Alene i teatret? 

Hvem skal jeg tage med?

Din teatertur behøves ikke afhænge af venner og families kalendere. Hvis man giver blot slipper den kulturelle forventning om at teater er en social begivenhed, kan man sagtens nyde en teateroplevelse i eget selskab.

Når lyset dæmper sig i salen indgår vi alle i det samme fællesskab, uanset om vi ankom som en del af en større gruppe eller alene. Sammen skaber vi oplevelsen i salen. Enkelte vil endda opleve at forestillingen fremstår mere intenst, når man ikke skal tage hensyn til sin ledsagers oplevelse.

Andre fordele ved at gå alene i teatret:

Få andres input

Når vi går i teatret med venner og familie, vil vi ofte have den samme oplevelse af et stykke. Er man alene kan man (diskret) sniglytte til fremmedes observationer i pausen, falde i snak med andre teatergæster i baren eller have tid til at fordybe sig i programtekster og baggrundsmateriale. Måske får du et helt andet perspektiv på forestillingen, end hvis pausen var benyttet på den sociale relation.

Nyd omgivelserne

Aarhus Teater er en imponerende bygning både inde og ude. Er du på Store Scene vil du før lyset dæmpes kunne fortabe dig i mylderet af havdyr, skovnymfer og fugle på vægge og loft. Nyd udsigten fra Buegangen, hvor du måske får pausen timet med en solnedgang over Aarhus Domkirke eller se sneen falde over Bispetorv.

Kom en hverdag

For mange er teaterturen et oplagt sted at markere en date, en bryllupsdag eller fødselsdag. Dette gælder særligt til forestillinger fredage og lørdage. Det kan derfor føles mindre grænseoverskridende at komme alene i teatret på en hverdag. På Aarhus Teater spiller vi ofte 6 dage om ugen, med kun søndag som hviledag.

Du kan også følges med os 

Har du ikke mod på at gå i teatret alene i teatret og mangler du den du synes at kunne følges med så er du velkommen hos Rampelyset.

Rampelyset er en forening for folk, der ellers ville gå alene i teatret, fordi de er enlige, fordi ægtefællen ikke vil med eller måske af helt andre grunde. I Rampelyset mødes ligesindede til en fælles oplevelse med socialt samvær før, under og efter forestillingen.

Fra sæsonprogrammet vælger Rampelyset et antal forestillinger på Aarhus Teater, hvoraf du skal vælge mindst tre. I forbindelse med hver forestilling er der introduktion til forestillingen, samt socialt samvær. Som medlem af Rampelyset får du også rabat på teatrets øvrige forestillinger.

Er Rampelyset noget for dig, så kontakt os på info@aarhusteater.dk