Aarhus Teater Forsamlingshuset
Kampmann Salen

Kampmann salen

Dato

Onsdag d. 1. marts

Tidspunkt

Kl. 17-19
Dørene åbner 16.45

Pris

165 kr. 
inkl. en simreret


Hvorfor elsker vi gyset?

Onsdag den 1. marts slår vi dørene op i Forsamlingshuset til en samtale om gyset, det monstrøse og hvad det er, der drager os mod det uhyggelige.

Vel mødt til en aften i Forsamlingshuset, hvor vi skal bevæge os ind i skyggernes verden.

På Store Scene spiller forestillingen Dracula, og i den anledning dykker vi ned i, hvad det er ved gys, horror og det foruroligende ukendte, som både frastøder og fascinerer os på samme tid. 

Forsamlingshusets nye vært, forstander på Testrup Højskole, Simon Axø, vil, sammen med horrorforsker Mathias Clasen, kaste sig frygtløst ind i mørket. De får selskab af ensembleskuespiller Jacob Madsen Kvols, der spiller titelrollen i Dracula, og som vil byde ind med sine erfaringer om at vække det monstrøse til live på scenen.

Som altid er billetten inkl. en vegetarisk simreret til fællesspisning over den gode snak.

NB: Du behøver ikke at have oplevet forestillingen Dracula for at deltage i Forsamlingshuset

Præsenteres i samarbejde med FO-Aarhus og Testrup Højskole

Simon Axø (foto Tor birk Trads - Ritzau Scanpix)
Simon Axø (foto Tor birk Trads - Ritzau Scanpix)

Simon Axø er forstander på Testrup Højskole og uddannet cand.mag. i Idéhistorie og samfundsfag. Har tidligere undervist i Politisk Teori og Idéhistorie på Statskundskab.

Simon medvirker i radio- og tv-programmer om filosofiske emner og er en engageret stemme i den offentlige debat som foredragsholder, debattør, skribent mv. Simon underviser desuden på højskolens filosofilinje. 

Mathias Claesen (foto Lars Kruse - AU Foto)
Mathias Claesen (foto Lars Kruse - AU Foto)

Mathias Claesen forsker i gyserfiktion og er forfatter/redaktør af flere fagbøger om gysergenren samt to gyserantologier.

Han er lektor i litteratur og medier ved Aarhus Universitet, hans alma mater, hvorfra han fik sin ph.d. i 2012. Her leder han også Recreational Fear Lab

Jacob Madsen Kvols (foto Kim Glud - Aarhus Teater)
Jacob Madsen Kvols (foto Kim Glud - Aarhus Teater)

Jacob Madsen Kvols er uddannet fra Skuespilleruddannelsen ved Aarhus Teater i 2007. Lige siden har han været tilknyttet teatrets ensemble og medvirket i utallige forestillinger, heriblandt Antichrist, Frankenstein og David Bowies musical Lazarus.

For sin rolle som Frank´N´Furter i Rocky Horror Show modtog Jacob Madsen Kvols Årets Publikumspris og en Reumert-nominering for Årets Mandlige Hovedrolle. Han portræt af Scrooge i Et Juleeventyr gav ham nomineringer både til Teaterpokalen og Reumert i 2021.

God snak! Dejligt at blive klogere uden at det var belærende
Gæst i Forsamlingshuset
Det var virkelig hyggeligt - og virkelig god mad!
Gæst i Forsamlingshuset
Forsamlingshuset Aarhus Teater
samtale - kunst - samvær

Forsamlingshuset

Aarhus Teaters mødested for levende samtale

Danmark er de tusind forsamlingshuses land. Her samles vi om kultur, debatter, koncerter, konfirmationer, bankospil, bryllupper og begravelser.

Den folkelige tradition for inspirerende samvær lever; også i Aarhus Teaters Forsamlingshuset. Her byder vi på fællesspisning, samtaler og kunstneriske indslag. Vi har holdt Teater Bingo Banko, en inspirerende aften i selskab med skuespillere fra Aarhus Teaters ensemble og aftener, hvor eksperter indbyder til samtale om tidens tendenser og emner.

Også i denne sæson holder vi den levende samtale varm i Forsamlingshuset. Om filosofi, videnskab, historie, etik og aktuelle tendenser – alt sammen sat i relation til Aarhus Teater og vores repertoire. 

Præsenteres i samarbejde med FO-Aarhus


Trine Holm Thomsen
Trine Holm Thomsen
Vi vil gerne give folk en oplevelse af, at vi er borgernes hus, og at de kan føle sig velkomne.

Rum for fællesskaber

I teatrets rum møder vi os selv og hinanden. Her er vi sammen med andre om noget særligt. På Aarhus Teater ønsker vi at dyrke dette fællesskab, både når vi sidder sammen i salen og oplever forestillingerne, og når vi for eksempel mødes til en samtale i Forsamlingshuset eller synger sammen med Aarhus Teaters Kor. I løbet af sæsonen vil vi præsentere en lang række arrangementer, hvor fællesskabet står i centrum.

Aarhus Teater er mere end teater. Vi åbner huset for arrangementer af meget forskellig karakter for at skabe rum for fordybelse, samtale eller fællessang. Som i vores samarbejde med Aarhus Domkirke, Over Torvet, med Cava & Croquis på Studio eller i vores samarbejde med Nørrebro Teaters Tænkepauser Live.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i Forsamlingshuset.

Følg med på aarhusteater.dk eller TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, hvor vi løbende annoncerer aftenerne.


Tænkepauser Live
ScalaFRA 8. mar.
Podwalk