Dracula Aarhus Teater
Store Scene

Store Scene

Dato & Pris

Spiller: 8. feb - 18. marts 2023
Billet: 220-490 kr.

Varighed

ca. 2 timer inkl. pause

Aldersgrænse

13+


 

Dracula

Gysende stemningsfuldt drama om den sagnomspundne vampyr

Når den karismatiske grev Dracula lægger sin mund til den blege kvindehals, skælver vi af fryd. Sådan har det været, siden Bram Stoker gav Dracula-myten liv i sin berømte roman fra 1897. På Store Scene får du den stormfulde historie om Dracula spillet på hele det gotiske klaviatur: gys og uhygge, kærlighed og erotik, rædsel og raffineret dæmoni.

Dracula vokser op i en tid med voldsomme krige og blodsudgydelser. Men efter i århundreder at have drænet sit hjemland, Transsylvanien, for hver en bloddråbe, bliver Draculas begær efter frisk blod umætteligt. Han invaderer victoriatidens ubestridte millionby London, og med ét er imperiet under angreb. Den nygifte, unge Mina Harker bliver genstand for den dæmoniske greves blodtørst, og en gruppe mænd samler sig omkring hende for at tilintetgøre vampyren.

Vi sender dig i armene på Aarhus Teaters uforlignelige Jacob Madsen Kvols i rollen som den blodbegærlige aristokrat Dracula. Jacob Madsen Kvols er kendt fra bl.a. Lazarus og Et Juleeventyr, men også i afdelingen for gru og gys i Frankenstein og The Rocky Horror Show. Dracula sættes i scene af Martin Lyngbo, som står bag en lang række opsigtsvækkende teaterforestillinger. Senest modtog han i 2021 en Reumert for Bedste Opera på Det Kongelige Teater. Lyddesigner Marcus Aurelius Hjelmborger gået på rov i musikhistorien og låner fra Mozart, Fauré, Bach og andre af de store klassiske komponisters korværker og dødsmesser. Det hele udfoldes i unik og kraftfuld samklang med 19 stemmer fra det blændende operakor på Den Jyske Opera.

Se frem til et voldsomt og sanseligt drama om alle tiders mest urovækkende vampyr.

Colombine Teaterförlag 
Forestillingen produceres i samarbejde med

OG ER STØTTET AF
Knud Højgaards Fond
Aage & Johanne Louis-Hansens Fond

Alle kender figuren Dracula - men kender du egentlig historien?

Bogen Dracula af den britiske forfatter Bram Stoker blev udgivet i 1897 og siden er navnet Dracula blevet synonymt med vampyr-myten og Van Helsing-navnet klinger af vampyrjæger. 

Men begge figurer er i film, tv og bøger ofte fremstillet markant anderledes end deres oprindelige karakter. Og hvad er handlingen i bund og grund i Dracula-værket?

Den unge, engelske jurist Jonathan Harker tager til Transsylvanien for at hjælpe den aristokratiske Grev Dracula med ejendomsinvesteringer i England, som han drømmer om at besøge. Men opholdet udvikler sig til et fangenskab, og efter et skæbnesvangert møde med en gruppe kvindelige vampyrer, flygter Harker fra grevens kløer. Harker overlever flugten, og mens han langsomt kommer sig i Budapest, sætter Dracula kurs mod England, hvor Harkers forlovede Mina og hendes veninde Lucy befinder sig.

Men den ellers så livsglade Lucy bliver pludselig alvorligt syg, og hverken Lucys forlovede, Lord Arthur Holmwood eller hans gode venner Quincy Morris og Doktor John Seward kan forklare årsagen til den livstruende og pludseligt opståede sygdom. Derfor hidkalder de Professor Van Helsing, som behandler den anæmiske Lucy med hvidløgsranker. Men det er for sent.

Da Van Helsing assisteret af Mina og Jonathan Harker endelig sammenstykker fortællingen, og opdager Draculas ugerninger, går mændene direkte i krig mod invasionen fra øst, mod Dracula. Men greven har allerede fået fodfæste i metropolen London, og har også etableret et helt særligt bånd til Mina, så der må handles hurtigt. Måske er Mina i virkeligheden nøglen til sejr. Men for hvem?

Aktualiteten har overhalet os
Martin Lyngbo, instruktør

En vampyr bliver til

Kom med i skabelsesprocessen på Dracula:

Holdet bag

Bram Stoker
AF
Martin Lyngbo med Lucas Svensson
Dramatiseret efter Bram Stokers roman
Martin Lyngbo
Iscenesættelse
David Gehrt
Scenografi
Marcus Aurelius Hjelmborg
Kompositioner &
musikalske arrangementer 
Mathilde Grebot
Kostumedesign
Jeppe Lawaetz
Lysdesign
Lars Gaarde
Lyddesign
Sofia Wilkman
KAPELMESTER
Christopher Lichtenstein
Musikchef for Den Jyske operas kor 
Poul Emborg
Peter Pade 
Korindstudering

