Kulissen

En podcast om aarhus teater

I KULISSEN  kommer lytteren gennem 8 afsnit med rundt i afdelingerne på Danmarks største landsdelsscene.
Hvert afsnit har et tema, der går i spænd med en aktuel forestilling. Podcasten sætter teaterfagligheden højt, og derfor kan man i KULISSEN høre medarbejdere på et teater nørde løs på deres specifikke fagområde. 

Hvilke håndværk skal der til for at skabe en teaterforestilling? Og hvem er de mennesker der får teatermagien til at ske?

Bag podcasten står journalist Mathias Wissing, der tidligere har arbejdet som producer, tilrettelægger og reporter DR P3. Lyddesignet stammer fra Marie Koldkjær Højlund og Klaus Q Hedegaards musik til forestillingen Dancer in the Dark.

Lyt til podcasten, der hvor du plejer at høre podcasts, bl.a.: 

ItunesSpotifySoundcloudCastbox

Podcasten er lavet i samarbejde med FO Aarhus og Aarhus Stiftstidende

Om lyd

I første afsnit af Kulissen taler vi med mfor at høre om der overhovedet findes dårlig lyd. Hvad er en god lyd og hvornår er lyd noget vi vælger? Og hvordan opdager man lyd som en levevej?

Med lyddesigner Kim Engelbredt og lydkunstner Morten Riis 

Om kostumer

Kostumer er for øjet hvad lyd er for øret, når du går i teatret: de skal på en gang udfordre og spille sammen med forestillingen. Kostumer er publikums introduktion til en karakter, for hvis klæder skaber folk er det også en vigtig ledetråd til at regne stykkets figurer ud.

Vi skal denne gang høre, hvordan et kostume bliver forvandlet fra tegning og frem til premiereaften. Vi skal høre hvad der sker med en skuespiller, første gang han trækker i sit kostume, og så finder vi ud af, hvor mange meter paillet-stof, der går på et orakel i en eventyrfortælling.

Med skrædder og kostumier Lone Frikke og kostumedesigner Astrid Lynge Ottosen.