Traum på Aarhus Teater
Studio

Studio 

Dato

11. maj - 8. juni 2023

Pris

150 kr 

Alder

Anbefales fra 16 år


Traum

Hemmeligt begær fører et par ind i saftspændte, seksuelle eskapader

Ægteparret Frida og Albert oplever, at deres forhold er sandet til i seksuelle rutiner og er ved at dø ud. Efter et ophidsende maskebal, hvor de begge råflirter til anden side, betror Frida sin mand, at hun længes efter en affære. Som publikum bliver du sammen med parret sendt på en odyssé ind i et natligt orgie af erotiske excesser. Eskapaderne fører til ydergrænserne af natten og byen, seksualiteten og bevidstheden. Til et punkt, hvor maskerne falder, og begæret fortyndes af døden.

Arthur Schnitzlers Traumnovelle, på dansk Drømmenovelle, er fra 1926 og sat i det moderne og dekadente Wien. Historien dannede forlæg for Stanley Kubricks film Eyes Wide Shut (1999) med Tom Cruise og Nicole Kidman i hovedrollerne. Huskunstner Nathalie Mellbye står for både scenografi og iscenesættelse, mens den prisbelønnede forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen dramatiserer denne moderne version af kødets og lysternes rituelle bal på kanten af afgrunden. Musikkollektivet SOLEN ER SEXET, der blandt andet består af Bjørn Rasmussen og Lise Westzynthius, står for det hedt dampende musikalske univers. Musikkollektivet, der pladedebuterer i 2022, har et ønske om at gøre op med stereotype kønsnormer og bevæge sig imod en natur-erotisk kollektivisme.

Du kan glæde dig til en dunkende rejse ind i syndens saftige tempel. Ledsaget af tre skuespillere fra Aarhus Teater i sanseligt og svedigt samspil med dansere fra det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni.

Holdet bag

Bjørn Rasmussen
AF
Drømmenovelle af Arthur Schnitzler
FRIT EFTER
Nathalie Mellbye
ISCENESÆTTELSE, SCENOGRAFI OG KOSTUMEDESIGN
Marie Brolin-Tani / David Cornelius Price
KOREOGRAFI
SOLEN ER SEXET
Musik
O/RIOH, Kim Kim, peachlyfe, Lise Westzynthius
Nykompositioner
Kim Glud
LYSDESIGN
Aki Bech
Lyddesign
Astrid Lindgreen Hjermind
ASSISTERENDE SCENOGRAF

Medvirkende

Nanna Bøttcher, Kjartan Hansen, Carla Eleonora Feigenberg 

&

Bjørk-Mynte Paulse, Luke Hodkinson, Jon Ipina og Haizea Andueza
Dansere fra Holstebro Dansekompagni
Nanna Bøttcher
Nanna Bøttcher
Kjartan Hansen
Kjartan Hansen
Carla Eleonora Feigenberg
Carla Eleonora Feigenberg

SOLEN ER SEXET

Musikkollektivet SOLEN ER SEXET er centreret omkring samarbejdet mellem musiker og sangskriver Lise Westzynthius og forfatter og dramatiker Bjørn Rasmussen. Deres debutalbum udkom i juni 2022 og rummer et fyrværkeri af over 30 medvirkende artisters farver og følsomhed.

SOLEN ER SEXET gør op med prædefinerede kønskasser og hylder samhørighed. Debutalbummet har 10 forskellige producere – én til hver sang – med en lille overvægt af kvinder og nonbinære. Det får vi også at mærke i forestillingen TRAUM, hvor de to hovedkræfter Westzynthius og Rasmussen har orkestreret et økofeministisk sammensurium af kollektivister og også selv komponeret nyt materiale.

SOLEN ER SEXET er et forsøg på at udvide bandinstitutionen og hylde diversitet og fællesskab. Alle medvirkende arbejder autonomt og med gigantisk dedikation og kærlighed. SOLEN ER SEXET besynger fællesskabet, begæret og naturen i et lyst og hverdagsligt, men twistet nudansk.

Solen er sexet musikkollektiv
Scala Foyer
Gratis introduktion til forestillingen

På udvalgte datoer tilbyder vi en 15 min introduktion ved teatrets dramaturg til dagens forestilling. 

Introduktionen finder sted i Scala Foyer. Der er begrænset antal pladser og det gælder først til mølle. 

Det er også muligt som gruppe at bestille en gratis introduktion eller skuespillerbesøg.
Læs mere om gruppetilbud

Dato for introduktion til Traum

Onsdag d. 31. maj kl. 16.30-16.45


Girls & Boys
Turné
Stuepigerne
StudioFRA 31. jan.
A Clockwork Orange
ScalaFRA 30. jan.
Jane Eyre
ScalaFRA 25. apr.