Opgang2
Stiklingen

Stiklingen

Spilledato

25. feb - 9. mar

Aldersgruppe

fra 14 år

Pris

150 kr 


Gæstespil fra Opgang2

Sommerhuset

På toppen af en klit ligger et sommerhus. Det er i overhængende fare for at styrte i havet, for nedenunder huset, æder Vesterhavet løs af klinten, bølge for bølge.

Et sommerhus forbindes oftest med noget rart: Ferie, afslapning, nærvær og familie. Men i denne forestilling er sommerhuset et midlertidigt anbringelsessted for en ung ’troublemaker’ og de to pædagoger, der er omkring ham.

Sommerhuset er et venteværelse i Ingenmandsland. Omsorg, nærvær og kærlighed udøves med professionel distance. Der er hele tiden hårfine grænser, der ikke må overskrides, og mens ventetiden går, slår bølgerne mod klinten igen og igen...

SOMMERHUSET er en teaterthriller om magt og afmagt og tegner et portræt af en ung mand, der altid er ballade med. Èn af dem, som tænder af og altid har gjort det, og som mange unge kan se sig selv eller en ven i. Èn af dem, der godt ved, hvad der rigtigt og forkert, men hvor temperamentet stikker af – igen og igen.

SOMMERHUSET rejser eksistentielle spørgsmål til en hverdag, mange helt almindelige unge befinder sig i, hvor ensomhed, udenforskab og desperation tegner virkeligheden. En virkelighed, hvor den enkelte kan føle sig bragt i og fastlåst i kasser, klasser og rammer, der ikke passer.

Forestillingen rejser også en debat omkring, hvordan vi som samfund forsøger at håndtere unge, der er anderledes og ikke passer ind.

Aarhus-baserede Opgang2 er fast samarbejdspartner med Aarhus Teater, og nye forestillinger har siden 2013 haft premiere på Aarhus Teater, inden de tager på turné rundt i landet.

”Opgang2 Turnéteater har sans for at krybe ind i de allervanskeligste kroge af det at være ung i dag.”

- Teateravisen
Afsted med en skoleklasse? 

Opgang2s forestillinger er oplagte til de større klasser i folkeskolen og udskolingen. Derfor spiller forestillingen også særlige skoleforestillinger kl. 12 på hverdage i spilleperioden. Disse er gratis for aarhusianske folkeskoler, men der skal bestilles på forhånd via info@opgang2.dk 

Det er også muligt at købe skolebilletter til 65 kr pr elev til de ordinære spilletider via billet@aarhusteater.dk 

Og endelig har Opgang2 udarbejdet et idékatalog til skolerne med teaterøvelser, der kan rodfæste forestillingen i elevens bevidsthed. Hent kataloget online her

Et samarbejde mellem Aarhus Teater og Opgang2 Turneteater


A Clockwork Orange
ScalaFRA 30. jan.
Panic!
StiklingenFRA 12. apr.
Podwalk
Jane Eyre
ScalaFRA 25. apr.