peter pan forever young
Studio

Studio

Dato

24. apr. - 31. maj 2024

Pris

kr. 185 
inklusiv gebyr

Alder

Anbefales fra 15 år
Ikke tilladt under 11 år 


Peter Pan - Forever Young

Et æggende og faretruende take på en Peter Pan, der ikke er for børn.

I eventyret skaber den ensomme og forældreløse Peter Pan et forførende fristed, hvortil han med løfter om evig leg lokker alle de glemte drenge, der længes efter en mor. Figuren har lagt navn til Peter Pan-komplekset, der betegner manden, som på godt og ondt ikke vil være voksen.

I Aarhus Teaters udgave af eventyret gendigter skuespiller og forfatter Johannes Lilleøre frit efter J.M. Barries ikoniske historie. Nu opsøger Peter Pan den yndige Wendy og giver hende chancen for at udleve sin drøm om at blive mor. Peter er overbevist om, at alle mødre før eller siden svigter, men Wendy påstår, at det ville hun aldrig gøre. Og Wendy tager med til Peters Neverland – et parallelsamfund, der udgør de voksnes tabte paradis, men også har en vrangside, hvor farlig leg og mørke trives.

Peter Pan og Wendy spilles af Aarhus Teaters karismatiske skuespillere Simon Mathew og Carla Eleonora Feigenberg. I sidste sæson kunne deres dirrende samspil blandt andet opleves i forestillingen Bang. Aarhus Teaters to huskunstnere, instruktør Sigrid Johannesen og scenograf Laura Løwe, trækker i trådene og omskaber med dramatisk opfindsomhed det tidløse eventyr.

Eventyret er gendigtet af Johannes Lilleøre, som debuterede som dramatiker i 2022 med den voldsomme og roste Kannibalen. 

Velkommen til en farlig leg på vrangsiden af Peter Pans tillokkende ønskesamfund, Neverland

Hvornår holdt vi op med at drømme om en anden verden?
Dramatiker Johannes Lilleøre

Holdet bag

Johannes Lilleøre
TEKST AF
Sigrid Johannesen
ISCENESÆTTELSE
Laura Løwe
SCENOGRAFI
Kim Engelbredt
LYDDESIGN
Kim Glud
LYSDESIGN

Medvirkende

Simon Mathew
Carla Eleonora Feigenberg

Aleksander Zintchouk, Atlas Louis Lundbye, Magnus Odin Short, Jeppe Lyngs Hansen 
//
Laurits Eiler Holm, Hjalte Skov Lützhøft, Oscar Adelby Tovgaard, Storm Fournais Langschwager

Aftertalk med Sigrid Johannesen

Efter forestillingen d. 8. maj er det muligt at møde instruktør Sigrid Johannesen, som har stået bag denne sæsons Studio-forestillinger. 

Aftertalken finder sted på Studio i scenografien og er ganske gratis.

Der er begrænset antal pladser og det gælder først til mølle. 

Det er også muligt som gruppe at bestille en privat introduktion eller skuespillerbesøg før forestillingen.
Læs mere om gruppetilbud

Huskunstner-duo på Studio

På STUDIO vender vi verden på vrangen. Her går vi hele vejen, når vi udfordrer grænserne for, hvad scenekunst kan være. STUDIO er det overrumplende rum, hvor du kommer helt tæt på og midt ind i begivenhederne.

Årets tre forestillinger på STUDIO er i hænderne på Aarhus Teaters to nye visionære huskunstnere, instruktør Sigrid Johannesen og scenograf Laura Løwe. Under temaet Twisted Fairy Tales præsenterer de forvrængede eventyr:

”Vi er den fremtidsløse generation – begge født i opsvings-90’ernes tro på den lykkelige slutning, den romantiske kærlighed, demokratiets sejr, økonomisk stabilitet. Men pludselig voksede noget frem, noget, der slog sprækker i virkeligheden, og det eneste, vi nu kan se, er klimakriser, krige, depression, stress, angst, inflation. Verden, som vi kender den, er i opløsning. Vi længes efter lykkelige historier at gemme os i. Hvor kan vi finde det forløsende credo: AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER?”


ØDE LAGT eller Markise von O... - Faster, Pussycat! Kill! Kill!
StiklingenPremiere 12. april
Lady Chatterleys elsker
ScalaPremiere d. 8. maj
En lykkelig slutning
Spiller ikke længere
Sleeping Beauties
Spiller ikke længere