Betragt verden fra et nyt sted

AARHUS TEATER RYKKER UD AF HUSET OG INVITERER TIL AT OPLEVE BY OG LAND MED NYE ØJNE.

UDFLUGTEN er en charmerende bastard, en scene i krydsfeltet mellem teater, billedkunst, koreografi, musik og film.
UDFLUGTENs forestillinger vil aldrig foregå i Aarhus Teaters bygning men altid på særlige steder udenfor teaterets matrikel.

--> Bliv bevæget mens du bevæger dig

UDFLUGTEN leger med publikums forventning og byder på overraskende oplevelser af kunstneriske kvalitet. Den fysiske og mentale bevægelse er omdrejningspunktet i alle værker. Hvad enten det er til lands til vands eller i luften. En del af iscenesættelserne vil indeholde publikumsinddragende elementer, mens andre holder fast i publikums klassiske privilegium som betragtere. Hvert værk inviterer til at betragte verden fra et nyt sted.

UDFLUGTEN giver publikum en eksklusiv, ny udsigt og mulighed for at opleve oversete steder eller områder, der normalt kan være lukkede for offentligheden.

--> Et samarbejde mellem flere institutioner i Aarhus

UDFLUGTEN samarbejder med flere af byens institutioner og organisationer som fx ARoS, Aarhus Filmværksted, Aarhus Domkirke, Secret Hotel samt nationale og internationale kunstnere. Fra august 2015 og frem mod sensommeren 2017 kunne der opleves syv større og mindre værker, som på hver sin måde sprænger rammerne for, hvad teater er og kan være.

UDFLUGTEN blev i denne periode gennemføres takket været et generøst bidrag på knap 1,6 mill. fra Bikubenfonden, som visionært støtter kunst og kultur og sociale formål ved at støtte og udvikle udvalgte projekter af høj kvalitet.

UDFLUGTEN er et tværæstetisk projekt udviklet af instruktør Anne Zacho Søgaard og dramaturg Tine Byrdal Jørgensen, som også var kuratorer på projektet.  Projektet vil strække sig over fra august 2015 og frem til 2017 og har indtil videre syv projekter på plads, hvoraf de fire er fordelt i denne sæson med to i efteråret og to i foråret.

Logo Stoettet Af