The Sound of Music Aarhus Teater
Store Scene

Store Scene
2025

Dato

1. maj - 7. juni 2025 

Priser

250 – 525 kr.
Unge u. 25 år: 95 – 175 kr.

Bemærk

Forestillingen spiller først i 2025 og opføres på dansk


The Sound of Music

Romantisk musicalklassiker med store sange fra Alpernes top,
som stadig fænger på tværs af generationer

Rodgers' og Hammersteins The Sound of Music har gennem mere end seks årtier formået at ramme musikelskende sjæle i helt enestående grad. Musicalen, der først hittede på Broadway, blev i 1965 udødeliggjort som femdobbelt Oscar-vindende film med Julie Andrews i hovedrollen som Maria. Stærkt medvirkende til succesen er et fornemt opbud af smukt skårne sange som "The Hills Are Alive", "Edelweiss", "Do-Re-Mi" og "My Favorite Things". Nu bringer vi for første gang nogensinde denne ikoniske musical til live på Aarhus Teater.

Det er historien om nonneaspiranten Maria, der forlader klostret for at blive barnepige for syv børn i huset hos den militære enkemand Kaptajn von Trapp. Han har opdraget sine børn med streng disciplin, men Maria tilbyder dem en mere legesyg og umiddelbar tilgang til verden. Men Maria er også en ung kvinde, der kæmper for det, hun tror på, og står op imod uretfærdigheden i et højspændt Europa.

Historien foregår i 1938, da uretten er klædt i skrårem og brune skjorter, og Maria flygter sammen med børnene og von Trapp fra nazisternes magtovertagelse i Østrig til det neutrale Schweiz.

Oplev Aarhus Teaters forrygende Amanda Friis Jürgensen som Maria og Jacob Madsen Kvols som Kaptajn von Trapp - begge kan opleves til maj 2024 i musicalen CHICAGO på Aarhus Teater.

The Sound of Music sættes i scene af den ombejlede svenske instruktør Viktor Tjerneld. Ligeledes svenske Melker Sörensen står for koreografien, som han også gjorde det med stor succes på EVITA. Franciska Zahle står for scenografien, mens Karin Gille vil stå for kostumedesignet. Begge har tidligere skabt en række flotte designs på Aarhus Teater. Kapelmester Henrik Svenning, der fik Charlie & Chokoladefabrikken til at swinge, har den musikalske taktstok.

Glæd jer til denne bjergtagende og evigt medrivende musical.

THE SOUND OF MUSIC is presented by arrangement with Concord Theatricals Ltd. on behalf of The Rodgers & Hammerstein Organization. www.concordtheatricals.co.uk

Holdet bag

Musik: Richard Rodgers    Sangtekster: Oscar Hammerstein II 
Manuskript: Howard Lindsay, Russel Crouse

Efter idé foreslået af "The Trapp Family Singers" ved Maria Augusta Trapp

Viktor Tjerneld
Iscenesættelse
Franciska Zahle
Scenografi
Karin Gille
Kostumedesign
Melker Sörensen
Koreografi
Henrik Svenning
Kapelmester
Anders Kjems
Lysdesign
Lars Gaarde
Lyddesign

medvirkende

Amanda Friis Jürgensen, Jacob Madsen Kvols, Clara Sophia Phillipson, Maria Skuladottir, Marie Marschner, Anders Baggesen, Oskar Salvatore, Frank Thiel, Kjartan Hansen, Jacque Lauritsen, Emilie Groth, Christina Marie Skodborg, Laura Kjær Jensen, Sandra Elsfort m.fl.
10% RABAT PÅ BILLETTEN?

Det er muligt at købe vores sæsonkort som fra den kommende sæson vil hedde "Sæsonrabat 24/25". Hele repertoiret offentliggøres 18. april, hvorefter det også vil være muligt at gøre brug af vores abonnementsordning "Sæsonkunde 24/25". Læs mere om vores rabatordninger her

audition til børn på The sound of music

Børn søges til von Trapp familien!

Vi søger sangstærke børn og unge i alderen 7 – 14 år til rollerne som von Trapp børnene:

- To drenge i alderen 10 – 12 år
- To drenge i alderen 12 – 14 år
- To piger på ca. 7 år – skal spille en 5-årig
- To piger på omkring 9 år – skal spille en 7-årig
- Fire piger på omkring 12 - 14 år – skal spille hhv. en 10-årig og en 13-årig

Det er en klar fordel, hvis du har erfaring med skuespil og rytmisk bevægelse eller med at stå på en scene, men det er ikke et krav.

Læs mere om prøve-krav på aarhusteater.dk/audition

Deadline for ansøgning: 30. april 2024


Chicago
Store ScenePremiere 2. maj
Lady Chatterleys elsker
ScalaPremiere d. 8. maj
Tro, håb & kærlighed
Store SceneSæson 24/25