Aarhus Teater & Aarhus 2017 præsenterer

Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad i 2017 og tildelte Aarhus Teater betydelig støtte, hvilket muliggjorde at trække Robert Wilson til Aarhus med forestillingen EDDA, som blot et af Aarhus Teaters fem bidrag til kulturhovedstadsåret – fem forestillinger, som alle har modtaget støtte fra Aarhus 2017.

"Tanken med vores bidrag til Kulturhovedstadåret har været at skabe en vifte af forskellige forestillinger, der tager temaet Rethink for pålydende. Med Erasmus Montanus gentænker vi vores kulturarv med en dansk klassiker, som var det første stykke, der blev spillet på Aarhus Teater. Med Kristján Ingimarssons Morph gentænker vi ’the human behaviour’ en fysisk og visuel form som vil kunne ses af internationale gæster, da den ikke er tekstbaseret. Med forestillingen Premiere tager vi publikum med på en vandring i teatrets mange gange og oplever teatret fra vrangen. Og med Fragt tager vi publikum på en ’glokal’ oplevelse på havnen, der på én gang forener det lokale med det internationale gennem havnens historik og de involverede kunstnere. Og endelig med EDDA præsenterer vi international scenekunst i verdensklasse."

Trine Holm Thomsen
Teaterdirektør Aarhus Teater

EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017 & AARHUS TEATER I SAMARBEJDE MED DET NORSKE TEATRET PRÆSENTERER EDDA

- EN NY FORESTILLING AF ROBERT WILSON

Danmarkspremiere Aarhus Teater Store Scene 14. oktober 2017

Edda 498X247

 

Det lykkedes Aarhus Teater at få den verdenskendte amerikanske instruktør Robert Wilson til byen i Kulturhovedstad 2017. Han har arbejdet med så prominente kunstnere som Lady Gaga, Tom Waits og Lou Reed. Wilson kom til Aarhus og satte sin karakteristiske signatur på en helt ny visuel og musikalsk forestilling – EDDA – baseret på den nordiske mytologi. EDDA var en samproduktion med Det Norske Teatret i Oslo og blev muliggjort med støtte fra Aarhus 2017.

EDDA havde Danmarkspremiere på Aarhus Teaters Store Scene 14. oktober 2017 og var det ene af Aarhus Teaters fem forskellige bidrag til Aarhus 2017.

Forestillingen blev til i et samarbejde med Det Norske Teatret og Aarhus 2017.

Danmarkspremiere Aarhus Teater Store Scene 14. oktober 2017

Læs mere om forestillingen her

DNT_Logo _sort

 

 

Erasmus Montanus

ERASMUS MONTANUS
- Holbergs klassiker gentænkt af Christian Lollike.

Der blev plads til både oplysningstidens og nutidens æstetik, retorik og figurer, da armen blev vredet om på dansk kulturarv og livssyn. Og så blev ERASMUS MONTANUS også bragt hjem. Stykket var nemlig åbningsforestillingen ved Aarhus Teaters indvielse i år 1900.

Forestillingen blev til i et samarbejde med Sort/Hvid og Aarhus 2017 og vandt 3 Reumert-priser: Bedste scenedesign, bedste mandlige hovedrolle og bedste forestilling. 

ERASMUS MONTANUS havde premiere på Aarhus Teaters Store Scene 10. februar 2017 

Læs mere om forestillingen

SHlogo (Black)

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen sagde ved lanceringen af forestillingen: 
Jeg er rigtig glad for, at Aarhus 2017 har givet os mulighed for at bidrage til fejringen af Aarhus som europæisk kulturhovedstad.
Vores første 2017-bidrag vil være en gentænkning af et af dansk kulturs største ikoner Ludvig Holberg - og netop hans Erasmus Montanus har en helt særlig plads i Aarhus Teaters historie, da det var den forestilling, der indviede vores snart 117 årige hus.
At det er Christian Lollike, der skal instruere forestillingen, er kun naturligt, da han vel kan betegnes som 'Mr. Rethink par excellence'  - helt i tråd med kulturbyårets ånd.

Morph (1)

MORPH
– Rethink Human Behaviour

Den islandske performer Kristján Ingimarsson (manden bag den Reumert-vindende, fysiske forestilling BLAM) udfordrede sammen med fem skuespillere vores perspektiv på den normale tilværelse med en fart-over-feltet og alt-er-muligt-attitude på Scala scenen.

MORPH havde premiere på Aarhus Teaters Scala Scene 11. april 2017 

Læs mere om forestillingen

 KIC Logo

Premiere

PREMIERE
– en forestilling om en forestilling

PREMIERE var en pseudo-dokumentarisk forestilling, hvor man som publikum var fluen på væggen i en eksperimenterende og helt særlig teateroplevelse. Her startede den rigtige forestilling bag kulisserne, i sminkerummet og på Aarhus Teaters mange gange, og fortsatte, når klapsalverne døde ud i salens mørke. Forestillingen blev til i et samarbejde med Aarhus 2017.

PREMIERE havde premiere på Aarhus Teater 24. maj 2017

Læs mere om forestillingen

 

Fragt

FRAGT
– en rundrejse i havnens skjulte fortællinger.

Urpremiere Aarhus Havn, 17. august 2017

FRAGT var en unik teateroplevelse, der blandede industri med koreografi, hverdag med poesi og film med teater. Forestillingen blev til i samarbejde mellem Udflugten ved Aarhus Teater, Aarhus 2017, Aarhus Havn, Aarhus Filmværksted og blev støttet af Bikubenfonden.

Læs mere om forestillingen her

UDFLUGTEN_AT_LOGO_kvadrat            Logo Støttet Af BF

Aarhus Teater i 2017