Scala

Scala

Spilledage

9. feb - 19. marts 2022

Pris inkl. gebyr

320 kr.


SANDMANDEN

Holstebro Dansekompagni, Sort/Hvid og Aarhus Teater kaster sig sammen over den gotiske romantiks mest gysende og sorte eventyr med musik af Den Sorte Skole

Sandmanden er ham, der kaster sand i øjnene på de børn, der ikke vil sove, til øjnene begynder at bløde og trille ud af hovedet. En figur, der nat og dag martrer den unge Nathanael og fører ham ind i et blændende vanvid.

Der er dømt ægte horror, når Christian Lollike dramatiserer E.T.A. Hoffmanns mest berømte eventyr, Sandmanden fra 1817. E.T.A. Hoffmann er med sine gyserhistorier om mørke magter, indre dæmoner og forvitrende galskab kanoniseret som skrækromantikkens Godfather. Og hans mesterlige eventyr har påvirket litterære sværvægtere som R.L. Stevenson, Edgar Allan Poe og Franz Kafka.

Forestillingen er en urpremiere skabt i samarbejde med det markante teater Sort/Hvid og det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni. Den prisbelønnede instruktør og dramatiker Jonas Corell Petersen, der som blandt andet husinstruktør på Nationaltheatret i Oslo har stået bag en række særegne og meget roste forestillinger, sætter i scene.  

Scenograf David Gehrt, der senest brillerede på Scala med sin sanselige scenografi til Reumert-forestillingen Ordet, kreerer rum og kostumer, mens komponist-duoen Den Sorte Skole skaber forestillingens soundtrack.

På scenen får du blandt andet Aarhus Teaters unge, nye talenter Andrea Øst Birkkjær og Lasse Steen. Seks dansere fra Holstebro Danse­kompagni, koreograferet af Marie Brolin-Tani, fuldender setuppet til denne angstfulde og pirrende fortælling.

Holdet bag

E.T.A. Hoffmann
AF
Christian Lollike
DRAMATISERET AF

Jonas Corell Petersen
ISCENESÆTTELSE
David Gehrt
SCENOGRAFI & KOSTUMEDESIGN

Den Sorte Skole
Musik af
Marie Brolin-Tani
KOREOGRAFI

David Price
koreografisk assistance
Anders Kjems
LYSDESIGN

 

Kim Engelbredt
LYDDESIGN

Medvirkende

Fra Aarhus Teaters ensemble
Andrea Øst Birkkjær
Lasse Steen 

 

Gæstespiller
Frederik Mansø
Fra Holstebro Dansekompagni
Bjørk-Mynte Paulse
Mikkel Alexander Toettrup
Elena Nielsen
Jasmine Gordon
Jon Ipina
Matthew Rawcliffe
Gratis introduktion til forestillingen

Kom til kort, uformel og ganske gratis introduktion til aftenens forestilling.

Alle er velkomne - hvad enten du har billet, allerede har set forestillingen eller blot interesserer dig for hvorfor lige netop denne forestilling spilles.

Dato 1. marts og 8. marts

Tid Kl. 17.15-17.30

Sted Scala Foyer

Scala Foyer

Forestillingen præsenteres i samarbejde med


Flere forestillinger af folkene bag: 
Ordet
ScalaFRA 18. sep.
En fortælling om blindhed
StudioFRA 26. okt.
Romeo & Julie
Store SceneFRA 3. feb.
The Danish Girl

The Danish Girl

ScalaFRA 24. mar.

Vil du vide mere? 

Forestillinger på Aarhus Teater skabes fra bunden og derfor er der hele tiden nyt at fortælle fra husets værksteder, øvelokaler og scener. I teatrets nyhedsbrev får du indblik i forestillingernes tilbliven, du bliver husket på når premieren nærmer sig. Og så er det også vores læsere der får først besked om nye forestillinger, ekstra billetter og særlige arrangementer. 

aarhus teaters facade