Stiklingen

Stiklingen

Spilledage

12. nov - 4. dec

Pris inkl. gebyr

130 kr.

Aldersgrænse

+15 år 


Man vokser op 

Oplev to nye dramatikertalenter i et gnistrende møde med Tove Ditlevsen, når Aarhus ­Teater sætter to af hendes stærke værker på scenen i én og samme forestilling

I disse år oplever vi en sand Tove Ditlevsen-revival, ikke bare herhjemme, men også i udlandet. Tidligere på året udkom tre af hendes bøger i England og USA, og The New York Times kaldte hende ”et skræmmende stort talent”. Hun er en af vores mest markante litterære stemmer med en ufattelig indlevelsesevne og solidaritet med de såkaldt brændte børn og deres klemte liv. Hendes bøger har rod i 1940’ernes arbejderklasse i de barske københavnske brokvarterer, men hendes erfaringer er tidløse. Nu omskaber to dramatikertalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus to af Tove Ditlevsens hårde og stærke romaner til vital scenekunst.

Regina Rex dramatiserer Ditlevsens debutroman, Man gjorde et barn fortræd (1941), der handler om den 19-årige Kirsten. Hun virker umiddelbart hæmmet og introvert, men inden i hende findes en uoverskuelig vrede. Hun søger tilbage i sin barndoms erindringer og må erkende, at hun var et barn, man gjorde smerteligt fortræd.

Ingeborg Thomsen dramatiserer For barnets skyld (1946). Her møder du den 12-årige Birgit, skilsmissebarn og trængt af forældrenes ego­istiske handlinger, der med forslået sort humor kaldes ’til barnets bedste’.

De to dramatiseringer bliver to enaktere samlet under titlen Man vokser op. På scenen får du blandt andet Aarhus Teaters Emil Prenter og Lasse Steen sammen med Luise Skov og Amanda Friis Jürgensen. Den fremadstormende instruktør Sigrid Johannesen iscenesætter, og Aarhus Teaters Reumert-vindende husscenograf David Gehrt udformer scenografien.

Produceret efter aftale med Teaterforlaget Songbird AS og Gyldendal Group Agency

Holdet bag

MAN GJORDE ET BARN FORTRÆD
af
Tove Ditlevsen
Dramatiseret af
Regina Rex*
FOR BARNETS SKYLD
af
Tove Ditlevsen
Dramatiseret af
Ingeborg Thomsen*
Sigrid Johannesen
ISCENESÆTTELSE
David Gehrt
SCENOGRAFI & KOSTUMEDESIGN
Kim Glud 
Lysdesign 

MEDVIRKENDE

Lasse Steen, Emil Prenter, Luise Kirsten Skov, Amanda Friis Jürgensen**
*Studerende fra DDSKS, Dramatisk Skrivekunst, Aarhus
**Studerende fra DDSKS, Skuespil, Aarhus
Gratis introduktion til forestillingen

Kom til kort, uformel og ganske gratis introduktion til aftenens forestilling.

Alle er velkomne - hvad enten du har billet, allerede har set forestillingen eller blot interesserer dig for hvorfor lige netop denne forestilling spilles.

Dato 23. november

Tid Kl. 16.30-16.45

Sted Scala Foyer

Scala Foyer
Præsenteres i samarbejde med

Den Danske Scenekunstskole


Flere forestillinger af de bedste forfattere: 
Ordet
ScalaFRA 28. sep.
Sandmanden
ScalaFRA 9. feb.
Romeo & Julie
Store SceneFRA 3. feb.
Når vi døde vågner
StudioFRA 28. sep.

Vil du vide mere? 

Forestillinger på Aarhus Teater skabes fra bunden og derfor er der hele tiden nyt at fortælle fra husets værksteder, øvelokaler og scener. I teatrets nyhedsbrev får du indblik i forestillingernes tilbliven, du bliver husket på når premieren nærmer sig. Og så er det også vores læsere der får først besked om nye forestillinger, ekstra billetter og særlige arrangementer. 

aarhus teaters facade