Scala

Scala

Spilledage

19. nov - 18. dec

Pris inkl. gebyr

320 kr.


Kagefabrikken

Grotesk farce om kage, krise og klæbrig konsulentkrymmel skrevet af Christian Lollike 

Mens DR blænder op for 10. sæson af Den store bagedyst, får du her en skarpt krydret farce, der blæser flødeskummet af vores nærmest umættelige interesse for artigt bagværk. Se, der var engang en hyggelig kagefabrik, hvor alle kendte hinanden og havde det fedt og fortræffeligt. Altså lige med undtagelse af fabriksejer Niels. Han overvejer at tage livet af sig, fordi sundhedshysteriet har fået folk til at skrotte kagerne, og nu truer konkursen. Men så kommer virksomhedskonsulenten Faxholm. En slikket type med management-lingo sukret ind i klæbrige buzzwords.

Nu skal fabrikken trimmes og revitaliseres. Medarbejderne må omstille sig, for de skal ud på en rejse med holdmoral og storytelling. Med robust identitet og high performance skal de nu genopfinde kagemarkedet og hjælpe menneskeheden til en sundere livsstil: Løsning­en er slankekager! Og her træder en iransk kemiingeniør ind på scenen. Hun har, hvad der skal til: en hellig opskrift på kager uden smør og mel. Men hun er også en kagebager i burka, og det giver udfordringer for de ansatte.

I Kagefabrikken stikker dramatiker Christian Lollike fingrene i den glasur, vi pynter os med, når tingene går godt. For hvad sker der med empatien og tolerancen, når vi presses på vores brød og vores holdninger?

I rollen som den disruptede fabrikant Niels serverer vi Reumert-vindende Kristian Holm Joensen, der med sit eminent timede komiske talent senest gæstede Aarhus Teater i Christian Lollikes morbide sygehus-satire Hospitalet. Den unge, vilde og ekspressive instruktør Niels Erling, der i 2020 fik en Reumert Talentpris, serverer historien om den pressede kagefabrik og dens medarbejdere. 

Holdet bag

 

Christian Lollike & Franz Wilhelm Søes-Cybulski
Af
Niels Erling
Iscenesættelse
Franciska Zahle
scenografi 
Eilev Skinnarmo
Kostumedesign & sceongrafisk konsulent
Marie Brolin-Tani
Koreograf
Andreas Buhl
Lysdesign
Kim Engelbredt
Lyddesign 

Medvirkende

Kristian Holm Joensen
Nanna Bøttcher
Jacob Madsen Kvols
Anders Baggesen
Sofia Nolsøe
Mette Døssing
Mette Klakstein
Clint Ruben*
(*Studerende fra DDSKS, Skuespil, Aarhus)
Gratis introduktion til forestillingen

Kom til kort, uformel og ganske gratis introduktion til aftenens forestilling.

Alle er velkomne - hvad enten du har billet, allerede har set forestillingen eller blot interesserer dig for hvorfor lige netop denne forestilling spilles.

Dato 30. nov kl. 18.15-18.30 

Dato 7. dec Kl. 18.45-19.00

Sted Scala Foyer

Scala Foyer

Flere forestillinger med plads til latter og smil: 
Alice i Eventyrland
Store SceneFRA 11. nov.
Cabaret
Store SceneFRA 5. maj
Til de lyse morgener
StudioFRA 27. jan.
Jeg er jo lige her
Store SceneFRA 27. sep.

Vil du vide mere? 

Forestillinger på Aarhus Teater skabes fra bunden og derfor er der hele tiden nyt at fortælle fra husets værksteder, øvelokaler og scener. I teatrets nyhedsbrev får du indblik i forestillingernes tilbliven, du bliver husket på når premieren nærmer sig. Og så er det også vores læsere der får først besked om nye forestillinger, ekstra billetter og særlige arrangementer. 

aarhus teaters facade