Aarhus Teater Podwalk

Oplev scenekunst udenfor scenerummet, når Aarhus Teater skaber digital scenekunst. Selve app'en er gratis at hente ned på sin mobil. I den kan du vælge at købe adgang til den tur du ønsker at gå. 

App´en Aarhus Teater Podwalk er gratis at hente. I selve app´en køber du adgang til turene. De koster ca. 79 kr.  pr. download. Når først turen er købt og betalt er den tilgængelig i ubegrænset tid og til ubegrænset antal aflytninger på den mobil, den er hentet ned på.


Hukommelse på telefonen

Når du har købt turen, bliver den downloades på din mobil. Turen fylder ca. 1 Mb, men det er dog stadig er en god idé at tjekke, om du har den nødvendige kapacitet for at få det fulde udbytte af turen. Har du ikke det vil lyden ofte stoppe efter få minutter ved hvert stop. 

Batteriforbrug

Da podwalken har brug for at se din lokation under hele turen og dertil skal afspille lydfilen, kan det særligt på ældre telefoner tære på batteriet. Vær derfor obs på at have fuldt opladet telefon og/eller medbring en powerbank til turen. 

App’en fungerer sådan, at der er forskellige lokationer, som du skal forbi i nummeret rækkefølge, ved hver lokation starter der en ny lyd.

App’en har derfor brug for tilladelse til ALTID at kende din telefonens placering.

På Android kan det være nødvendigt at gå ind i telefonens indstillinger og slå tilladelse til afspilning på låst skærm til. 

Ruterne er 7 km lang. Undervejs er der kortere stop, men ingen egentlige pauser. Varigheden er derfor også afhængig af hvor godt til bens man er. 

Husk at have de gode gåsko på og være klædt på efter vejrforholdene. Tjek også gerne kortet i turen inden. Kortet er ikonet i midten nederst på din skærm. 

Når du har købt adgang kan du altid kigge på kortet over ruten, som du kan finde i bunden af skærmen.

Bemærk at selve markeringen på kortet er vejledende, så brug også gerne fotos til at guide dig til den bedste placering.

Når du har hentet den gratis app Aarhus Teater Podwalk vil du i app´en finde en oversigt over de aktuelle podwalks vi tilbyder. 

Du køber adgang til den tur du ønsker at benytte i app´en og kan herefter trykke på download turen. Når du så er klar til at gå ruten og har fundet frem til startstedet er det blot at trykke start på turen. 

Du kan stoppe og genoptage turen, såfremt det er nødvendigt at holde en pause. 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til info@aarhusteater.dk 

Aktuelle podwalks 


10000 skridt podwalk fra aarhus teater

10.000 skridt

Se din by med andres øjne

Podwalken giver med syv nyskrevne tekster, indlevende oplæst af en række skuespillere, indblik i, hvordan der kan se ud inde bag facaden hos de fremmede mennesker, vi krydser på vores vej. 10.000 SKRIDT sætter i stigende grad vores empati under pres og tester, hvornår vi står af. 

Vandringen iscenesættes af Sigrid Johannessen, der fortæller om baggrunden for at lave en podwalk om empati:

”I dag er de fleste mennesker enige om, at vi bør være empatiske - empati er jo nærmest blevet synonym med at være et godt og ordentligt menneske. Samtidig lever vi i en tid hvor socialmedie-ekkokamre vokser, de traditionelle medier ikke længere er gatekeepere for information og fælles verdensbilleder - og den fælles offentlige samtale er sprængt til atomer. Med den her podwalk forsøger vi at udfordre vores ekkokamre og undersøge empatibegrebet som sådan"

Podwalken anbefales fra 16 år og opefter

Sigrid Johannesen & Tine Voss Ilum
KONCEPT
Sigrid Johannesen
INSTRUKTION
Kim Engelbredt
Lyddesign
Hannah Tarp Dahl
PRODUKTIONSASSISTENT
Sigrid Johannesen, Johannes Lilleøre, Madame Nielsen, Christina Hagen, Sonja Ferdinand, Sofie Jama, Charlotte Strandgaard, Jacob Skyggebjerg
TEKSTER AF
Marie Marschner, Emil Prenter, Haesam Jakir, Anders Brink, Sofia Nolsøe, Lasse Steen, Mette Klakstein, Bodil Lassen, Bjørn Madsen Kvols m.fl.
MEDVIRKENDE STEMMER

Forfattere og medvirkende stemmer

Rådhusparken
Bearbejdet af Sigrid Johannesen på baggrund af tekst af Charlotte Strandgaard
Indtalt af Bodil Lassen

Gågaden
Tekst af Sonja Ferdinand
Indtalt af Mette Klakstein

Latinerkvarteret
Tekst af Sofie Jama
Indtalt af Haesam Jakir

Ved lystbådehavnen
Tekst af Madame Nielsen
Indtalt af Anders Brink

Kirkegården
Tekst af Christina Hagen (med inspiration fra Stine Sara Tourette)
Indtalt af Sofia Nolsøe

Trøjborgvej
Tekst af Jacob Skyggebjerg
Indtalt af Lasse Steen med stemmer af Kinan Moustafa, Mohammad Al-Mir og Ahmad Hamad

Universitetsparken
Tekst af Johannes Lilleøre
Indtalt af Emil Prenter og Bjørn Madsen Kvols

Fortæller-tekster
Skrevet af Sigrid Johannesen
Indtalt af Marie Marschner

Kort over ruten til 10000 skridt

Podwalken jeg er her

Tidligere podwalks

 

  • Jeg er her!
    Inspireret af byens Poverty Walks kom du på en guidet tur gennem Aarhus’ gader, omsluttet i lyd og fortællinger. På vejen mødte man fem hjemløses stemmer og deres fortællinger om livet på gaden – barske, ubegribelige, men også håbefulde livsfortællinger.
    Petrea Søe og Tine Voss Ilum stod for koncept og bearbejdelse af de hjemløses egne fortællinger, som selv lagde stemme til. Lyduniverset var skabt af Marie Koldkjær Højlund og Steffen Lundtoft.