spændingsfeltet
Kampmann Salen

Kampmann Salen
Husk dit corona-pas

Dato

10. feb

Pris inkl. gebyr

85 kr. 

tid

17-18.30 inkl. pause


SPÆNDINGSFELTET

Fremtidens forfattere og scenekunstnere om fremtidens litteratur og scenekunst

I samarbejde med Litteraturen på Scenen har vi gennem en række af arrangementer inviteret litteraturen ind på teatret og zoomet ind på litteraturen og scenekunstens spændingsfelt. Vi har vendt og drejet litteraturen og scenekunstens fælles og modstridende udtryk, metode, oplevelse og historie. Ud af det er der kommet et utal af svar og tanker, men selvfølgelig også mange, mange flere spørgsmål. For hvad er det overhovedet, vi som kunstnere, som mennesker og som samfund vil med litteraturen og med scenekunsten?

Efter et år med nedlukningerne har landets kunst- og kulturinstitutioner endelig slået dørene op igen, og vi strømmer begejstrede tilbage – men hvorfor? Gennem fire arrangementer skal vi møde otte af de stærkeste nye stemmer på den litterære og scenekunstneriske scene. Sammen skal vi ikke bare videre diskutere litteraturen og scenekunstens spændingsfelt, men blive klogere på, hvilken rolle, evne og relevans, litteraturen og scenekunsten overhovedet har – for os som kunstnere, mennesker og samfund.

Sammen med fremtidens kunstnere vil vi gennem diskussioner og oplæsninger af deres værker og inspirationskilder, nærme os, hvad deres ambitioner er for fremtidens scenekunst, fremtidens litteratur, fremtidens samfund, og hvordan litteraturen og scenekunsten med hver deres midler og metoder måske kan hjælpe os på vej derhen.

PROGRAM
25. MAJ: Amanda Linnea Ginman og Gry Dalgas 
6. OKTOBER: Marie Bjørn og Luka Holmegaard
24. NOVEMBER (Aflyst) : Sigrid Johannesen og Amalie Smith
10. februar: Alexandra Moltke og Asta Olivia Nordenhof
Vært på alle aftener: Rebekka Boyding

 

Spændingsfeltet gennemføres med støtte fra Statens Kunstfond

Spændingsfeltet
Afholdes 26. januar 
Om Asta Olivia Nordenhof og Alexandra Moltke 

Forfatter Asta Olivia Nordenhof er en af de mest markante litterære stemmer i samfundsdebatten herhjemme. Hun romandebuterede med Et ansigt til Emily (2011), der udkom samme år som hun dimitterede fra Forfatterskolen. Sidenhen har hun udover oversættelser og antologibidrag skrevet de både læste og roste Det nemme og det ensomme (2013) og senest 1. del af det planlagte kapitalismekritiske syvbindsværk Scandinavian Star: Penge på lommen (2020).

Nordenhof har vundet et hav af prestigiøse priser for sin litteratur: Blandt andet modtog hun i 2012 Bodil og Jørgen Munch Christensens debutantpris, i 2013 modtog hun Talentprisen Snedronningen og Montanas Litteraturpris og de senere år fulgte en række priser. Senest har hun i 2020 vundet European Union Prize For Literature og Per Olov Enquist Prisen. Asta Olivia Nordenhof er bosat i København.

Alexandra Moltke Johansen er uddannet dramatiker fra Den Danske Scenekunstskole. Ifølge Moltkes egen hjemmeside skriver hun ”med en naiv tro på at teatret vil give os modet og kraften til at forandre et kedeligt, brutalt og forældet samfund. Derudover gør jeg alt for penge.”

Alexandra Moltke Johansen har bl.a. skrevet Messias i Nat til Husets Teater (2018), der blev nomineret til en Reumert i kategorien Årets Særpris. Siden har hun skrevet librettoen Myte om Mørke til Nordicopera (2019), MAX DIG OP! til Teater Zebu (2021) og korværket Nattens Ende, som i samarbejde med Teater S/H opføres i Glyptotekets festsal i november/december 2021. 

Hun har flere gange modtaget arbejdslegater fra bl.a. Statens Kunstfond og har tidligere vundet Danske Dramatikeres Manuskriptpris for B&U-teater i 2019 samt Danske Dramatikeres Talentpris i 2017.

I 2021 har Alexandra Moltke Johansen udgivet to bøger: Stykker om Magt – komedie, tragedie, heltedigt, der er en samling af tre dramatiske værker, samt det hellige skrift Falder for din Hånd. 

Til januar 2022 udkommer hendes romandebut A N I M A L.

Spændingsfeltet er et samarbejde mellem Aarhus Teater og Litteraturen på Scenen

Støttet af

Statens Kunstfond

Flere events med plads til eftertænksomhed og læring:
Tænkepauser Live
ScalaFRA 6. apr.
Forsamlingshuset
Studio 2122
Studio