peter pan forever young
Studio

Studio

Dato

24. apr - 29. maj 2024

Pris

kr. 185 
inklusiv gebyr


Peter Pan - Forever Young

Farlig leg på vrangsiden af Peter Pans tillokkende ønskesamfund, Neverland

I eventyret skaber den ensomme og forældreløse Peter Pan et forførende fristed, hvortil han med løfter om evig leg lokker alle de glemte drenge, der længes efter en mor. Figuren har lagt navn til Peter Pan-komplekset, der betegner manden, som på godt og ondt ikke vil være voksen.

I Aarhus Teaters udgave af eventyret om Peter Pan gendigter skuespiller og forfatter Johannes Lilleøre frit efter J.M. Barries ikoniske historie om den uregerlige skovgud. Nu opsøger Peter Pan den yndige Wendy og giver hende chancen for at udleve sin drøm om at blive mor. Peter er overbevist om, at alle mødre før eller siden svigter, men Wendy påstår, at det ville hun aldrig gøre. Og Wendy tager med til Peters Neverland – et parallelsamfund, der udgør de voksnes tabte paradis, men også har en vrangside, hvor farlig leg og mørke trives.

Peter Pan og Wendy spilles af Aarhus Teaters karismatiske skuespillere Simon Mathew og Carla Eleonora Feigenberg. I sidste sæson kunne deres dirrende samspil blandt andet opleves i forestillingen Bang. Aarhus Teaters to huskunstnere, instruktør Sigrid Johannesen og scenograf Laura Løwe, trækker i trådene og omskaber med dramatisk opfindsomhed det tidløse eventyr.

Her får du et æggende og faretruende take på Peter Pan, der ikke er for børn.

Holdet bag

Johannes Lilleøre
TEKST AF
Sigrid Johannesen
ISCENESÆTTELSE
Laura Løwe
SCENOGRAFI
Kim Engelbredt
LYDDESIGN
Kim Glud
LYSDESIGN

Medvirkende

Simon Mathew
Carla Eleonora Feigenberg

Huskunstner-duo på Studio

På STUDIO vender vi verden på vrangen. Her går vi hele vejen, når vi udfordrer grænserne for, hvad scenekunst kan være. STUDIO er det overrumplende rum, hvor du kommer helt tæt på og midt ind i begivenhederne.

Årets tre forestillinger på STUDIO er i hænderne på Aarhus Teaters to nye visionære huskunstnere, instruktør Sigrid Johannesen og scenograf Laura Løwe. Under temaet Twisted Fairy Tales præsenterer de forvrængede eventyr:

”Vi er den fremtidsløse generation – begge født i opsvings-90’ernes tro på den lykkelige slutning, den romantiske kærlighed, demokratiets sejr, økonomisk stabilitet. Men pludselig voksede noget frem, noget, der slog sprækker i virkeligheden, og det eneste, vi nu kan se, er klimakriser, krige, depression, stress, angst, inflation. Verden, som vi kender den, er i opløsning. Vi længes efter lykkelige historier at gemme os i. Hvor kan vi finde det forløsende credo: AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER?”


En lykkelig slutning
StudioFRA 29. sep.
Sleeping Beauties
StudioFRA 5. feb.
Natten - en teaterkoncert
Store SceneFRA 29. sep.
Force Majeure
ScalaFRA 14. nov.