Over Torvet

Et samarbejde mellem Aarhus Teater og Aarhus Domkirke

Sammen med Aarhus Domkirke inviterer Aarhus Teater på en helt speciel dannelsesrejse mellem scenen og kirken. Det sker med en række fælles kulturelle, kunstneriske og musikalske begivenheder.

Livet er på spil i begge huse, der med hver deres udtryk og udgangspunkt berører de samme eksistentielle fællesnævnere. Den røde tråd i arrangementerne bliver de krydsfelter, hvor tankerne i teatrets forestillinger og i kirkens tematikker mødes og spejler hinanden.

Arrangementerne vil foregå både på Aarhus Teater og i Aarhus Domkirke.

OVER TORVET

er støttet af

STIBOFONDEN
NORDEAFONDEN
Aarhus Kommunes KulturudvalG
aarhuUs Stiftstidendes fond

 

Få direkte besked om næste tema

Skriv dig op til vores nyhedsbrev fra Aarhus Teater. Så er du blandt de første når vi har programmet og temaet klar til næste runde af Over Torvet. 

Derudover er du også altid informeret om aktuelle forestillinger, nyheder og særlige events - ekstraforestillinger offentliggøres også først til vores læsere af nyhedsbrevet

Afholdt 4. dec 2021
Dobbeltrundvisning i Aarhus Domkirke og på Aarhus Teater.

Kom med bag kulisserne på Aarhus Teaters Store Scene og om bag alteret i Aarhus Domkirke og få et indblik i de arbejdsprocesser, du normalt ikke ser, når forestillingen spiller og gudstjenesten foregår.

På Aarhus Teater kommer du med bag kulisserne på familieforestillingen Alice i Eventyrland, og i kirken kan du komme nærmere præstens forberedelser og julens traditioner. Lær om liturgi, regi, præsteværelse, træk, alba, bagscene, messehagel, sidescene, nadver, drejescene og jordkasse - og hør nærmere om alle de mennesker der indgår i arbejdet før, under og efter en forestilling og en gudstjeneste.

Afholdt 25. sept 21
Kaj Munk og Ordet

Kaj Munk var en væsentlig skikkelse i dansk åndshistorie i årene op til og under 2. verdenskrig. Hans skuespil Ordet står som hans bedste og mest intense. Han skrev det i 1925 på bare 6 dage i en afsindig rus og ønskede, det skulle ramme publikum som et chok i sjælen.

Stykket er med i Kulturministeriets Kanon for Scenekunst, fordi det ”er skrevet med en vildskab, der får en til at sluge det scene for scene.” Ordet er en radikal lovprisning af tro, bøn og Guds under, og dog med rum for tvivlen og vanviddet. 

Med fortællinger om Munk og hans tro, hans drama og prædikener, og med lyden af de toner, der omgav ham, vil vi prøve at gribe om manden og hans tankegods.

Du kan bl.a. møde forfatter, dramatiker og radiovært Hassan Preisler, der har skrevet teaterstykket Martyren Munk – et helligt raseri. Han vil fortælle om Kaj Munk og om hans arbejde med at komme ind under huden på den komplekse digterpræst.

Mogens Pahuus fra Kaj Munk Forskningscenter, filosof og medforfatter til bogen Kaj Munks digtning og livssyn (2019), vil tale om prædikanten Munk og skuespiller Kjartan Hansen, der spiller Johannes i Aarhus Teaters opsætning af Ordet, vil læse en af Munks dramatiske prædikener.

Domkirkens Kantori og domorganist Kristian Krogsøe vil fylde kirken med musik og historiker Marianne Philipsen vil fortælle om Kaj Munks særlige og personlige tilknytning til Aarhus Teater


Andre arrangementer med plads til fordybelse: 
Spændingsfeltet

Spændingsfeltet

Kampmann SalenFRA 10. feb.
Tænkepauser Live
ScalaFRA 6. apr.
Forsamlingshuset