Medvirkende

Jacob Madsen Kvols, Anne Plauborg, Tom Jensen, Simon Mathew, Christian Hetland, Carla Eleonora Feigenberg, Emil Busk Jensen, Kjartan Hansen, Anders Baggesen, Den Jyske Operas Kor
Cast
 • Jacob Madsen Kvols
  Dracula
 • Anne Plauborg
  Mina Harker
 • Tom Jensen
  Tom Jensen
  Van Helsing
 • Simon Mathew
  Jonathan Harker
 • Christian Hetland
  Dr. Jack Seward
 • Carla Eleonora Feigenberg
  Lucy Westenras mv.
 • Emil Busk Jensen
  Lord Arthur Holmwood
 • Kjartan Hansen
  Quincy Morris
 • Anders Baggesen
  R. M. Renfield
Den Jyske Operas Kor

Sopran

Annette Dahl
Hanne Hohwü Houmøller
Birgitte Mosegaard Pedersen
Birgitte Skarby Riddell
Pernille Stolting-Madsen
Lina Valantiejute

Alt

Hetna Regitze Bruun
Bolette Bruno Hansen
Jara Kanzler Hemmet
Estrid Molt Ipsen
Eline Denice Risager

Tenor

Carsten Gottholt Hansen
Erik Bekker Hansen
Jens Jagd
Al Dresden Ramos
Joan Ribalta

Bas

Jens Bové
Lars Fentz Krogh
Jani Kyllönen
Morten Wang
Andreas Winther

Opera eller musical?
Ingen af delene!

Musikalsk arrangør Marcus Aurelius Hjelmborg er gået på rov i musikhistorien og låner fra Mozart, Händel og andre af de store klassiske komponisters korværker og dødsmesser. Nogle værker vil kun være repræsenteret med ganske få stemningsmættede elementer, andre vil man som kender kunne genkende selv i de korte brudstykker forestillingen byder på.

Den Jyske Operas Kor

Den Jyske Operas Kor består af 24 professionelle sangere. Korets primære opgave er at medvirke i Den Jyske Operas operaforestillinger i hele Danmark, men kortet kan også opleves i sceniske operakoncerter og korkoncerter med klaverakkompagnement. Koret samarbejder herudover med landets symfoniorkestre - heriblandt landsdelsorkestrene og andre ensembler om filharmoniske koncerter, både alene og sammen med dygtige amatørkor.

Koret har i mere end et årti optrådt med de traditionsrige julekoncerter Julesang & Messingklang sammen med Prinsens Musikkorps under ledelse af nogle af Danmarks dygtigste dirigenter og begejstret i tusindvis af tilhørere. Den Jyske Operas Kor indgår i mange forskellige sammenhænge og events på den kulturelle scene i og uden for Aarhus, og korets medvirken i Opera i Rebild og Opera i Parken er blevet en fast del af sommerprogrammet.

Koret optræder også som solister i forestillinger samt i sceniske operakoncerter og koncerter med akkompagnement. Sangerne i koret optræder desuden som solister i andre sammenhænge og som formidlere af opera ved introduktioner før forestillinger, i workshops på skoler, ved sangcaféer på plejehjem og i samarbejdsprojekter.

Den Jyske Operas Kor ledes af musikchef Christopher Lichtenstein.

Læs mere om koret ved Den Jyske Opera her.

Få undertekster på forestillingen

Vi tilbyder live undertekster på Dracula på både engelsk og dansk på udvalgte forestillingsdatoer:

Onsdag d. 15. februar / Onsdag d. 22. februar / Onsdag d. 1. marts / Onsdag d. 8. marts

Sådan bruger du app’en

 • Download til din egen telefon app’en THEA gratis fra App Store eller Google Play (søg på “Thea Dogood”)
 • Når du ankommer til teatrets foyer skal du logge på teatrets Wi-Fi. 
 • Sæt smartphonen på lydløs, åben THEA og vælg herefter hvilket sprog du ønsker teksterne på. 
 • Teksterne kører automatisk når forestillingen begynder 

Hvis du har brug for hjælp eller information, vil der på aftenen være personale til rådighed til dette ved indgangen.  Vi anbefaler at downloade app’en inden ankomsten til teatret.

Tekstning på forestilling

Tekstningen sker i samarbejde med CPH Stage

Subtitled performance on select dates

We are glad to offer English subtitles straight to your own mobile device on select dates of Dracula:

Wednesday February 15th / Wednesday February 22nd /Wednesday March 1st /Wednesday March 8th

How to use the app: 

 • Download THEA free from App Store or Google Play (search for "Thea Dogood")
 • Upon arriving at the theater choose the theater wi-fi connection
 • Mute your smartphone, open the app and choose the language of your subtitles. 
 • The subtitles will appear automatically once the play begins.

If you need any further help or information we will be available to support you. You´ll find assistance near the main entrance. We recommend downloading the app prior to arriving at the theater. 


A Clockwork Orange
ScalaFRA 30. jan.
Podwalk
Jane Eyre
ScalaFRA 25. apr.
Evita
Store SceneFRA 1. maj