Scala

Scala

Spilledato

14. juni - 4. okt - 13. dec - 8. marts - 6. juni (2023)

 

Varighed

2 timer inkl. pause

Pris

165,-  inkl. bog


Tænkepauser LIVE 

Videnskab, teater og talkshow

Vær med, når videnskaben indtager teatret i et anderledes talkshow. Mød førende forskere, bliv klogere på deres nyeste bøger, og lad dig underholde, når bøgerne forvandles til monologer på scenen.

Tænkepauser Live bliver til i et unikt samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Nørrebro Teater. Hver måned udgiver forlaget en ny bog i den populære serie ”Tænkepauser”. Heri formidler topforskere fra Aarhus Universitet deres viden om alt fra tro, håb og kærlighed til kød og karma. Tænkepauser Live går tæt på månedens aktuelle bog.

Journalist og komiker Sebastian Dorset er vært og præsenterer publikum for en skuespiller, der opfører en videnskabsmonolog baseret på bogen. Efter monologen møder forskeren bag bogen værten i et interview, og publikum har mulighed for at stille spørgsmål.

Kommende events:

Tirsdag 14. juni 2022 kl. 18.00
Månedens Bog: JYSK
af Inger Schoonderbeek Hansen, lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur – Peter Skautrup Centret for Jysk Dialektforskning. 
Dramatiker og skuespiller: Mette K. Madsen / Instruktør: Nicolei Faber

Tirsdag 4. okt 2022 kl. 17.00
Månedens Bog: TBA

Tirsdag 13. dec 2022 kl. 17.00
Månedens Bog: TBA

Onsdag d. 8. marts 2023 kl. 19.30
Månedens Bog: TBA

Tirsdag 6. juni 2023 kl. 17.00
Månedens Bog: TBA

tænkepauser live
tænkepauser live
Næste gang: 
Jysk

Alle danskere kan høre, at Søren Vester fra DR’s tv-program Søren Vesters Have kommer fra Jylland. Ja, nogle seere vil måske have svært ved at forstå ham. Søren bor tæt ved æ fyw’r, og han taler sit jyske på landsdækkende tv, sådan helt naturligt. Uden undertekster.

De store sproglige kontraster mellem egnene i Danmark er ellers ved at forsvinde, og de næste generationer taler et dansk, der lyder mere og mere leverpostejsfarvet. De unge vil hellere tale rigsdansk – en variant af dansk, som ikke afslører, hvor de kommer fra.
Men alligevel finder jysk vej ind i reklamer for Suzuki, i biograffilmen Onkel og i DR’s primetime. For slet ikke at tale om juni måneds Tænkepause nummer 100 af skabsjyden Inger Schoonderbeek Hansen, som faktisk ved noget om jysk, det sprog, jyderne taler, og som de har gjort i tusind år. Den handler kort og godt om jysk. Om hun duer til noget, det ve’ a æ’t, men Jysk er nu noget særligt, for den markerer ti år med ti Tænkepauser om året. Ka do håw· e.

Iscenesættelsen står instruktør Nicolei Faber for. Dramatisering og på scenen er skuespiller Mette K. Madsen 

“Jysk er det sprog, jeg hørte, når min familie og jeg holdt sommerferie oppe i Salling, Midtvestjylland. Min mor er hollænderbarn, og hun lærte det dansk, hendes plejefamilie taler, jysk. Jysk kan lyde ret så forskelligt, afhængigt af hvor i Jylland du befinder dig. Jysk har også en lang forhistorie, der fortæller en masse om, hvem jyderne er, og hvilken rolle deres dialekt spiller både før og nu."

Inger Schoonderbeek Hansen

Konceptet bag

Udvalgte Tænkepauser Live vil i den kommende sæson også kunne opleves på Aarhus Teater. Med i billetprisen følger et eksemplar af den ”Tænkepause”-bog, som arrangementet omhandler.

Baren i vil Scala Foyer er åben og drikkevarer må godt tages med ind og nydes i salen, såfremt det er i glas af plastik. 

Præsenteres i samarbejde med:

Nørrebro Teater

Aarhus Universitetsforlag


Flere events med plads til eftertanke og læring: 
Himmelvendt
Sæson 21/22
Podwalk
Erasmus Montanus
Store SceneFRA 24. aug.

Vil du vide mere? 

Forestillinger på Aarhus Teater skabes fra bunden og derfor er der hele tiden nyt at fortælle fra husets værksteder, øvelokaler og scener. I teatrets nyhedsbrev får du indblik i forestillingernes tilbliven, du bliver husket på når premieren nærmer sig. Og så er det også vores læsere der får først besked om nye forestillinger, ekstra billetter og særlige arrangementer. 

aarhus teaters facade