er af samme grund også notorisk for de lave antal toiletter! Selvom salen kan rumme 702 personer er det kun muligt at klemme 16 toiletter ind i de omkringliggende arealer. 
Lidt bedre ser det ud på Scala, Studio og Stiklingen som tilsammen råder over 10 toiletter til deres samlede 400 publikumspladser. 

Men hvordan ser det egentlig ud backstage? Gemmer vi alle toiletfaciliteterne i skuespillernes garderober eller løber vi også her op og ned af trapper når trangen melder sig? 

Kom forbi Billetservice d. 24. sept. til åbent hus og giv dit bud på det totale antal toiletter i teaterbygningen.

Vi trækker lod blandt dem der kommer tættest på det korrekte antal og vinderen får 2 af salens bedste billetter til EVITA til en valgfri spilledag, middag og vin på Cafe Hack før forestillingen, pausedrinks og forestillingsprogram (Værdi 2.635 kr)