Melancholia på Aarhus Teater
Scala

Scala

Dato

25. aug - 28. sept

Pris inkl. gebyr

320 kr


Melancholia

Danmarkspremiere på en storladen sceneudgave af Lars von Triers apokalyptiske film om jordens undergang

Melancholia starter med en fest! Justine er blevet gift med Michael, og Justines søster Claire og hendes mand John holder et storslået bryllup for dem. Men Justine kæmper med depressioner, og vi følger hendes klaustrofobiske oplevelse af hendes eget bryllup, mens hendes søster Claire forsøger at hjælpe hende. Den overdådige fest fortoner sig snart i det uundgåelige og tilintetgørende kollaps.

Centralt står de to søstre, Justine og Claire, i den inderligt stærke fortælling om menneskets evne til at håndtere magtesløsheden og forstå den voldsomme natur.
I deres relation former sig et genkendeligt mønster mellem den syge og den raske. Men konfronteret med det faktum, at jorden nu reelt går under, omvendes søstrenes forhold. Mens Justine forsoner sig med naturen og tanken om døden, tager fornuftsmennesket Claire det uafvendelige knap så fattet.

Fortællingen om jordens undergang er tidløs. For hvordan vil vi tackle, at verden falder fra hinanden? Magter vi at mobilisere håbet, når vi ser katastrofen i øjnene?

Lars von Triers smukke og kompromisløse film fra 2011 havde Kirsten Dunst og Charlotte Gainsbourg i hovedrollerne. Som søstrene Justine og Claire får du nu Aarhus Teaters eminente Anne Plauborg og Mette Døssing i spidsen for et stort og stærkt cast. Melancholia er iscenesat af den internationalt eftertragtede instruktør Anja Behrens. På Aarhus Teater stod hun senest bag den Reumert-vindende Ordet, der i 2020 blev kåret som Årets Forestilling.

Med Melancholia præsenterer Aarhus Teater for tredje gang en scenisk version af en Lars von Trier-film. Først Antichrist i 2010, og i 2018 var det den meget anmelderroste Dancer In the Dark. Du kan se frem til en intens og skælvende forestilling om en verden og et sind i opbrud.

holdet bag

Lars von Trier
af
Sonja Ferdinand
Oversættelse
Anja Behrens
Iscenesættelse
Ida Grarup
Scenografi og kostumedesign
Turpin Djurhuus
Lysdesign 

Medvirkende

Anne Plauborg, Mette Døssing, Jesper Lohmann, Hanne Windfeld, Mathias Rahbæk, Christian Hetland, Kjartan Hansen, Emil Busk Jensen m.fl.

Erasmus Montanus
Store SceneFRA 24. aug.
Leonora Christina - Sandhedens Dronning
ScalaFRA 4. nov.
Omstigning til paradis
ScalaFRA 17. maj