Scala

Scala

Spilledage

9. feb - 19. marts 2022

Pris inkl. gebyr

320 kr.

Varighed

Oplyses lige op til premieren


SANDMANDEN

Kender du fornemmelsen af at noget eller nogen overvåger dig? At du ikke helt kan stole på at din virkelighed er … virkelig? Har Sandmanden kastet sand i dine øjne og forblændet dig?


Den står på vrangforestillinger, gåsehud og myrekryb, når Christian Lollike gendigter E.T.A. Hoffmanns mest berømte fortælling, Sandmanden fra 1817. E.T.A. Hoffmann er med sine gyserhistorier om mørke magter, indre dæmoner og forvitrende galskab kanoniseret som skrækromantikkens Godfather. Og hans mesterlige fortællinger har påvirket litterære sværvægtere som R.L. Stevenson, Edgar Allan Poe og Franz Kafka.

Sandmanden er ham, der kaster sand i øjnene på de børn, der ikke vil sove, til øjnene begynder at bløde og trille ud af hovedet. Og historien om ham, martrer nat og dag den unge hovedperson Nathanael, og fører ham ind i et blændende vanvid fyldt af dybe længsler, forførende spejlbilleder og dragende stemmer.

Forestillingen er en urpremiere skabt i samarbejde med det markante teater Sort/Hvid og det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni. Den prisbelønnede instruktør og dramatiker Jonas Corell Petersen, der blandt andet som husinstruktør på Nationaltheatret i Oslo, har stået bag en række særegne og meget roste forestillinger, sætter i scene. Scenograf David Gehrt, der senest brillerede på Scala med sin sanselige scenografi til Reumert-forestillingen Ordet, kreerer rum og kostumer, mens komponist-duoen Den Sorte Skole skaber forestillingens soundtrack. På scenen får du skuespillere Andrea Øst Birkkjær og Lasse Steen fra Aarhus Teaters ensemble sammen med Frederik Mansø. Seks dansere fra Holstebro Dansekompagni, koreograferet af Marie Brolin-Tani, fuldender setuppet til denne angstfulde og pirrende fortælling om magtforholdet mellem mennesker og teknologi.

Holdet bag

E.T.A. Hoffmann
AF
Christian Lollike
DRAMATISERET AF

Jonas Corell Petersen
ISCENESÆTTELSE
David Gehrt
SCENOGRAFI & KOSTUMEDESIGN

Den Sorte Skole
Musik af
Marie Brolin-Tani
KOREOGRAFI

David Price
koreografisk assistance
Anders Kjems
LYSDESIGN

 

Kim Engelbredt
LYDDESIGN

Medvirkende

Andrea Øst Birkkjær
Andrea Øst Birkkjær
Lasse Steen
Lasse Steen
Frederik Mansø
Frederik Mansø
Fra Holstebro Dansekompagni
Bjørk-Mynte Paulse
Mikkel Alexander Toettrup
Elena Nielsen
Jasmine Gordon
Jon Ipina
Matthew Rawcliffe

Den Sorte Skole

Den Sorte Skole er et DJ-kollektiv, stiftet i København i 2004 af Simon Dokkedal, Martin Højland og Martin Fernando Jakobsen (sidstnævnte har været på orlov siden 2011)

Ved at sample obskure plader, - titler og genrer på tværs af landegrænser og tidsperioder er Den Sorte Skole blevet kendt for at skabe en unik lyd, der tager dig på et trip til en parallelverden. En verden hvor fordums spøgelser taler sammen med fremtidens robotter via himmelske hymner og dunkende rytmer. 

Den Sorte Skoles live optrædener er symfoniske syretrips, hvor samplere, pladespillere, lydeffekter og mixepulte sørger for at højtalersystemerne fyldes til bristepunktet. 

I 2021 var de på turne i Danmark og Europa med en række kirkekoncerter under titlen Refraktor. Deres seneste album udkom i 2018 i samarbejde med Copenhagen Phil. 

Gratis introduktion til forestillingen

Kom til kort, uformel og ganske gratis introduktion til aftenens forestilling.

Alle er velkomne - hvad enten du har billet, allerede har set forestillingen eller blot interesserer dig for hvorfor lige netop denne forestilling spilles.

Dato 1. marts og 8. marts

Tid Kl. 17.15-17.30

Sted Scala Foyer

Scala Foyer

Forestillingen præsenteres i samarbejde med


Andre klassikere fra bog/film/litteratur:
Omstigning til paradis
ScalaFRA 6. maj
Cabaret
Store SceneFRA 5. maj
Romeo & Julie
Store SceneFRA 3. feb.
The Danish Girl

The Danish Girl

ScalaFRA 24. mar.

Vil du vide mere? 

Forestillinger på Aarhus Teater skabes fra bunden og derfor er der hele tiden nyt at fortælle fra husets værksteder, øvelokaler og scener. I teatrets nyhedsbrev får du indblik i forestillingernes tilbliven, du bliver husket på når premieren nærmer sig. Og så er det også vores læsere der får først besked om nye forestillinger, ekstra billetter og særlige arrangementer. 

aarhus teaters facade