En lykkelig slutning aarhus teater foto rumle skafte
Studio

Studio

Dato

20. - 29. mar. 2025

Varighed

80 min. uden pause

Alder

Anbefales til +15 år


En lykkelig slutning 

Vild og sansemættet monolog om umulig kærlighed i en farverig slægt af bedemænd

En lykkelig slutning giver dig en uforudsigelig og intens fortælling om et bedemandsdynasti gennem syv generationer. En historie om umulig og forbudt kærlighed, sitrende og rørende fortalt af Nicolas, der som slægtens næstsidste led står over for en afgørende beslutning. I monologen får han krop og karakter af Aarhus Teaters fabelagtige Christian Hetland.

En lykkelig slutning er en dramatisering af Maren Uthaugs anmelderroste roman fra 2019. Den prisbelønnede forfatter har for længst skrevet sig ind hos det store publikum, og senest vandt hun De Gyldne Laurbær for sin roman 11%.

Bedemandsfamiliens personlige historie er samtidig en kulturel gennemlysning af vores forhold til døden og begravelsesritualer gennem 200 år. Fra krige og epidemiers massegrave, over ild og kremering, overtro og mausoleer, til den blomstersmykkede kiste med det afsjælede lig, der sænkes i jorden til stille bøn og salmesang. I et sanseligt univers spændt ud mellem livet og døden, varme og kulde beretter Nicolas fængslende og med grotesk humor om forfædrenes særheder. I takt med at fortællingen skrider frem bliver det dog tydeligt, at han har mere på hjerte og hans egne skyggesider, forbudte kærlighed og seksuelle oplevelser med de døde vokser langsomt frem. For de døde kan jo ikke sige fra - vel?

En lykkelig slutning er i hænderne på Aarhus Teaters to nye huskunstnere: den kompromisløse dramatiker og instruktør Sigrid Johannesen, der tidligere har skabt blandt andet Girls & Boys og Jane Eyre – en romantisk drøm på Aarhus Teater, og det scenografiske stjerneskud Laura Løwe, der blandt andet har kreeret scenografi til PANIC! og Jane Eyre – en romantisk drøm på Aarhus Teater. Asger Kudahl skaber lyddesign, som han senest gjorde det på Aarhus Teater til En fortælling om blindhed, der fik en særpris ved Årets Reumert 2021.

OBS! Der vil være publikumsinteraktion i forestillingen og det er fint at sige nej, hvis man ikke ønsker at deltage.

"Det var FANTASTISK! Det var så vild en oplevelse, ikke bare fordi det er min bog, de tager udgangspunkt i, men fordi det nærmest er en fysisk oplevelse, de har lavet for publikum. Det er en vild en lille forestilling, som man både ønsker skal fortsætte og skal stoppe." 

Maren Uthaug

Weekendavisen

En triumf for Aarhus Teaters excellente huskunsterduo og ikke mindst for Hetland.

Information

Det er med en sanselige forførelse, at En lykkelig slutning river sin tilskuer med ind i den nekrofiles verden. Ikke som et forsvar [...], men som en medmenneskelig forståelsesfortælling. 

Kristeligt Dagblad

Vellykket, moderne og legende teater, hvor publikum holder vejret, griner afvæbnende og gyser frydefuldt.

Jyllands-posten

I sin portrættering af Nicolas rammer Christian Hetland en velfungerende balance mellem det morsomme og det afskyvækkende

Iscene

Fremragende teater, der både oplyser og underholder. Teater, der tålmodigt snigende sætter sig i kroppen og ikke giver slip lige med det samme

Den 4. Væg

Iscenesættelsen er noget af det konceptuelt stærkeste Aarhus Teater har fremvist på Studio, og alt i alt er det en særdeles helstøbt forestilling

Peripeti

En fremragende forestilling, der er en lykkelig åbning af både Christian Hetlands allerfineste talenter som skuespiller, og af den nye huskunstner-duos projekt på Studioscenen

Kulturkapellet

Det er vedkommende, nærværende og for enkelte tilskuere sikkert både meget grænseoverskridende og yderst provokerende

Broadwayworld

Lad dig rive med, bliv rykket rundt og gå fra Aarhus Teater med tanker at reflektere over! 

wrdsmth.xyz

Det er på alle måder Christian Hetlands mest imponerende levering på et scenegulv

Out & About

Christian Hetland mestrer skiftene med lethed og stor troværdighed. Det hele sker med mådehold, hvor det store spil ej er at finde, men til gengæld raffineret, præciseret og perfekt stille doseret.

En lykkelig slutning aarhus teater foto rumle skafte

Holdet bag

Maren Uthaug
FORFATTER
Sigrid Johannesen
Tine Voss Ilum
DRAMATISERING
Sigrid Johannesen
ISCENESÆTTELSE
Laura Løwe
SCENOGRAFI
Asger Kudahl
LYDDESIGN
Kim Glud
LYSDESIGN
Medvirkende
Christian Hetland
Nomineret som Årets Solopræstation
Årets Reumert 2024
En lykkelig slutning aarhus teater foto rumle skafte

Blodbadets gud
ScalaSæson 24/25
Jeppe på bjerget
Store SceneSæson 24/25
Tro, håb & kærlighed
Store SceneSæson 24/25
Idioten
ScalaSæson 24/25