Dracula Aarhus Teater
Store Scene

Store Scene

Dato

8. feb - 18. marts

Pris

220-490 kr.


Dracula

Gysende stemningsfuldt drama om den sagnomspundne vampyr

Når den karismatiske grev Dracula lægger sin mund til den blege kvindehals, skælver vi af fryd. Sådan har det været, siden Bram Stoker gav Dracula-myten liv i sin berømte roman fra 1897. På Store Scene får du den stormfulde historie om Dracula spillet på hele det gotiske klaviatur: gys og uhygge, kærlighed og erotik, rædsel og raffineret dæmoni.

Dracula vokser op i en tid med voldsomme krige og blodsudgydelser. Men efter i århundreder at have drænet sit hjemland, Transsylvanien, for hver en bloddråbe, bliver Draculas begær efter frisk blod umætteligt. Han invaderer victoriatidens ubestridte millionby London, og med ét er imperiet under angreb. Den nygifte, unge Mina Harker bliver genstand for den dæmoniske greves blodtørst, og en gruppe mænd samler sig omkring hende for at tilintetgøre vampyren.

Vi sender dig i armene på Aarhus Teaters uforlignelige Jacob Madsen Kvols i rollen som den blodbegærlige aristokrat Dracula. Jacob Madsen Kvols er kendt fra bl.a. Lazarus og Et Juleeventyr, men også i afdelingen for gru og gys i Frankenstein og The Rocky Horror Show. Dracula sættes i scene af Martin Lyngbo, som står bag en lang række opsigtsvækkende teaterforestillinger. Senest modtog han i 2021 en Reumert for Bedste Opera på Det Kongelige Teater. Lyddesigner Marcus Aurelius Hjelmborger gået på rov i musikhistorien og låner fra Mozart, Händel og andre af de store klassiske komponisters korværker og dødsmesser. Det hele udfoldes i unik og kraftfuld samklang med 19 stemmer fra det blændende operakor på Den Jyske Opera.

Premieren på Dracula var planlagt i 2020, men forestillingen fandt på grund af corona ikke vej til scenen. Nu kan du se frem til et voldsomt og sanseligt drama om alle tiders mest urovækkende vampyr.

STØTTET AF
Knud Højgaards Fond
Aage & Johanne Louis-Hansens Fond

Holdet bag

Bram Stoker
AF
Martin Lyngbo med Lucas Svensson
Dramatiseret efter Bram Stokers roman
Martin Lyngbo
Iscenesættelse
David Gehrt
Scenografi
Marcus Aurelius Hjelmborg
Kompositioner &
musikalske arrangementer 
Mathilde Grebot
Kostumedesign
Jeppe Lawaetz
Lysdesign
Lars Gaarde
Lyddesign
Sofia Wilkman
KAPELMESTER
Christopher Lichtenstein
KORINDSTUDERING

Medvirkende

Jacob Madsen Kvols, Anne Plauborg, Tom Jensen, Simon Mathew, Christian Hetland, Carla Eleonora Feigenberg, Emil Busk Jensen, Kjartan Hansen, Anders Baggesen, Den Jyske Operas Kor

Forestillingen produceres i samarbejde med

DJO

Den Jyske Operas kor øver Dies Irae, som den lyder i forestillingen

Opera eller musical?
Ingen af delene!

Musikalsk arrangør Marcus Aurelius Hjelmborg er gået på rov i musikhistorien og låner fra Mozart, Händel og andre af de store klassiske komponisters korværker og dødsmesser. Nogle værker vil kun være repræsenteret med ganske få stemningsmættede elementer, andre vil man som kender kunne genkende selv i de korte brudstykker forestillingen byder på.

Men er det så en opera? Eller en musical? 

Marcus: "Nej, det er det ikke. For skuespillerne synger ikke og det er et almindeligt tale-teater med musikunderlægning. Underlægningen er dog utraditionel, da det er i form at et operakor. På scenen er der et flygel og koret og al musik kommer live derfra


A Clockwork Orange
ScalaFRA 18. jan.
Erasmus Montanus
Store SceneFRA 22. aug.
Jane Eyre
ScalaFRA 25. apr.
Evita
Store SceneFRA 1. maj