Til de lyse morgener
Ude i byen

En partybus 

dato

25. maj - 17 juni 2023

Mere info følger

Modtag vores nyhedsbrev og hold dig opdateret


Til de lyse morgener

Vi rykker ud af teatret og ind i en partybus fyldt med nattens og
festens dryppende længsler

Lad os sammen hylde de fester, der ikke stopper, før solen står op. Hvor vi sammen skråler og danser os svedige og bevæger os dybt ind i ekstasen, mens vi tænker: ”Hell no, jeg tager aldrig hjem, jeg vil danse for evigt!”

Til de lyse morgener dykker ned i menneskets behov for eskapisme, fællesskab og fest. Begæret efter at være sammen i et nu, hvor tiden er opløst, og hvor vi bobler af liv og glæde. Trangen til at slippe tøjlerne og mærke nærvær og intimitet, alt imens verdenshjulet for en aften står stille.

Til de lyse morgener giver os lov til at mærke alt det, vi længtes efter, da corona havde lukket verden ned, og du kan nu se frem til et vildt og utopisk festscenarie i en postpandemisk virkelighed.

Til de lyse morgener er en del af UDFLUGTEN, hvor Aarhus Teater skifter scene og tager dig med ind i dramatik, som udspiller sig uden for teatrets vægge. Ud i byens rum, så du får mulighed for at betragte verden fra et nyt sted.

Under den hårdeste corona-nedlukning bad vi publikum om at fortælle os, hvad de savnede allermest:

"Jeg glæder mig til igen at kunne mødes med veninderne og drikke drinks. De der aftener, hvor vi griner højlydt, lytter intenst, mixer drinks i stride strømme, danser grimt til gamle 80'er hits, ryger smøger, når vi bliver fulde, krammer hinanden, giver store smækkys på kinderne mellem drinks, hviler hovedet på hinandens skuldre. Den der følelse af, at verden står stille bare en aftens tid, vi er i vores helt egen glædesfyldte boble, der er smæk på, men også rum til eftertænksomhed og store tanker. Kors mand, hvor jeg glæder mig!!!"  

- anonym besvarelse i februar ´21

Og vi er gået på jagt i popkulturen og kunsthistorien efter de situationer, der igennem tiderne har lært os, hvordan vi skal feste, begære og være med hinanden. Disse erfaringer, egne minder og borgeres input danner basen for at skabe et utopisk festscenarie i en postpandemisk virkelighed. 

Huskunstner og scenograf Nathalie Mellbye og instruktør Amanda Linnea Ginman fortsætter her det tværkunstneriske samarbejde, de udfoldede i Når vi døde vågner. I samarbejde med lyddesigner Asger Kudahl, som stod bag lyduniverset til En fortælling om blindhed, blev festens dramaturgi undersøgt i en procesperiode i vinteren ´22 

Vi er optaget af den tilstand der består af lige dele utopisk lykke og dystopisk angst, som vi alle sammen kender når man stavrer hjem en sommermorgen, med begyndende tømmermænd, men stadig opfyldt af lykke og spænding efter en vild aften
Instruktør Amanda Linnea Ginman

Holdet bag 

Amanda Linnea Ginman
Instruktør
Nathalie Mellbye
SCENOGRAFI
Marie Bjørn
Med tekster af
Sofia Nolsøe
MEDVIRKENDE

Podwalk
Museum for fremtiden
Ude i byenFRA 31. aug.
Frankly my dear I don´t give a damn
StudioFRA 8. sep.
Dracula
Store SceneFRA 8. feb.