en lykkelig slutning
Studio

Studio

Dato & Pris

21. sept - 27. okt
Billet: 90-185 kr.

Varighed

80 min. uden pause

Alder

Anbefales til +15 år


En lykkelig slutning 

Vild og sansemættet monolog om umulig kærlighed i en farverig slægt af bedemænd

En lykkelig slutning giver dig en uforudsigelig og intens fortælling om et bedemandsdynasti gennem syv generationer. En historie om umulig og forbudt kærlighed, sitrende og rørende fortalt af Nicolas, der som slægtens næstsidste led står over for en afgørende beslutning. I monologen får han krop og karakter af Aarhus Teaters fabelagtige Christian Hetland.

En lykkelig slutning er en dramatisering af Maren Uthaugs anmelderroste roman fra 2019. Den prisbelønnede forfatter har for længst skrevet sig ind hos det store publikum, og senest vandt hun De Gyldne Laurbær for sin roman 11%.

Bedemandsfamiliens personlige historie er samtidig en kulturel gennemlysning af vores forhold til døden og begravelsesritualer gennem 200 år. Fra krige og epidemiers massegrave, over ild og kremering, overtro og mausoleer, til den blomstersmykkede kiste med det afsjælede lig, der sænkes i jorden til stille bøn og salmesang. I et sanseligt univers spændt ud mellem livet og døden, varme og kulde beretter Nicolas fængslende og med grotesk humor om forfædrenes særheder. I takt med at fortællingen skrider frem bliver det dog tydeligt, at han har mere på hjerte og hans egne skyggesider, forbudte kærlighed og seksuelle oplevelser med de døde vokser langsomt frem. For de døde kan jo ikke sige fra - vel?

En lykkelig slutning er i hænderne på Aarhus Teaters to nye huskunstnere: den kompromisløse dramatiker og instruktør Sigrid Johannesen, der tidligere har skabt blandt andet Girls & Boys og Jane Eyre – en romantisk drøm på Aarhus Teater, og det scenografiske stjerneskud Laura Løwe, der blandt andet har kreeret scenografi til PANIC! og Jane Eyre – en romantisk drøm på Aarhus Teater. Asger Kudahl skaber lyddesign, som han senest gjorde det på Aarhus Teater til En fortælling om blindhed, der fik en særpris ved Årets Reumert 2021.

OBS! Der vil være publikumsinteraktion i forestillingen og det er fint at sige nej, hvis man ikke ønsker at deltage.

"Det var FANTASTISK! Det var så vild en oplevelse, ikke bare fordi det er min bog, de tager udgangspunkt i, men fordi det nærmest er en fysisk oplevelse, de har lavet for publikum. Det er en vild en lille forestilling, som man både ønsker skal fortsætte og skal stoppe." 

Maren Uthaug

Kristeligt Dagblad

Vellykket, moderne og legende teater, hvor publikum holder vejret, griner afvæbnende og gyser frydefuldt.

Jyllands-posten

I sin portrættering af Nicolas rammer Christian Hetland en velfungerende balance mellem det morsomme og det afskyvækkende

Iscene

Fremragende teater, der både oplyser og underholder. Teater, der tålmodigt snigende sætter sig i kroppen og ikke giver slip lige med det samme

Den 4. Væg

Iscenesættelsen er noget af det konceptuelt stærkeste Aarhus Teater har fremvist på Studio, og alt i alt er det en særdeles helstøbt forestilling

Peripeti

En fremragende forestilling, der er en lykkelig åbning af både Christian Hetlands allerfineste talenter som skuespiller, og af den nye huskunstner-duos projekt på Studioscenen

Kulturkapellet

Det er vedkommende, nærværende og for enkelte tilskuere sikkert både meget grænseoverskridende og yderst provokerende

Broadwayworld

Lad dig rive med, bliv rykket rundt og gå fra Aarhus Teater med tanker at reflektere over! 

En lykkelig slutning aarhus teater foto rumle skafte

Holdet bag

Maren Uthaug
FORFATTER
Sigrid Johannesen
Tine Voss Ilum
DRAMATISERING
Sigrid Johannesen
ISCENESÆTTELSE
Laura Løwe
SCENOGRAFI
Asger Kudahl
LYDDESIGN
Kim Glud
LYSDESIGN
Medvirkende
Christian Hetland
Christian Hetland
Christian Hetland
Rollen har en helt anden kant og et andet mørke, end jeg tidligere har prøvet at spille.
En lykkelig slutning aarhus teater foto rumle skafte
Sigrid Johannesen

Aftertalk med Sigrid Johannesen

Efter forestillingen d. 11. oktober er det muligt at møde instruktør Sigrid Johannesen, som også har dramatiseret romanforlægget sammen med Aarhus Teaters dramaturg Tine Voss Ilum. 

Aftertalken finder sted på Studio i scenografien og er ganske gratis.

Der er begrænset antal pladser og det gælder først til mølle. 

Det er også muligt som gruppe at bestille en privat introduktion eller skuespillerbesøg før forestillingen.
Læs mere om gruppetilbud

En lykkelig slutning aarhus teater foto rumle skafte

Huskunstner-duo på Studio

På STUDIO vender vi verden på vrangen. Her går vi hele vejen, når vi udfordrer grænserne for, hvad scenekunst kan være. STUDIO er det overrumplende rum, hvor du kommer helt tæt på og midt ind i begivenhederne.

Årets tre forestillinger på STUDIO er i hænderne på Aarhus Teaters to nye visionære huskunstnere, instruktør Sigrid Johannesen og scenograf Laura Løwe. Under temaet Twisted Fairy Tales præsenterer de forvrængede eventyr:

”Vi er den fremtidsløse generation – begge født i opsvings-90’ernes tro på den lykkelige slutning, den romantiske kærlighed, demokratiets sejr, økonomisk stabilitet. Men pludselig voksede noget frem, noget, der slog sprækker i virkeligheden, og det eneste, vi nu kan se, er klimakriser, krige, depression, stress, angst, inflation. Verden, som vi kender den, er i opløsning. Vi længes efter lykkelige historier at gemme os i. Hvor kan vi finde det forløsende credo: AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER?”

Oplev forestillingen på Revolver i København 9.-25. november
Aarhus Teater på turne
En lykkelig slutning aarhus teater foto rumle skafte

Force Majeure
ScalaFRA 14. nov.
Skolekomedien
Store SceneFRA 30. jan.
Sleeping Beauties
StudioFRA 5. feb.
Peter Pan - Forever Young
StudioFRA 22. apr.