Scala

Scala

Spilledage

24. - 26. marts 2022

Pris inkl. gebyr

320 kr.

Varighed

ca. 2 timer inkl. pause


Gæstespil fra Holstebro Dansekompagni og Vejle Musikteater

 

The Danish Girl


Fængende og aktuel danseforestilling om en stærk og tragisk kvindeskæbne

Den danske kunstmaler Einar Wegener følte sig som en kvinde fanget i en mands krop og fik i 1931 som den første transkønnede i verden foretaget en kønsbekræftende operation på en klinik i Dresden. Først da hun fik lov til at leve som kvinde, blev hun sit sande jeg: Lili Elbe. I dag er Lili Elbe et ikon for transkønnede over hele kloden.

Den rørende og tragiske historie om Lili Elbe, der kæmpede med både sine indre længsler og sin samtids modstand, blev til romanen The Danish Girl af den amerikanske forfatter David Ebershoff og i 2015 til den Oscar-vindende Hollywood-film af samme navn.

Nu præsenterer det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni i samarbejde med Vejle Musikteater som de første i verden en danseforestilling om “the Danish girl”. Hovedrollen som Lili Elbe danses af den exceptionelt dygtige danser Bjørk-Mynte Paulse, der selv er transkvinde og med sine erfaringer tilføjer rollen en indlevende og betydningsfuld dimension og dybde.

En af Nordeuropas bedste og mest prisvindende koreografer, Tim Rushton, iscenesætter og koreograferer et imponerende hold af internationale dansere fra Holstebro Dansekompagni.

Med The Danish Girl får du en poetisk og fængende danseforestilling om et menneske, der risikerede livet for at blive sig selv.

Holdet bag

David Ebershoff
FRIT BASERET PÅ ROMANEN AF
Tim Rushton
KOREOGRAFI & ISCENESÆTTELSE

Holstebro Dansekompagni
KOREOGRAFI
Christian Tronhjem
MUSIK & LYDDESIGN
Sarah Fredelund
SCENOGRAFI & LYSDESIGN

Medvirkende

Bjørk-Mynte Paulse, Mikkel Alexander Toettrup, Elena Nielsen, Jasmine Gordon, Jon Ipina, Jaume Luque Parellada
The Danish Girl
Video

Danser Bjørk-Mynte Paulse om arbejdet med forestillingen og rollen som Lili Elbe


Flere forestillinger med fokus på køn:
The Supreme Gentleman
StudioFRA 5. feb.
Cabaret
Store SceneFRA 5. maj
Omstigning til paradis
ScalaFRA 6. maj
Man vokser op
Spiller ikke længere

Vil du vide mere? 

Forestillinger på Aarhus Teater skabes fra bunden og derfor er der hele tiden nyt at fortælle fra husets værksteder, øvelokaler og scener. I teatrets nyhedsbrev får du indblik i forestillingernes tilbliven, du bliver husket på når premieren nærmer sig. Og så er det også vores læsere der får først besked om nye forestillinger, ekstra billetter og særlige arrangementer. 

aarhus teaters facade